2:3p
(0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)

Junioři nenavázali na včerejší výhru v prodloužení. Dnes v prodloužení podlehli Havířovu

03.10.2020 / Milan Horák

Utkání mezi Duklou a Havířovem vypadalo podobně, jako včerejší utkání Dukly s Třincem. Po 60 minutách svítil na světelné tabuli stav 2:2, na kterém měl zásluhu Matyáš Sapík, a opět se prodlužovalo. 11 vteřin před koncem prodloužení rozhodl a zařídil pro Havířov druhý cenný bod kapitán Jan Vašenka.
03.10.2020 12:00, Juniorská liga Akademií - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Rašín, Zeman, Zedek, Sapík, Macek, Kerber – Chlubna, Juda, Brož – Fiala, Rauš, Vyvial – Barák, Doležal, Pavelec – Melenovský, Zdarsa
2

AZ Heimstaden Havířov

Zlatnický – Kuboš, Fědor, Korýtko, Ketner, Zmarzlák, Thiel – Petriska, Mastič, Gergel – Vašenka, Becher, Pastor – Špaček, Byčkov, Bochnak – Pavlačka, Hledík, Kubík
3
Branky a nahrávky: 30. Juda (Rauš, Chlubna), 44. Sapík (Zdarsa) – 25. Thiel (Petriska, Hledík), 28. Pavlačka (Kubík), 65. Vašenka (Mastič). Rozhodčí: Marek – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

V první třetině se oba týmy navzájem oťukávaly a hledaly na ledě. Oba celky měly za sebou utkání z pátku. Dukla doma hostila Třinec, Havířov naopak hrál venku na Slavii. Hráči na sobě ale únavu nedali znát a hrálo se ve vysokém tempu. V první části měli největší slovo gólmani, kdy ani jeden nedopustil, aby šel soupeř do vedení. Havířov přestřílel domácí Duklu poměrem 9:14. Do kabin šli hráči za stavu 0:0.

Druhá třetina začala hrát do not více Havířovu. Ve 23. minutě byl vyloučen na straně Dukly Marek Melenovský za podrážení. Tuto početní výhodu se podařilo proměnit po kombinaci a střele Petrisky v předbrankovém prostoru Janu Thielovi, který se dostal k dorážce a ta už byla pro Krejčího nechytatelná – 0:1. O necelé čtyři minuty později se mohli opět radovat hosté. Ihned po opuštění trestné lavice se Martin Pavlačka dostal ke kotouči ve středním pásmu po přihrávce od Kubíka a svůj samostatný únik korunoval střelou k levé tyči, která prošla až za záda Krejčího – 0:2. Tento stav se ve 30. minutě přestal líbit Miroslavu Judovi. Skrumáž před brankou Zlatnického vyústila ke střele Rauše, která se nadále odrazila přesně na hůl právě Judovi a ten střelou do prázdné klece snížil na rozdíl jediné branky – 1:2. Tento stav vydržel až do konce druhé třetiny, ale do kabin šli spokojenější hráči Havířova.

Ihned po začátku třetí třetiny se Dukla dostala do tempa. Vedení Havířova ve třetí třetině netrvalo ani čtyři minuty a v CZ LOKO Aréně bylo srovnáno. Matyáš Sapík se dostal ke střele na pravém kruhu a jeho střela znamenala vyrovnání na 2:2. Dukla mohla následně o necelé dvě minuty později odskočit na rozdíl jedné branky a poprvé v zápase jít do vedení. U šance byl Chlubna, kterému stačilo po přihrávce od Zdarsy pouze zamést kotouč do odkryté klece. Bohužel pro něj a jeho celek nevystřelil z první a Zlatnický se stačil včas přesunout. Po 60 minutách se stejně jako ve včerejším utkání s Třincem prodlužovalo.

Do prodloužení nastupovala Dukla v početní výhodě, která trvala ještě 30 vteřin. Tuto šanci nezužitkovala a velmi dlouhou dobu se hrálo čtyři na čtyři. 11 vteřin před koncem prodloužení, kdy se hráči pomalu chystali na samostatné nájezdy, se kapitán Jan Vašenka dostal ke kotouči na mezikruží po přihrávce od Mastiče, položil si Krejčího na led a střelou do odkryté klece zajistil svému týmu druhý bod ze sobotního zápasu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (AZ Heimstaden Havířov): Dnes to byl strašně těžký zápas. Včera jsme odehráli velmi fyzicky náročný zápas na Slavii, dnes Jihlava postavila výborný tým. Myslím si, že ze začátku utkání jsme byli lepší my, druhá třetina byla vyrovnaná, třetí třetinu tahal za delší konec domácí tým. Měli jsme šanci na rozhodnutí zápasu ve třetí části, Dukla také dvakrát netrefila prázdnou branku. Vedení v tomto zápase mohl strhnout na svoji stranu každý. Rozhodlo prodloužení, kde jsme to utrhli my. Strašně moc děkuji klukům, stálo to neskutečné množství sil a hráli jsme opravdu proti kvalitnímu týmu.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Trošku jiný obrázek než ve včerejším zápase. Myslím si, že jsme do toho utkání nevstoupili špatně, ale následně jsme byli horším týmem. Naopak oproti včerejšku jsme se v tom utkání postupně zlepšovali. Škoda, že jsme v té třetí třetině, kde jsme měli opravdu dvě tutové šance, nevstřelili gól, mohli jsme mít dnes tři body. Bohužel, šlo to do prodloužení, kde byl soupeř výrazně důraznější v předbrankovém prostoru a z takovéh situace následně získal bod navíc.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie