4:1
(0:0, 1:0, 3:1)

Junioři ze střelecké převahy vytěžili jen jednu branku

27.02.2020 / Kateřina Hamplová

Ve čtvrtek 27. února cestovali junioři Dukly do Liberce. Hosté si chtěli uchovat druhou pozici v tabulce. Lépe ale začali duel domácí, kteří se ve druhé třetině dostali do vedení. Jihlavští mladíci byli od prostřední části střelecky aktivnější, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Jihlavané se dočkali až za stavu 3:0, kdy přesilovou hru využil Daniel Piskač. Více ale již hráči Dukly nestihli a naopak inkasovali počtvrté.
27.02.2020 16:00, DHL Superpohár - 7. kolo

Bílí Tygři Liberec

Čajan – Had, Aubrecht, Šedivý, Hampl, Charvát (A), Kovář – Hujer, Křepelka, Vomáčka, Adamec, Jansa, Strnad, Jiruš (A), Trunda, Drábek, Nezbeda, Rossmy
4

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Vranka, Dvořák, Grauer, Trávník (A), Černohorský – Brož (A), Zadražil, Pětník, Krajíček, Fiala, Juda (C), Čermák, Doležal, Barák, Vyvial
1
Branky a nahrávky: 23. Rossmy (Aubrecht), 47. Jiruš (Strnad, Aubrecht), 53. Trunda (Rossmy, Charvát), 58. Had (Aubrecht) – 56. Piskač (Brož). Rozhodčí: Wagner – Bosák, Zavřel. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 23. Střely na branku: 24:39. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Průběh utkání

První dvacetiminutovka nenabídla víceméně tolik šancí, oba celky se v úvodu trochu hledaly. Ve druhé polovině třetiny se situace zlepšila a oba týmy se oživily, ale pořád jim chybělo lepší zakončení. Velkou šanci měl ale například Jan Křepelka, když dostal nabídku od mantinelu přímo mezi kruhy, ale z dobré pozice nakonec promáchl.

Druhé dějství mělo daleko lepší tempo, z nervózního hokeje se najednou stala velmi pěkná podívaná a ve 22. minutě se diváci dočkali první branky. Bennet Rossmy se dostal sám do úniku a celou akci vzal tedy na sebe. Nabral rychlost a nakonec zvolil zakončení u pravé tyče, čímž hostujícího gólmana poprvé v utkání překonal - 1:0! Zareagovat mohl Jakub Černohorský, který dostal nespočet dobrých nabídek, ale střelami z levého kruhu na Pavla Čajana nevyzrál.

Při jedné z přihrávek Tygrů podél mantinelu se puk nekontrolovatelně odrazil před libereckou bránu, kam nejrychleji přispěchal Jiří Doležal. Po jeho razantní střele z pravé strany se rozezněla tyč a Dukla tak byla jen centimetr od vyrovnání. Druhý gól mohl ale přidat útočník Vojtěch Jiruš stojící přímo před bránou, ale tentokrát byl Ondřej Chaloupek v pozoru a svůj tým v důležitém okamžiku podržel.

Třetí třetina ještě více nabrala na rychlosti a také na domácí produktivitě. Pavel Čajan si ale nejdříve musel poradit s pozemní střelou Jakuba Grauera, po které vůbec nevěděl, zda puk udržel mezi betony. Černá guma se však k brankové čáře pouze přiblížila. Ve 47. minutě domácí udeřili, když hned po vhazování našel Vojtěch Strnad volného Vojtěcha Jiruše, jenž neměl se zakončením u brány další komplikace -2:0!

Dvoubrankový náskok zajistil Tomáš Trunda, který si šikovně najel k levému kruhu, zpracoval přesnou přihrávku od Benneta Rossmyho a poté nekompromisně trefil volné místo u vzdálenější tyče - 3:0. Dukla si ale vybojovala přesilovku, kterou využila. V 55. minutě dostal příliš mnoho prostoru nikým nehlídaný Daniel Piskač, který přesnou palbou od modré trefil zadní síť liberecké brány - 3:1.

Ačkoliv Jihlava na ledě nijak nezaostávala, rozhodujícím bodem byla čtvrtá branka Liberce, když David Aubrecht vyskočil z trestné lavice a nahrál Petru Hadovi. Severočeský útočník pohotově přidal na 4:1 a hostům to tak velmi zkomplikoval. Ti se ještě rozhodli zkusit štěstí v šesti, ale k ničemu už v zápase nedošlo. Junioři tak po zaslouženém výkonu především ve druhé a třetí třetině berou všechny tři body!

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Je důležité, že jsme se dostali zpátky do hry. Samozřejmě, že záleží na soupeřích, jaké budou mít výsledky. Pořád máme ale o co hrát, poslední dva zápasy pro nás rozhodně nejsou o ničem. Kluci teď ukázali, že Liberec není tým, který by pořád prohrával. Zabojovali už v Třinci a doma proti nesmírně těžkému soupeři to dokázali znovu.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): V zápase nám chyběla jakási jiskra. Nehráli jsme špatně, ale nebylo to ono. Liberec vyhrál zaslouženě, hráči hráli šikovně a měli lepší koncovku. Nám ten moment, kdy se má dát v zakončení gól, chyběl. Nebylo nám to souzeno, takže body zůstaly zaslouženě doma.