1:9
(0:2, 1:3, 0:4)

Juniorský tým dostal od lídra tabulky z Vítkovic pořádný výprask

19.09.2020 / Tomáš Lysý

Po smolné domácí prohře s Olomoucí hrála Dukla doma proti Vítkovicím a vstup do zápasu jí vůbec nevyšel. Již v deváté minutě totiž prohrávala 0:2. Zlom mohl přijít v polovině zápasu trefou Jana Nevšímala. Jihlava po kontaktní brance ožila, jenže tři inkasované góly jí znovu dostaly do kolen. Třetí třetina se již domácím zhola nevydařila a junioři Dukly inkasovali další čtyři branky. Tomu odpovídá i pozápasové hodnocení trenéra Jihlavy Štěpána Moravce, jenž s přístupem hráčů nebyl vůbec spokojen - 1:9.
19.09.2020 12:00, Juniorská liga Akademií - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Piskač, Zedek, Kerber, Rašín, Zeman, Smolko – Brož, Juda, Barák – Vyvial, Rauš, Fiala – Doležal, Čermák, Nevšímal – Malenovský, Melenovský, Zdarsa
1

HC Vítkovice Ridera

Doliška – Kunst, Vřeský, Bystroň, Machů, Rajčan, Smička – Lednický, Beránek, Krejsa – Kylnar, Gebauer, Vojtovič – Tvrdý, Holaník, Lewandowski
9
Branky a nahrávky: 29. Nevšímal (Brož, Zedek) – 3. Gebauer (Vojtovič, Kylnar), 9. Tvrdý (Bystroň, Kylnar), 32. Lednický (Krejsa, Beránek), 33. Rajčan (Kylnar, Vojtovič), 39. Kylnar (Smička), 41. Lednický (Machů, Beránek), 41. Gebauer (Kylnar, Vojtovič), 46. Lednický (Beránek, Bystroň), 60. Krejsa (Beránek, Bystroň). Rozhodčí: Úlehla – Lučan, Kis. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 32:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:9.

Průběh utkání

Proti prvním Vítkovicím byl jihlavský vstup do zápasu hodně špatný. Již ve třetí minutě se hosté prosadili díky využité přesilové hře zásluhou Jakuba Gebauera, který do branky doklepl Maláčem vyraženou Vojtovičovu střelu. Druhé oslabení už dopadlo pro Duklu lépe. Po jejím konci ale Jiří Tvrdý vystřelil do levé šibenice, přičemž domácí gólman měl zakrytý výhled a nemohl zasáhnout - 0:2. Hosté byli na koni a Krejsa po hezkém uvolnění kolem soupeře zakončoval jen těsně vedle.

Zkraje druhé části přestála Dukla oslabení a to jí poměrně nakoplo. Hra domácích se zlepšila a při přesilovce čtyři na tři úspěšně dorážel puk Jan Nevšímal. Srovnání měl na holi Piskač, ovšem po hezké přesilovkové kombinaci těsně minul. A hosté trestali třemi brankami. Vojtěch Lednický se prosmýkl kolem obránce Zemana a svůj průnik zakončil střelou pod betony Maláče. O 38 sekund později vedly Vítkovice již o tři branky, když Samuel Rajčan ujel obráncům a i se štěstím zakončil nad lapačku gólmana. Jihlavskou labutí píseň druhé třetiny zkompletoval Jakub Kylnar, jenž opět získal puk a tváří v tvář brankáři se nemýlil - 1:5.

Jestliže se domácím závěr druhé třetiny nepovedl, vstup do třetí části měli naprosto tragický. Za padesát sekund totiž dvakrát inkasovali. Nejprve se po hezké kombinaci prosadil Vojtěch Lednický a v přesilové hře trestal Jakub Gebauer. Marně se natahující Maláč nemohl přesné kombinaci Vojtoviče, Kylnara a zakončujícího hráče zabránit. V čase 45:56 padl osmý vítkovický gól, když Vojtěch Lednický nejprve vyprášil gólmanovu lapačku, poté sám dorazil puk a zkompletoval hattrick. Korigovat mohl Doležal, ovšem při samostatném úniku na soupeře nevyzrál. Půl minuty před koncem se skóre měnilo naposled, kdy Josef Krejsa poslal bekhendovou střelu nad lapačku gólmana.

Jihlavští junioři tak výkonem ve třetí třetině dali zapomenout na poměrně slušný vstup do soutěže a na první tři zápasy, kde byli protivníkům vyrovnaným soupeřem a mohli brát více než jen dva body. Vítkovičtí hráči sice byli lepší, ale hráči v červeném a žlutém jim vysoké vítězství naservírovali takřka n na zlatém podnosu.

Ohlasy trenérů

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera): Mimo výpadku ve druhé třetině, kdy jsme si mysleli, že to půjde samo, hodnotím zápas velice kladně. Devět gólů je devět gólů. Klukům zaslouží do kabiny poděkování jak za dnešní, tak za včerejší výkon.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Naplno se projevila šikovnost soupeře, který byl lepší na kotouči, v přihrávkách, tak v přechodu a v situacích jeden na jednoho. Klíčovou věcí byla produktivita. Pokud bychom byli produktivní, mohl se zápas ubírat zcela jiným směrem. Jenže zase se naplno projevila naše nemohoucnost v zakončení. Od toho se zápas odvíjel dále a navíc jsme dostávali více a více gólů. Nejvíce nás mrzí třetí třetina, kdy jsme si řekli, že chceme alespoň ten dvacetiminutový "minizápas" vyhrát, jenže v prvních dvou minutách inkasujeme další dvě branky. Tady si musí doslova všichni hráči sáhnout do svědomí a opravdu změnit svůj přístup. Jako klíčové vidím nedodržování taktiky. Řekneme si, že chceme hrát nějaké věci a hráči si dělají, co chtějí. Chtějí vymýšlet hokej, který nemají natrénovaný. Z toho je takový debakl a doufejme, že se už nebude opakovat.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie