16:2
(6:0, 7:0, 3:2)

Dorost zdemoloval Kobru šestnácti brankami

18.09.2020 / Tomáš Lysý

Jihlavští dorostenci napravili nevydařený zápas proti Pardubicím a doma proti Kobře Praha zapsali jasné vítězství. V první třetině se Dukla trefila šestkrát, ve druhé ještě jednu branku přidala a skóre se nakonec zastavilo až na výsledku 16:2. Největší podíl na tomto výsledku měl Šimon Juřička s číslem 22, který vstřelil čtyři branky a na dvě další nahrál.
18.09.2020 16:30, Extraliga dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Pulda (41. Černý) – Matějíček, Hrbek, Číhal (A), Šabatka, Vovsík (A), Topol, Jeletz – Jungwirth (C), Báťa, Bulík – Krejčí, Marhoun, Juřička – Peš, Sopotnik, Doležal – Kříž
16

HC Kobra Praha

Pejšová (21. Iliev) – Frydrych (C), Novák, Kalajev, Šeba, Chytil, Seidler, Nácovský – Bauer (A), Halfar (A), Lederer – Příhoda, Kovář, Šrámek – Čečetka, Uhlík, Judiak – Brzák
2
Branky a nahrávky: 2. Juřička (Číhal, Marhoun), 6. Juřička (Číhal), 10. Sopotnik (Kříž, Vovsík), 13. Peš (Sopotnik), 17. Bulík (Báťa, Číhal), 20. Bulík (Báťa, Jungwirth), 21. Bulík (Jungwirth, Hrbek), 22. Juřička (Marhoun, Krejčí), 25. Marhoun, 34. Vovsík (Juřička), 35. Jungwirth (Číhal), 35. Marhoun (Juřička, Krejčí), 36. Kříž (Peš, Sopotnik), 45. Jungwirth (Šabatka), 46. Sopotnik (Kříž, Peš), 52. Juřička (Matějíček, Hrbek) – 48. Bauer, 60. Čečetka. Rozhodčí: Marek – Kotrba, Roupec. Vyloučení: 5:5, navíc Čečetka (KOB) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 88. Střely na branku: 66:20. Průběh utkání: 15:0, 151, 16:1, 16:2.

Průběh utkání

Již od prvních minut bylo jasné, jak se mač s Kobrou bude vyvíjet. Dukla se totiž prosadila již v polovině druhé minuty při vlastním oslabení, kdy sice Pejšová chytila střelu Číhala, ale na dorážku Šimona Juřičky už dosáhnout nemohla. Svou první přesilovku domácí nevyužili, ale při druhé se opět prosadil Šimon Juřička, který ujel obráncům a přesně zakončil. Nebohá Julie Pejšová vůbec nestíhala hasit špatnou hru svých spoluhráčů v poli a za okamžik jí přesnou dorážkou překonal i Just Alojz Sopotnik. Na konci třinácté minuty se prosadil i Hynek Peš, jenž si po Sopotnikově přihrávce tváří v tvář gólmance věděl rady. V závěru třetiny padly ještě dvě branky. Báťa se po oslabení Jihlavy hned zapojil do útoku, poslal puk na Davida Bulíka a rázem to bylo o pět branek. V poslední minutě přidala Dukla ještě moc pěknou kombinaci. Jungwirth přihrál na Davida Bulíka, který přesně našel mezeru mezi betony gólmanky Pejšové - 6:0.

Do druhé třetiny šel místo ní do branky Iliev, ale přivítání měl stejně „pěkné“. Během pěti minut dali Jihlavští hned tři branky. Čistý hattrick zkompletoval David Bulík, hned po něm se prosadil potřetí v utkání také Šimon Juřička. Aby toho nebylo málo, další branku v oslabení Dukly přidal Alex Marhoun. Brankostroj Jihlavy pak trošku ustal, aby se opět probudil v časovém rozmezí 33:04 – 35:28, kdy padly další čtyři puky do sítě gólmana Kobry. Všechno načal Matěj Vovsík, který se prosadil přesnou střelou z osy hřiště. Následně ukázal Jonáš Jungwirth individuální průnik, po kterém dvěma kličkami vykoupal gólmana a zasunul puk do volné sítě. Neuběhlo ani třicet sekund a Alex Marhoun využil přesnou přihrávku od Juřičky před prázdnou branku. Demolici Kobry kompletoval také Adam Kříž, který zvýšil už na 13:0.

Ve třetí třetině už tolik branek nepadalo. Jonáš Jungwirth se postaral v přesilovce po dobré kombinaci se Šabatkou o čtrnáctý gól, zanedlouho jej v signalizované výhodě napodobil Just Alojz Sopotnik, který zakončil únik i přes faul hráče soupeře. Prosadila se ale i Kobra. Adam Černý, jenž šel do branky po druhé třetině místo Puldy, kapituloval. Přesnou střelou z levého kruhu jej překonal Patrik Bauer. V čase 51:50 uzavřela Dukla svůj gólový účet, když Matějíčkovu dělovku z pravého kruhu gólman Iliev sice vytěsnil, ale na dorážku Šimona Juřičky byl krátký. V úplném závěru přibyla ještě jedna malá radost Kobry, když sedm sekund před koncem Adam Čečetka prostřelil z mezikruží golmana - 16:2.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Po včerejším utkání s Pardubicemi jsme z toho byli hodně smutní a i kluci nad tím hodně přemýšleli. Že se druhý den povedl hned takový zápas, to je velké pozitivum. Od tohoto je potřeba se odpíchnout, zapomenout na zápas proti Pardubicím a jít dál v tomto režimu a v tomto rytmu jako v utkání proti Kobře.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie