3:4p
(1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Hořká prohra. Dukla neudržela vedení a se Slavií padla v prodloužení

01.12.2020 / Tomáš Kalas

V půlce utkání to měli jihlavští hokejisté rozehráno skvěle. Po gólu Jakuba Illéše vedli už o dvě branky a pomalu kráčeli za bodovým ziskem. Slavia se však dokázala dotáhnout a poslat zápas do prodloužení, kde rozhodl v 62. minutě Václav Veber. Dukla kromě ztráty dvou bodů také přišla o Tomáše Čachotského, který nedohrál kvůli zranění kolene.
01.12.2020 16:00, Chance Liga - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Jan Brož – Krenželok, Eliáš, Černý, Strejček, Bilčík, Mareš – Čachotský, Skořepa, Illéš – Jiránek, Fronk, V. Brož – Harkabus, Lichanec, Pekr – Havránek, Čermák, Chlubna
3

HC Slavia Praha

Michajlov – Buchta, Novák, Krejčí, Hejda, Gaspar, Veber, Barák – Kafka, Všetečka, Šmerha – Tomica, Jaroslav Bednář, Šteiner – Doležal, Kuťák, Jar. Brož – Ondráček, Vlček, Petrov
4
Branky a nahrávky: 14. Krenželok (Pekr, Čachotský), 24. Pekr (Mareš), 31. Illéš (Chlubna, Jiránek) – 4. Šmerha (Barák), 33. Bednář (Buchta, Kuťák), 47. Petrov (Vlček, Ondráček), 62. Veber (Doležal, Kuťák). Rozhodčí: Souček, Hucl – Jindra, Bělohlav. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 0. Střely na branku: 43:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:4.

Průběh utkání

Do šlágru 13. kola vstoupily oba celky ve svižném tempu, při hře 4 na 4 se už na začátku 4. minuty ujala Slavia vedení. Tomáš Šmerha přesprintoval v souboji Strejčka, čímž se dostal do úniku, který úspěšně zakončil. Dukla mohla vyrovnat necelé tři minuty po změně skóre, Čermák ale napálil z levého kruhu jenom tyčku hostující branky. Okamžitě se pak museli bránit šanci Tomicy, kterého vychytal Brož. Jihlava se dokázala dotáhnout v čase 13:09, když Daniel Krenželok dostal přihrávku v přesilovce na pravý kruh a propálil bez přípravy Michajlova. Jihlava byla aktivnější, měla více střel, do vedení se ale ve zbytku dvacetiminutovky už dostat nedokázala. Nezměnil to ani únik Fronka z poloviny 18. minuty.

I v prostřední části se brzy měnilo skóre, Matěj Pekr na začátku 24. minuty využil Marešovy přihrávky na osu a zápěstím vymetl pravý vingl Michajlovovy branky. Ani Dukla, ani Slavia poté nevyužily nabídnutou dvouminutovku přesilovky, na další gól se tak čekalo až do hry v počtu 5 na 5. Jakub Illéš ukázal v předbrankovém prostoru parádní důraz a doklepl puk za záda hostujícího brankaře. Na platnosti nic nezměnily ani následné protesty hostujících hráčů, ti reklamovali postavení útočícího hráče v brankovišti. Krátce poté se ale domácí dostali do dvojnásobného oslabení, které Pražané ihned využili. Jaroslav Bednář si vyměnil puk s Lukášem Buchtou a z vrcholku levého kruhu zavěsil do odkryté branky.

Ve třetí třetině se hrál spíše opatrnější hokej, přesto se ale povedlo hostům srovnat. Danill Petrov vyšťouchl zdánlivě ztracený puk v brankovišti a dorovnal na 3:3. V polovině periody přišla pro Duklu velká pohroma, ve sprintu zajel do rýhy na ledě Tomáš Čachotský a led opouštěl za doprovodu lékaře na jedné noze. Blíže ke třem bodům měla ale přeci jen Jihlava, nejprve Fronkovu bombu do šibenice vychytal Michajlov, v dalším střídání poté Pekr nastřelil tyč. Avšak poslední sekundy šedesáti minut se odehrávaly v útočném pásmu Slavie, Kafka ale osamocen před brankou neuspěl.

V prodloužení měla více ze hry Slavia. Nejprve na konci úvodní minuty Šmerha nezakončil svůj brejk z křídla, v čase 61:52 ale rozhodla o velkém obratu. Václav Veber využil přihrávky od Doležala a prostřelil Brože. Domácí tak ztratili dvoubrankové vedení a z domácího odešli s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Slavia Praha): Utkání bylo po tak dlouhé pauze těžké. Čekali jsme, jak to kluci zvládnou a musím říct, že jsme to zvládli výborně a klukům musím poděkovat. První třetina byla po takové dlouhé době klasická, dostávali jsme se do tempa pomaleji a domácí nás zatlačili. Druhou třetinu jsme odehráli výborně, ve třetí části se nám podařilo srovnat a v prodloužení otočit. Takže klukům patří velký dík a za dva body jsme moc rádi.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Viděli jsme, že Slavia má hodně nepříjemný tým. Z předchozích čtyř zápasů získali venku devět bodů. Něco podobného jsme od nich čekali. Navíc hráli poslední zápas začátkem října, proto jsme věděli, že budou "nadržení" na hru a chtít se ukázat, což se splnilo. Měli výborný pohyb, byli hodně silní v osobních soubojích a mají v kádru pár zkušených hráčů, kteří dokáží rozdat spoluhráčům přihrávky a dirigovat si hru. Přesto je to pro mě zklamání. Ztratili jsme podruhé za sebou zápas, kdy jsme vedli o dva góly, dneska 3:1... Tým, který chce být v sezoně úspěšný a chce hrát vysoko, tak takové zápasy ztrácet nemůže. Slavia měla při druhém gólu při přesilovce pět na tři štěstí, že se k ní odrazil gól, ale to k hokeji patří. My jsme neměli dostat gól na 3:3, který Slavia dala z ničeho. Špatně jsme vyhodnotili situaci, přišlo několik individuálních chyb a vyrovnání. Mrzí mě, že jsme nedali nějaký gól navíc, protože jsme šance měli. Ale teď nemáme prostě štěstí a tvrdou prací si ho musíme naklonit zpátky. Tomáš Čachotský se ve středu podrobí vyšetření sonem. Uvidíme, co bude mít s tříslem. Píchlo ho v něm, zatáhlo ho tam a když jsem ho viděl, tak si myslím, že v letošním kalendářním roce už ho na ledě neuvidíme.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie