5:2
(3:0, 1:1, 1:1)

Skrze třígólovou první třetinu se junioři propracovali k výhře

31.01.2020

Junioři vlétli do zápasu s Libercem ve velkém stylu a během prvních dvaceti minut se ujmuli vedení o tři branky. Nejprve otevřel gólový účet v půlce sedmé minuty Richard Pětník. Zbylé dva góly padly až v poslední pětiminutovce třetiny, po gólu posily z A-týmu Tomáše Chlubny dílo dokonal Patrik Rašín 53 sekund před koncem. Liberec se sice vrátil do hry, snížení na dvoubrankový rozdíl ale vydrželo jenom 94 sekund, než se prosadil v oslabení Patrik Čermák. To samé následovalo i ve třetí třetině, definitivní potvrzení bodů pro Duklu však v čase 52:28 zařídil Tomáš Chlubna. Ve velice nervózním zápase, kdy hlavní rozhodčí Horák rozdal rovnou 100 trestných minut, tak Jihlava vyhrála 5:2.
31.01.2020 18:00, DHL Superpohár - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Rašín, Piskač, Dvořák, Grauer, Trávník, Černohorský – Fiala, Juda, Chlubna – Barák, Čermák, Brož - Pětník, Kardoš, Doležal
5

Bílí Tygři Liberec

Král – Aubrecht, Charvát, Kovář, Šedivý, Had – Adamec, Křepelka, Šafařovský – Jiruš, Trunda, Strnad – Drábek, Žemba, Hujer – Jansa, Šeliga, Nezbeda – Vomáčka
2
Branky a nahrávky: 7. Pětník (Doležal), 17. Chlubna (Dvořák), 20. Rašín (Chlubna, Juda), 37. Čermák (Brož, Piskač), 53. Chlubna (Pětník) – 36. Drábek (Had), 45. Kovář (Drábek). Rozhodčí: Horák – Polák, Rampír. Vyloučení: 10:10, navíc Piskač 10 min. OT, Barák (oba JIH) 5 min. a do konce - Charvát (LIB) 5 min a do konce. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 73. Střely na branku: 37:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Utkání jsme nezvládli především v hlavách, protože není možné předvést takový výkon. Kluci nás hodně zklamali.

Jan Dršata (HC Dukla Jihlava): Jak jsme ve středu v Olomouci byli všude o krok pozadu a vše, co nám mohlo utéct, nám uteklo, tak tentokrát jsme vše dokázali o 100% otočit. Musím před hráči vysmeknout poklonu za první třetinu, kde jsme do zápasu nastoupili agresívně v útoku a přitom zodpovědně v obraně a hosty k ničemu nepustili. Vedení 3:0 bylo možná šťastné, nicméně bylo důsledkem naší jednoznačné aktivity a dominance. Druhá část byla rozkouskovaná častými vyloučeními, nicméně i zde jsme byli o ten pověstný krůček vepředu před hostujícím týmem. Ve třetí třetině nás Liberec zatlačil, nicméně naše defenzíva spolu s brankářem větší hrozby dokázala likvidovat. Utkání muselo diváky bavit. Bylo v něm vše, co do hokeje patří a co ho zdobí. Útočná hra, důraz v defenzívě, emoce a souboje a to z obou stran. Myslím, že kolega bude souhlasit, když řeknu, že tři body dnes právem zůstaly v Jihlavě.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie