5:7
(0:1, 3:3, 1:1, 1:2)

Dorostenci do přípravy vstoupili úspěšně, vyhráli na ledě Motoru

23.07.2020

První přípravný zápas nové sezony vyšel dorostu Dukly na jedničku, protože červenožlutí vyhráli na ledě Motoru celkem 7:5. Zápas se hrál na 4x20 minut, takže hráči měli pořádnou šanci ukázat se a Jihlavští se toho chopili lépe. Na gól Patrika Doležala v úvodní dvacetiminutovce sice domácí ve druhé části odpověděli, ale poté přišla třígólová jihlavská kanonáda, jenž se ukázala být jako rozhodující. Postupně se trefil David Bulík, Oldřich Novák a Adam Kříž. České Budějovice ale do konce druhé části snížily na 3:4. Ve třetí dvacetiminutovce se jako první prosadila Jihlava díky Oldřichu Novákovi, jenž zapsal druhou branku zápasu. Domácí ale dokázali opět snížit na rozdíl jedné trefy. Posledních dvacet minut načala lépe Dukla, prosadil se Max Machovský. Motor sice znovu vstřelil kontaktní branku, ale srovnat už nedokázal a naopak pečeť na jihlavské vítězství dal Michael Bačkovský - 7:5 pro Jihlavu.
23.07.2020, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

Banes Motor České Budějovice

5

HC Dukla Jihlava

1. zápas (2x20 minut): Černý - Matějíček, Hrbek, Topol, Šabatka, Ošmera, Jeletz - P. Doležal, Báťa, Bulík - Kříž, Peš, Juřička - Novák, Kudrna, Bakus
2. zápas (2x20 minut): Sigmund - Číhal, Vovsík, Augusta, Vandas, Kříž, Doskočil - Sopotnik, Marhoun, Coufal - J. Doležal, Procházka, Bačkovský - Machovský, Kudrna, Novák
7
Branky a nahrávky Jihlavy: P. Doležal (Báťa, Bulík), Bulík (P. Doležal), Novák, Kříž (Peš), Novák (Kudrna), Machovský (Kudrna), Bačkovský. Střely na branku: 41:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6, 5:7.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Utkání se hrálo na 4x20 minut a během celého zápasu jsme protočili šest lajn. První utkání jsme vyhráli 4:3, druhé 3:2. Bylo znát, že se jednalo o první přípravné utkání v sezoně, ale nasazení a chuť kluků se ukázat byla příkladná. Byli jsme spokojení.