2:6
(0:3, 1:1, 1:2)

Třígólová první třetina dala základ výhře v prvním zápase tripu

17.02.2020 / Kamila Ströerová

K výhře v Sokolově se Dukla propracovala díky třígólové první třetině. Nejprve skóroval na konci 4. minuty Josef Skořepa, následně se v oslabení prosadil bývalý hráč Sokolova Tomáš Harkabus, dílo pak dokonal v 17. minutě běloruský golem Protasenja. Domácí sice snížili z hole Grima a mohli se dostat na dostřel jediné branky, Jihlavské ale gólem do šatny uklidnil 34 sekund před koncem druhé třetiny Jiří Fronk. Ten samý hráč pak pět minut před koncem proměnil samostatný únik a završení gólového účtu měl na starost v čase 56:31 Josef Skořepa. Dukla tak zahájila severočeský trip úspěšně, neboť v nejzápadnějším městě ligy vyhrála 6:2.
17.02.2020 18:00, Chance Liga - 51. kolo

HC Baník Sokolov

Bednář – Pařízek, Přindiš, Tureček, Kadeřávek, Vodička, Rulík – Urban, Zadražil, Švec – Osmík, Rohan, Křemen – Houška, Uhlík, Grim – Křehlík, Tjurin, Čejka
2

HC Dukla Jihlava

Brož – Staněk, Pohl, Piegl, Kolář, Půža, Holý, Černohorský – Jiránek, Skořepa, Čachotský – Pekr, Poletín, Anděl – Illéš, Fronk, Protasenja – Zeman, Lichanec, Harkabus
6
Branky a nahrávky: 27. Grim (Švec), 46. Čejka (Rohan) – 4. Skořepa (Kolář, Čachotský), 11. Harkabus (Pohl), 17. Protasenja (Fronk), 40. Fronk, 55. Fronk (Piegl, Holý), 57. Skořepa (Čachotský, Jiránek). Rozhodčí: Zubzanda, Micka - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 520. Střely na branku: 26:31. Vhazování: 22:17. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:6.

Průběh utkání

První dvacetiminutovka patřila výrazně Jihlavě, která si také po první třetině odnesla do kabiny tříbrankové vedení. Větší šanci si v úvodu ale připsal Sokolov. Tomáš Urban vystřelil z pravého kruhu, jeho prudké střela zápěstím směřovala do hostující brány, nakonec se však od horní tyče kotouč odrazil až do ochranné sítě. Ve čtvrté minutě překonal Bednáře střelou z těsné blízkosti Josef Skořepa. Na holi měl v desáté minutě vyrovnání ruský útočník Konstantin Tjurin, který předvedl krásnou individuální šanci na jejímž konci stál výtečný zákrok Brože. Pár vteřin po sokolovském pokusu si Baník navíc zahrál početní převahu. Ve vlastním oslabení se rozjel na brankáře Sokolova Tomáš Harkabus, který zasunul puk mezi betony Bednáře. V 15. minutě mohl navýšit skóre ježků Čachotský, jenž dostal výborně nabito před bránu, jenomže nedokázal poslat kotouč za záda sokolího maskovaného muže. O dvě minuty později s Dukla již zaradovala. Fronk mohl skórovat střelou z levého kruhu do prázdné brány, ale talentovaný mladý gólman předvedl neuvěřitelný zákrok betonem, jenomže z dorážky poslal puk až za brankovou čáru Anatolij Protasenja. Více gólových šancí v první periodě nebylo a Dukla tak odcházela do kabiny s tříbrankovým náskokem.

Do druhého dějství nastoupil Baník poněkud aktivněji, což nakonec vyústilo v první gól Sokolova. Fronk ztratil kotouč na útočné modré čáře a Švec se na levém křídle řítil do přečíslení dva na nikoho, které pak úspěšně zakončil Jan Grim. Následně přidal svůj další pokus Tjurin, který pospíchal po pravém křídle a u tyče se pokoušel prosadit bekhendem, ale Brož poslal puk do bezpečí. V početní převaze pak zaúřadoval Zadražil, jehož ránu se štěstím vyrazil brankář Dukly. Následně ve vlastním oslabení ujel Marek Švec, z blízkosti pak mířil do pravého horního rohu Brožovy svatyně. Ve 40. minutě vypálil Jiří Fronk z pravého kruhu, střela mu ale vůbec nesedla, jenomže vzápětí se dostal k dorážce a domácího brankáře překonal.

Závěrečná třetina byla ze strany Sokolova lepší. Matěj Zadražil si najel u pravé tyče na nahození z pravého křídla a snažil se kotouč usměrnit do brány, gólman Jan Brož ho ale skvěle vychytal. Ve 46. minutě vybojoval kotouč Rohan, který našel Michaela Čejku, který překonal jihlavského gólmana. V 52. minutě Matěj Pekr si najel před bránu na nádhernou přihrávku Lukáše Anděla z levého křídla, ani nadvakrát ovšem neuspěl a Jan Bednář kotouč rychle zalehl. O tři minuty se Jihlava skutečně zaradovala. Kotouč se od hrazení u střídaček odrazil přímo na hůl Jiřího Fronka, který se vzápětí řítil do samostatného úniku a po vykoupání brankáře Jana Bednáře bekhendem zamířil k levé tyči. O chvilku později si najel Josef Skořepa před bránu na přihrávku Čachotského z pravého křídla a bekhendem kotouč zasunul mezi betony sokolovského brankáře k levé tyči. Ke konci si šanci připsal ještě Marek Švec, který se znovu dostal do samostatného úniku, u tyče se dostal ke střele, kterou zpacifikoval Brož.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): Bohužel jsme neměli dnes dobrý vstup do utkání. Soupeř zaslouženě vstřelil tři branky. Na druhou stranu musím říct, že z naší strany to byly hloupé góly. V průběhu druhé třetiny se nám podařilo hru částečně narovnat. Bohužel jsme ale v závěru třetiny inkasovali v oslabení. Bez této obdržené branky by se nám do třetího dějství nastupovalo lépe. Samotný vstup a následně i většina třetí třetiny byla z naší strany nejhodnotnější. Tedy do té doby, než jsme dostali gól na 2:5. Nechci omlouvat naše mužstvo. Ale dnes jsme hráli proti soupeři, který v daný moment by byl konkurenceschopný první šestce v Chance lize.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetina byla z naší strany velmi dobrá, vyhráli jsme ji 3:0 a vypadalo to velice dobře. Pak to byl ale stejný průběh jako v domácím utkání s Ústím. Také jsme měli dobrou první třetinu, jednoznačné vedení, ale pak ne že bychom přestali hrát, ale začne se objevovat určitá laxnost a ledabylost. Situace pak neřešíme dobře, ztrácíme hodně puků. Sokolov měl brejky, byl nebezpečný po těchto situacích a nějaké góly soupeř také dal. Zaplaťpánbůh, že jsme pak dokázali dát další góly ve třetí třetině a dotáhli zápas do vítězného konce.