3:4p
(1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)

Junioři nenavázali na čtvrteční výhru v prodloužení proti Hradci. Doma podlehli Olomouci 3:4

22.02.2020 / Milan Horák

Junioři Jihlavy přivítali v souboji o první místo celek Olomouce. Dukla sice otevřela skóre dnešního zápasu, ale ani to jí nepomohlo. I přes ubojované prodloužení, které vynutil pro svůj tým v 57. minutě svým druhým gólem v zápase Daniel Fiala odjíždí domů spokojenější hráči Olomouce. Matěj Kořenek rozhodl prodloužení po 30 vteřinách hry. Dukla podlehla svému soupeři 3:4 po prodloužení.
22.02.2020 12:00, DHL Superpohár - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Dvořák, Trávník, Piskač, Černohorský, Smolko, Grauer – Fiala, Juda, Čermák – Barák, Krajíček, Brož – Zadražil, Vyvial
3

HC Olomouc

Hasala – Hlaváč, Vosátko, Mader, Pírek, Bahounek – Ministr, Mácha, Krupa – Tomajko, Štědrý, Handl – Kalač, Kořenek, Rosecký – Tichý
4
Branky a nahrávky: 10. Brož (Čermák), 34. Fiala (Barák, Krajíček), 57. Fiala (Čermák, Dvořák) – 23. Štědrý (Rosecký), 28. Tomajko (Hlaváč), 55. Ministr (Pírek), 61. Kořenek (Handl). Rozhodčí: Pilný – Kis, Bohuněk. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Střely na branku: 41:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Do první třetiny vstoupil celek Dukly lépe než hosté. Přesně v polovině první třetiny otevřel skóre v přesilové hře Vítězslav Brož, který obdržel přesnou přihrávku od Čermáka a z prostoru mezikruží prostřelil Hasalu - 1:0. Do konce první části branky nepadla a hráči šli do kabin za příznivějšího stavu pro domácí Duklu.

Druhá třetina nešla už podle pravidel Dukly. Po pouhých dvou minutách od začátku třetiny bylo v CZ LOKO Aréně srovnáno. Na mezikruží stál osamocený Jan Štědrý, Rosecký ho našel přesnou přihrávkou a Štědrý střelou k tyči prostřelil Chaloupka - 1:1. Ze hry uplynulo pět minut a hráči Olomouce se opět radovali. Matěj Tomajko si vybruslil s kotoučem po levé straně a vystřelil. První střelu mu ještě Chaloupek stačil vyrazit betonem, ale na jeho následnou dorážku již nedosáhl a Olomouc se ujala vedení 1:2. S tím ale nesouhlasil ve 34. minutě Dan Fiala. Skvělou akci sehráli Krajíček s Barákem, který pak následně předložil přihrávku Fialovi a ten v předbrankovém prostoru prostřelil Hasalu - 2:2. Po dvou třetinách šli hráči do kabin za nerozhodného stavu 2:2.

Ve třetí třetině se začal lámat chleba. Ani jeden z celků nechtěl příliš otevřít hru a dát tak možnost soupeři o sebemenší ohrožení branky. Tato hra trvala až do 55. minuty. Přes všechna pásma obdržel přesnou přihrávku na hůl Daniel Ministr, ujel oběma bekům Dukly a přesnou střelou k levé tyči vrátil vedení zpět na stranu Olomouce – 2:3. Dukla tak musela hru otevřít a vyplatilo se to. O dvě minuty později svítil na světelné tabuli opět remízový stav. Čermák předložil v 57. minutě přihrávku na pravý kruh Danielu Fialovi, který nic nevymýšlel, rychle se otočil a z téměř nulového úhlu se trefil přesně na vzdálenější tyč – 3:3. Vynutil tak pro svůj tým svým druhým gólem prodloužení.

To ale trvalo pouze 30 vteřin. Handl ujel přes střední pásmo až k Chaloupkovi, vystřelil, jeho první střelu Chaloupek ještě vykryl, ale kotouč se od betonu odrazil k Matějovi Kořenkovi a ten neměl problém zamést kotouč do prázdné branky - 3:4.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie