3:5
(2:1, 1:2, 0:2)

Junioři nedotáhli pohledný zápas do vítězného konce

18.09.2020 / Tomáš Lysý

V pátečním odpoledni přivítala doma juniorka Dukly celek Olomouce. Jihlavané byli po úvodní části o krok napřed a když v průběhu druhé části využil přesilovou hru pěti proti třem Patrik Čermák vypadalo to s akciemi Dukly výborně. Hosté však stačili srovnat krok a v poslední třetině otočit na konečných 5:3. Jihlavané tak mají v tabulce po třech odehraných duelech dva body.
18.09.2020 17:00, Juniorská liga Akademií - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Zedek, Piskač, Rašín, Kerber, Smolko, Zeman – Barák, Juda (C), Brož – Fiala, Čermák, Vyvial – Nevšímal, Rauš, Doležal – Zdarsa, Pavelec, Malenovský
3

HC Olomouc

Špunar – Hlaváč, Groch, Poledna, Kočí, Hladiš (A), Stratil – Ministr, Mácha, Rosecký – Tomajko, Štědrý (A), Krupa (C) – Tarnoczy, Fasner, Rusina – Ruda, Havel
5
Branky a nahrávky: 3. Pavelec (Zdarsa), 20. Vyvial (Čermák, Fiala), 24. Čermák (Rašín) – 8. Ministr, 31. Tomajko (Hladiš, Kočí), 38. Krupa, 50. Kočí, 59. Śtědrý (Krupa). Rozhodčí: Ondráček - Zídek, Polák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5.

Průběh utkání

Jihlavští junioři vstoupili do zápasu doma proti Olomouci velmi dobře a už v polovině třetí minuty se prosadil Daniel Pavelec, který tak potvrdil slušný vstup Dukly do nového soutěžního ročníku. Červenožlutým ale vydržela jejich radost jen pět minut, jelikož Daniel Ministr svůj únik zakončil přesnou střelou a srovnal stav. Oba týmy měly šance na změnu stavu. Čermákova tvrdá střela z osy hřiště minula těsně klec, na druhé straně Fasner mířil zblízka na levou tyč přesouvajícího se Krejčího, ale také o kousek nemířil přesně. Sedm sekund před odchodem do kabin se už domácí prosadili, když Josef Vyvial dostal na levém kruhu trošku volného prostoru a trefil se přesně - 2:1.

Zkraje druhé části dostala Dukla přesilovku pět na tři a využila jí! První závar před brankou Olomouce ještě gólem neskončil, když ale Rašín posunul kotouč na Patrika Čermáka, tak se domácí hráč trefil z kruhů přesně. Jihlavští poté přestáli dvě oslabení, jenže v čase 30:06 už to bylo zase jen o jednu branku. Matěj Tomajko se po dvou zblokovaných střelách dostal k puku a z vrcholu levého kruhu zamířil krásně k tyči, o kterou se kotouč otřel a zamířil do sítě. Dvě minuty před koncem druhé části bylo Tomášem Krupou vyrovnáno a zápas začínal od znova.

Jihlava měla zkraje třetí části převahu, ovšem zužitkovat jí nedokázala. Proto přišel trest. V čase 49:56 padl rozhodující gól, když Václav Kočí před modrou vystřelil a Krejčí jeho střelu přes zakrytý výhled neviděl. Za minutu mohlo být srovnáno, ale Brož po hezké individuální akci trefil jen tyčku. Domácí v závěru zkusili také hru bez brankáře, ta se jim ale nevydařila a prázdnou klec dokázal trefit Jan Štedrý, který tak upravil na konečných 3:5.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Paradoxně si myslím, že v první třetině jsme byli horším týmem, ale dokázali jsme jí vyhrát. Ve druhé části se hra vyrovnala, ale bohužel jsme ztratili dvoubrankové vedení. Nicméně věřili jsme, že v závěrečné dvacetiminutovce zápas uhrajeme. Měli jsme do ní parádní nástup a troufnu si říct, že naše nasazení, chuť a spousty šancí bylo větší, než měla Olomouc. Jenže pak přišel smolný gól z ničeho, z tečované střely. Power-play jsme bohužel už nezvládli. Zápas byl výborný z obou stran a divácky se musel hodně líbit. Hrálo se nahoru - dolu, hodně se bruslilo, ale bohužel výsledek je takový, jaký je. S předvedenou hrou jsme spokojení, s výsledkem nikoliv.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie