5:0
(3:0, 1:0, 1:0)

První devítiminutovka zápasu rozhodla o jihlavské výhře

02.03.2020 / Tomáš Kalas

O všem podstatném se v 26. kole nadstavby rozhodlo už během úvodních devíti minut. Jihlava se právě tady dostala do tříbrankového trháku, který se už ve zbytku zápasu jenom zvětšoval. Z celkem 42 střel domácích padlo nakonec pět gólů. Na úvodní duo střelců, Jiřího Fronka a Lukáše Anděla, navázal při oslabení v čase 8:32 Josef Skořepa. Další gól však 811 diváků vidělo až ke konci druhé třetiny, individuální akci v 38. minutě zakončil střelou do vinglu Tomáš Chlubna. Gólový účet uzavřel další střelou do šibenice Jan Holý devět minut před koncem. Obránce Dukly po dvou měsících zapsal gólový zásah a rozhodl o konečném výsledku 5:0.
02.03.2020 17:30, Chance Liga - 56. kolo

HC Dukla Jihlava

J. Brož – Pohl, Holý, Kolář, Bukač, Piegl, Půža, Černohorský – Čachotský, Skořepa, Zeman – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek, Fronk, Chlubna – Harkabus, Lichanec, V. Brož
5

HC Benátky nad Jizerou

Čajan – Kovář, Kunst, Hampl, Buchtela, Aubrecht, Žůrek - Špaček, Šír, Průžek – Jiruš, Chrtek, Rychlovský – Wiencek, Dlouhý, Rossmy – Vomáčka, Šafařovský, Křepelka
0
Branky a nahrávky: 2. Fronk (Jiránek), 4. Anděl (Poletín, Černohorský), 9. Skořepa, 38. Chlubna (Piegl), 52. Holý (Skořepa, Čachotský). Rozhodčí: Pavlovič, Ondráček – Štofa, Beneš. Vyloučení: 5:2, navíc Pohl (JIH) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 811. Střely na branku: 42:14. Zblokované střely: 10:10. Vhazování: 27:25. Průběh utkání: 5:0.

Průběh utkání

Jihlava vstoupila do zápasu ve velkém tempu a už po třech minutách svítila na jejím kontě dvojka. Nejprve po 80 sekundách pohotově dorazil puk do branky po Jiránkově střele Jiří Fronk, na kterého navázal Lukáš Anděl, který využil toho, že Čajan puk na betonech neudržel a z dorážky zametl kotouč za jeho záda. Benátky těžko hledaly vůbec nějakou cestu do útočného pásma Jihlavy, navíc je otupilo ještě vyloučení Žůrka za nedovolené bránění. Jihlava se však v něm nedokázala prosadit. I hosté si vyzkoušeli přesilovou hru na začátku deváté minuty, na její průběh by však nejraději zapomněli. Josef Skořepa zachytil chybnou přihrávku na modré čáře a vydal se vstříc Čajanovi, kterého bez rozpaků překonal přesnou střelou mezi betony. Dukla po tomto gólu přeci jen ubrala z plynového pedálu, přesto však měla i nadále hru pod kontrolou. Po první třetině byl pohled na statistiky až neuvěřitelný, zatímco domácí vystřelili na branku devatenáctkrát, hosté jenom třikrát.

Druhá část byla už o něco vyrovnanější. Nejprve šel na trestnou Černohorský za zásah vysokou holí, ke kterému se navíc i férově přiznal hlavnímu rozhodčímu, neboť ten byl otočen na druhou stranu. Benátky postupně získávaly herní jistotu a několikrát se dostaly do slibných úniků. Jak v případě Špačka, tak v případě Průžka ale podržel Duklu Jan Brož, který dvojí zakončení mezi betony pokryl. Na začátku 33. minuty Jihlavští vstřelili další gól, který ale nebyl správně uznán, Jiránek totiž dopravil puk za brankovou čáru v momentě, kdy byla branka zcela mimo své postavení. Přesto se však diváci legitimního gólu dočkali. Zajistil to v čase 37:25 Tomáš Chlubna povedenou individuální akcí a po jeho přesném zakončení stahovačky na osu kluziště už to bylo o čtyři branky.

Třetí perioda se už tak víceméně prakticky dohrávala. Hosté si do ní sice přenesli přesilovku, kterou nedokázali využít, což platilo i o vyloučení Čachotského ze 48. minuty. Jihlava ale lačnila po dalším zásahu, proti byl často i Pavel Čajan v brance Benátek, jehož dvojitý zákrok bude strašit dorážejícího Čachotského asi ještě dlouho. Na začátku 52. minuty si však 811 diváků zakřičelo ještě jednou, Jan Holý od modré vymetl vingl a ustanovil tím konečné skóre 5:0. V závěru došlo i na menší průchod emocí, Jan Pohl závěr zápasu díky desetiminutovému osobnímu trestu sledoval jenom z trestné lavice. Více se již toho nestalo a Dukla stále drží první místo v tabulce spodní nadstavby.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Náš ospalý začátek v první třetině, kdy jsme dali soupeři komfortní vedení 3:0, ovlivnil celý zápas. Trošku jsme se nadechovali ve druhé části k lepším výkonům, ale Dukla byla dnes velice dobře připravená a po celý zápas nás k ničemu nepustila. Vítězství Jihlavy bylo zasloužené a nemáme šanci s takovým začátkem, kdy nejsme koncentrovaní na vstup do zápasu se silným soupeřem. Výsledek odpovídá realitě.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Já jsem naopak rád, že se nám vstup do zápasu povedl. V Třebíči se nám totiž hrubě nevyvedl a pak jsme to za celý zápas nedohnali. Zažili jsme teď takové obrácené zápasy. Jsem moc rád, že jsme se dokázali zkoncentrovat. Benátky jsou bruslivým týmem a je hrozně důležité jim dát nějakou branku, aby jich nebyl plný led. Tím, že jsme tři branky dali, tak nám vývoj zápasu nahrával. Ve druhé třetině už jsme neměli tolik vyložených šancí a nebyli jsme tolik chtiví dát gól. Benátky vycítily šanci něco s výsledkem udělat a byly tam situace, které se mi vůbec nelíbily. Najednou nám soupeř začal jezdit ve dvou hráčích sám na branku a my hráli hurá hokej, který vyhovuje mladým klukům, kteří bruslí. Ve třetí třetině jsme to dostali zpátky pod kontrolu a naše vítězství bylo zasloužené. Trošku se mi ulevilo, když jsem viděl Marka Schwarze chytat za Liberec, protože nám ve dvou zápasech povolil jen dva góly a v posledním utkání nás dokonce vychytal s nulou. Říkal jsem si, že snad dneska nenastoupí, a byl jsem o něco klidnější.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava