5:2
(3:1, 1:1, 1:0)

Junioři vstoupili do bojů o play-off porážkou v Olomouci

29.01.2020 / Martin Vavruša

Juniorka Dukly nevstoupila do zápasu v Olomouci dobře a už v osmé minutě prohrávala o dvě branky. Poté sice snížil Daniel Piskač, ale domácí si ještě do konce třetiny vzali dvoubrankové vedení zpět. Jihlavě se ještě jednou podařilo vstřelit kontaktní branku zásluhou Martina Baráka ze začátku druhé části v přesilovce. Jenže Olomouc taktéž v přesilovce opět uskočila a na začátku třetí části dalším gólem definitivně rozhodla o svých třech bodech. Dukla tak na Hané prohrála 2:5.
29.01.2020 17:30, DHL Superpohár - 1. kolo

HC Olomouc

Mokrý – Groch, Hlaváč, Hladiš, Vosátko (A), Rutar, Pírek – Kalač (A), Handl, Krupa – Rosecký, Mácha, Štědrý – Kořenek (C), Tichý, Ministr
5

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Piskač, Dvořák, Grauer, Trávník (A), Černohorský – Brož (A), Zadražil, Pětník – Krajíček, Kardoš, Fiala – Juda (C), Čermák, Doležal – Barák
2
Branky a nahrávky: 3. Mácha (Krupa), 8. Hlaváč (Štědrý), 18. Rutar (Krupa, Mácha), 35. Kořenek (Handl, Vosátko), 41. Krupa (Ministr) – 11. Piskač (Grauer, Zadražil), 23. Barák (Brož, Dvořák). Rozhodčí: Šutara – Bryška, Rožánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:2, 5:2.

Průběh utkání

První kolo DHL Superpoháru nabídlo souboj Jihlavy, která se v turnaji O pohár DHL umístila až na posledním místě, a Olomouce, která skončila šestá. Do role favorita pasoval kohouty také fakt, že ze vzájemných zápasů si odnesli hned pět z šesti bodů.

Začátek utkání však nabídl zcela jiný obrázek hry a Jihlava byla jasně aktivnější. Na druhou stranu, Olomouc si vytvořila první větší šanci ve třetí minutě, ale ihned z toho byl gól, když Krupovu střelu dorazil do sítě Joshua James Mácha. O chvíli později mohl zvyšovat na 2:0 osamocený Kořenek, ujala se však až střela Matúše Hlaváče po vyhraném buly v útočném pásmu. Vzápětí už se branky dočkala i Jihlava, konkrétně v 11. minutě, když na 2:1 snížil Daniel Piskač. Ještě před sirénou ale přidal třetí branku Hanáků Adam Rutar a domácí se tak po dvaceti minutách těšili dvoubrankovému náskoku.

Druhá třetina už pro Jihlavu začala lépe, a i když zdaleka nepřekypovala aktivitou tak jako v prvních minutách zápasu, dočkala se opět kontaktního gólu, když Martin Barák využil přesilovou hru. Olomouc si mohla vzít náskok zpět o čtyři minuty později, když se do velké šance dostali Kalač a po něm i Kořenek, oba střelci však z první zamířili vedle branky. Ve 33. minutě však přesilovku hrála i Olomouc a po rychlé kombinaci Matěj Kořenek střílel do odkryté branky a tentokrát už se nemýlil. Hanáci si tak drželi svůj dvoubrankový náskok i po čtyřiceti minutách.

Posledních dvacet minut odstartoval rychlou brankou Tomáš Krupa a bylo prakticky rozhodnuto. O čtyři minuty později mohl ještě utkání zdramatizovat Doležal, ale tváří v tvář Mokrému neuspěl a kohouti už si pak své vedení pečlivě hlídali. Naopak je mohl ještě navýšit Vosátko, který trefil tyč. Branka už však nepadla žádná, a první vítězství v Superpoháru si tak připsala Olomouc.