1:5
(1:2, 0:2, 0:1)

Dorostenci pěti brankami zvládli vřavu v Táboře a kralují celé extralize!

10.10.2020

Zápasy mezi Duklou a Táborem bývají vyhrocené a nejinak tomu bylo i v utkání sedmého kola, kdy se oba týmy střetly opět po dvou dnech. Vyhecovaný konec předešlého utkání se přenesl i do tohoto a po minutě hry dostal pětiminutový trest jihlavský bek Martin Hrbek. Tábor přesilovku využil, ale Dukla ještě do přestávky otočila stav po brankách Justa Alojze Sopotnika a Jonáše Jungwirtha. Ve druhé části dostali dva pětiminutové tresty také táborští hráči - Josef Eichler a Marek Čančura za zákroky do oblasti hlavy nebo krku. Druhou pětku Jihlava trestala, když se prosadil David Bulík a Štěpán Šabatka. V samotném závěru třetiny utkání skončilo kvůli pětininutovému trestu i pro jihlavského Tomáše Krejčího. Hra čtyři na čtyři vyhovovala více hostům, kteří druhou trefou Štěpána Šabatky v zápasu nadělili soupeři bůra. Dorostenci tak prohráli pouze první utkání v sezoně, nyní zvítězili již v sedmém utkání v řadě a jsou nejlepším týmem celé dorostenecké extraligy!
10.10.2020 12:15, Extraliga dorostu - 7. kolo

HC Tábor

Jansa – Janda (C), Shaklein, Herda (A), Cícha, Eichler, Bečvařík (A), Čančura – Fencl, Šindelář, Dušek, Špánek, Souš, Mikeska, Matašovský, Suchan, Šimák
1

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Löffler, Čihal (A), Topol, Vovsík (A), Jeletz, Matějíček, Hrbek Šabatka – Baťa, Marhoun, Sopotnik, Peš, Krejčí, Juřička, Jungwirth (C), Bulík
5
Branky a nahrávky: 4. Matašovský (Cícha) – 9. Sopotnik (Marhoun), 18. Jungwirth (Bulík, Matějíček), 38. Bulík (Báťa, Jungwirth), 40. Šabatka (Číhal, Löffler), 42. Šabatka (Marhoun) Rozhodčí: Trnka – Jindra, Bělohlav. Vyloučení: 5:3, navíc Eichler a Čančura (oba TAB) 5 minut a do konce utkání - Hrbek, Krejčí, Juřička (všichni JIH) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 0 (uzavřená sportoviště). Střely na branku: 20:45. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Naše vítězství bylo zasloužené, v zápasu jsme dominovali. Před utkáním jsme kluky nabádali k disciplíně. Myslím, že kázeň byla slabinou obou mužstev.