8:2
(3:0, 2:2, 3:0)

Válec jménem dorost Dukly dál drtí soupeře. Tentokrát si vyšlápl na Tábor

08.10.2020 / Tomáš Lysý

Jihlavští dorostenci nadále pokračují ve vítězné sérii, která do dnešního zápasu čítala pět výher v řadě. K šesté našlápla Dukla již v první třetině, kdy se prosadil Šimon Juřička, Jonáš Jungwirth a Kevin Coufal. Ve druhé části hry padly hned čtyři branky. Dvakrát se prosadil Tábor, na dvě přesné rány soupeře vždy vzápětí reagovali i domácí díky gólům Tomáše Krejčího a Alexe Marhouna. Hned na začátku třetí části se domácí dostali díky Sopotnikově teči do čtyřbrankového náskoku, který vzápětí navýšil úspěšnou dorážkou v přesilovce Jonáš Jungwirth. Domácí se prosadili i v oslabení zásluhou Tomáše Krejčího a připsali si šestou výhru v řadě - 8:2.
08.10.2020 18:00, Extraliga dorostu - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Pulda – Matějíček, Hrbek, Číhal (A), Šabatka, Vovsík (A), Topol, Jeletz – Báťa, Jungwirth (C), Bulík - Sopotnik, Coufal, Marhoun - Peš, Krejčí, Juřička
8

HC Tábor

Jansa (21. Tesař) – Cícha, Herda (A), Bečvařík (A), Eichler, Janda (C), Čančura – Suchan, Matašovský, Fencl - Dušek, Šimák, Souš - Špánek, Šindelář, Sabiniok
2
Branky a nahrávky: 1. Juřička (Coufal), 2. Jungwirth (Jeletz, Hrbek), 19. Coufal (Číhal, Marhoun), 30. Krejčí (Peš, Juřička), 34. Marhoun (Číhal, Sopotnik), 42. Sopotnik (Číhal, Marhoun), 44. Jungwirth (Číhal, Báťa), 51. Krejčí (Jeletz) – 29. Matašovský, 30. Matašovský (Fencl, Suchan). Rozhodčí: Mejzlík – Kotrba, Roupec. Vyloučení: 4:5, navíc Šabatka, Bulík 5 minut a do konce utkání, Krejčí (všichni JIH) 10 min. OT – Čančura (TAB) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 0 (uzavřené sportoviště). Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 8:2.

Průběh utkání

Přesně takový úvod si jihlavští hokejisté proti Táboru přáli. Již po 111 sekundách totiž šli do vedení, když Šimon Juřička poslal do sítě Coufalovu pobídku. Za dalších devět vteřin měla Dukla již dvoubrankové vedení. Jeletzovu střelu od modré totiž tečoval do levé šibenice Jonáš Jungwirth a potvrdil tak výborný vstup lídra skupiny Střed do zápasu. Jihlava se pak dokázala ubránit oslabení, stejně tak jako Tábor a branka nepadla ani při hře čtyři na čtyři. V závěru třetiny měla Jihlava další přesilovku, ale gól dala až po návratu vyloučeného Šindeláře na led. Kevin Coufal si počkal na střílenou přihrávku Číhala a také on dokázal usměrnit puk do sítě - 3:0.

Na začátku druhé třetiny se Dukle nevydařila přesilová hra. Po jejím skončení šli hosté do přečíslení dva na jednoho, ve kterém si vzal slovo Šimák, ovšem střelou z pravého kruhu Puldu nepřekonal. To se povedlo až na začátku 29. minuty Marku Matašovskému. Jeho střelu vyrazil domácí brankář jen na brankoviště, kde si puk srazil do sítě jeden z domácích hráčů ve snaze ho odpálit. Jenže za minutu a půl vedla Dukla opět o tři branky. Tomáš Krejčí po výborné přihrávce Šabatky před brankou zblízka překonal Tesaře, jenž od druhé třetiny vyměnil v táborské kleci Jansu.

Gólová průtrž pokračovala. O 22 sekund později se Táborští znovu dostali k soupeři na dvě branky, jelikož Tomáš Fencl zblízka překonal domácího muže v masce. A k vidění byly i další šance. V situaci dva na jednoho přihrál Špánek před branku na Sabinioka, který střelou po ledě Puldu nepřekonal. Poté dvakrát dobře zasáhl také táborský gólman Tesař, který zlikvidoval únik Juřičky a vzápětí také Krejčího. V čase 33:39 však kapituloval podruhé. Alex Marhoun dostal před brankou přesnou přihrávku od Čihala a zblízka mu nedělalo problém zavěsit - 5:2.

Ze třetí třetiny uplynula sotva minuta, když Coufal našel na modré Číhala, ten vystřelil a z kruhů se prosadil přesnou tečí Just Alojz Sopotnik. Jihlava poté dokázala konečně využít i přesilovku. Číhalova rána od modré sice nešla těsně mezi tři tyče. Puk se od zadního mantinelu ale odrazil znovu před branku, kde úspěšně hlídkoval Jonáš Jungwirth a doklepl kotouč do sítě.

Na konci jednapadesáté minuty se domácí prosadili i v oslabení. Gólman hostí Tesař si neporozuměl s obráncem. Volného puku se před brankou ujal Tomáš Krejčí a ten jistě mnoho jednodušších gólů v kariéře nedal. Další branku měl na holi Marhoun, ale po Sopotnikově přihrávce mu při zakončení do volné klece sjel kotouč z hokejky. Závěr byl zbytečně nervózní. Nejprve dostal pětiminutový trest domácí Šabatka za kopnutí soupeře v předbrankovém prostoru. Půl minuty před koncem naopak inkasoval tvrdou ránu na levé koleno golfákem obránce Hrbek. Zůstal dlouho ležet na ledě a do kabiny mu po zápasu museli pomoct spoluhráči. Když se opět pokračovalo, počkal si domácí útočník Bulík na obránce Tábora Herdu a trefil ho do oblasti hlavy a krku. Dostal za to také pět minut a i hostující zadák zůstal ležet na ledové ploše.

Nic už to však nezměnilo na celkovém skóre zápasu. Výhra 8:2 Dukle pojistila jasné první místo v tabulce a červenožlutí tak zapsali šestou výhru ze sedmi utkání.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): První třetina byla jasně v naší režii, bohužel jsme si mysleli, že se nemůže nic stát a druhá část nebyla z naší strany dobrá. Hráli jsme jí 2:2 a něco jsme si k tomu museli říct. Ve třetí třetině jsme už dominovali. Bohužel konec se úplně nepovedl. Byly tam fauly na obou stranách a nevím, co víc k tomu říct. Protože určité momenty se mi nelíbily.