5:3
(1:1, 1:1, 3:1)

Krásný zápas a vítězný. Dorost ve skvělé hokejové bitvě přehrál Spartu

03.10.2020 / Tomáš Lysý

Kdo v sobotu odpoledne po volbách zavítal do CZ LOKO Arény na zápas dorostu Dukly proti Spartě, nelitoval! Hosté byli v úvodu zápasu lepší a dostali se v deváté minutě do vedení. Jihlava ale postupně srovnala hru a pět minut před pauzou srovnal Alex Marhoun. VE druhé části se čekalo na branku do 35. minuty, kdy Pražané využili přesilovku. Ale Dukla oplatila prakticky vzápětí stejnou mincí z hole Davida Bulíka. Ve třetí části bylo odehráno jen 32 sekund, když se v oslabení prosadil Šimon Báťa a poslal domácí poprvé v utkání do vedení. Ovšem Sparta rychle reagovala vyrovnáním. Rozhodnutí krásné hokejové bitvy přinesla 54. minuta. Vítězný gól totiž vstřelil Jonáš Jungwirth a za dalších 38 sekund pečetil jihlavskou výhru Tomáš Krajčí. Jihlava tak porazila Spartu podruhé během devíti dnů při skóre 13:4, vyhrála pátý zápas v řadě a kraluje tabulce skupiny Střed.
03.10.2020 15:00, Extraliga dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Pulda – Matějíček, Hrbek, Číhal, Šabatka, Topol, Vovsík, Jeletz – Jungwirth, Báťa, Bulík – Sopotnik, Coufal, Marhoun – Peš, Krejčí, Juřička
5

HC Sparta Praha

Dlouhý – David, Klička, Port, Bartoň, Ludvík, Menzel – Fábry, Kalný, Červenka – Odehnal, Bareš, Valach – Pražák, Senčák, Höll – Novák, Vašíček, Křišťan
3
Branky a nahrávky: 15. Marhoun (Coufal, Sopotnik), 38. Bulík (Jungwirth, Báťa), 41. Báťa (Jungwirth), 54. Jungwirth (Báťa, Coufal), 54. Krejčí (Marhoun, Sopotnik) – 9. Vašíček (Novák, Bartoň), 35. Höll (Senčák, Port), 44. Vašíček (Klička). Rozhodčí: Pokorný – Zídek, Tichý. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 130. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3.

Průběh utkání

Pražané chtěli svému soupeři oplatit prohru 1:8 na svém ledě z minulého týdne a začali aktivně. Již ve druhé minutě se Vašíšek dostal do samostatného úniku, ale netrefil branku. O minutu později Sparta opět hrozila ve vlastním oslabení, když ex-jihlavský forvard Fábry z kruhů Puldu neprostřelil. Od deváté minuty již Sparta vedla. Martin Vašíček totiž dorazil pod betony Puldy do sítě vyraženou střelu Nováka. Z vedení se mohli hosté těšit jen šest minut. Coufalovu střelu vyrazil brankář Sparty Dlouhý a Alex Marhoun byl tam, kde s dorážkou do šibenice být měl - 1:1. Ve druhé třetině byla hra hodně vyrovnaná a ani jeden tým neměl více ze hry. Ve třicáté minutě měl gól na holi Jungwirth, který krásně obkroužil branku, ale kotouč do sítě na poslední chvíli přes obránce hostů nezasunul. Na konci 35. minuty využila Sparta přesilovku. Sebastian Höll zřejmě tečoval střelu Senčáka a puk skončil za Puldou. Jihlava ale odpověděla naprosto stejně, když v přesilové hře vypálil David Bulík a jeho rána skončila až za zády Dlouhého. Na konci druhé části byl vyloučen domácí Šabatka a Sparta začínala třetí třetinu přesilovkou.

Jenže Pražané jí sehráli špatně. Jungwirth ujel a jeho střelu ještě Dlouhý vyrazil. Když ale před branou číhal volný Šimon Báťa a dostal puk, šla Jihlava poprvé v zápasu do vedení. Ale jen ja tři minuty. Martin Vašíček získal mezi kruhy odražený kotouč a Pulda byl proti jeho střele bezmocný. Vzápětí se prezentoval dobrým napadáním Marhoun, který sebral mezi kruhy dvěma hráčům puk a byl sám před Dlouhým, jenže přestřelil.

Rozhodnutí přišlo v 54. minutě. Nejprve Jonáš Jungwirth potvrdil, že C na dresu nemá jen tak. Najel si do ideální pozice, vystřelil a překonal gólmana. Za 38 sekund vedla Dukla již o dvě branky, když po hezké kombinaci Sopotnika s Marhounem využil Tomáš Krejčí, jenž zblízka poslal puk kolem Dlouhého do sítě - 5:3. Dukla tak vyhrála pátý zápas v řadě a pátý zápas ze šesti v nové sezoně.

Ohlasy trenérů

František Ptáček (HC Sparta Praha): Zápas byl oboustranně velice kvalitní. Měl nasazení, tempo a k vidění byly pohledné akce. Bohužel pro nás v závěru tahali domácí za vítězný konec.

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Po našem vítězném utkání na Spartě 8:1 jsme samozřejmě věděli, že tento zápas bude pro soupeře speciální a že nám budou chtít vysokou porážku vrátit. Kluky jsme na to upozorňovali. A stalo se, že výkon Sparty byl v tomto utkání diametrálně jiný. Tentokrát bylo vidět, že Sparťani chtějí vyhrát a my jsme si s tím prvních deset minut trošku nevěděli rady. Postupně jsme ale přidávali a náš výkon gradoval ve třetí třetině, kdy za to kluci vzali a zápas rozhodli.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie