3:2p
(2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)

Juniorka Dukly si po utkání s Oceláři připisuje dva body za výhru v prodloužení

02.10.2020 / Milan Horák

Z utkání Dukly mezi Třincem vítězí tým z Jihlavy. Po vyrovnaném zápase, který šel za stavu 2:2 po 60 minutách do prodloužení, slaví domácí výhru v prodloužení, kterou jim vystřelil Tomáš Chlubna. Získávají tak dva cenné body do tabulky.
02.10.2020 18:00, Juniorská liga Akademií - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Rašín, Zeman, Zedek, Sapík, Macek, Kerber – Chlubna, Juda, Čermák – Fiala, Rauš, Brož – Zdarsa, Doležal, Vyvial – Barák, Melenovský, Pavelec
3

HC Oceláři Třinec

Švančara – Cienciala, Homola, Kubíček, Kareš, Kyselý, Marcinko – Čmiel, Przybyla, Pětník – Matěj, Pindel, Geidl – Petrovský, Moškoř, Jobánek – Wardas, Mikler, Procházka
2
Branky a nahrávky: 5. Vyvial (Doležal), 8. Brož (Zedek, Chlubna), 62. Chlubna (Čermák) – 24. Geidl (Čmiel, Petrovský), 38. Moškoř (Wardas). Rozhodčí: Ondráček – Komínek, Kráľ. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 37:39. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

První třetina hrála více do karet domácí Dukle. Již v páté minutě rozvlnil síť za zády Švančary forvard Dukly Josef Vyvial, který si to namířil s kotoučem na holi po levé straně kluziště a jeho střela na přední tyč skončila v levé šibenici - 1:0. Domácí se mohli opět radovat o necelé tři minuty později. Početní výhodu pět na tři sehráli skvěle Chlubna s Zedkem. Ten následně posunul kotouč na Vítězslava Brože, který čekal na mezikruží a jeho střela příklepem skončila v pravé šibenici Švančarovy klece - 2:0. Po zbytek třetiny Dukla tlačila Třinec seč jí síly stačily, ale do konce první části se již výsledek nezměnil.

Do druhé části vstupoval Třinec v početní výhodě pět na čtyři. Poté, co Třinci přesilová hra skončila následovala druhá, neboť byl Macek vyloučen za zdržování hry. Z přesilovky uplynulo něco málo přes minutu a Oceláři se radovali ze snížení. Po několika zákrocích Krejčího se kotouč opět odrazil na hole Ocelářů. Po přihrávce od Čmiela se ke kotouči na mezikruží dostal Nico Geidl a střelou do takzvaného teploměru rozvlnil síť za zády Krejčího - 2:1. Hra se postupem času začala na ledě vyrovnávat a fanoušci, kteří si našli cestu na stadion, sledovali velice vyrovnaný hokej. Když už to vypadalo, že hráči půjdou do kabin za stále příznivějšího stavu pro domácí Duklu, vzal si slovo ve 38. minutě Jan Moškoř. Na první střelu Wardase Krejčí ještě stačil dosáhnout a vyrazit ji. Vyrazil ji ale pouze na hokejku právě Moškoře, který v jednoduché situaci nezaváhal a dorazil kotouč za záda domácího gólmana - 2:2. Hráči šli do kabin prozatím za nerozhodného stavu.

Třetí třetina začala ve své podstatě stejně, jako ta druhá. Hráči Třince měli opět možnost početní výhody opět po vyloučení Vyviala, tentokrát za podrážení, ze druhé třetiny. Přesilová hra se hostům ale nepodařila využít a hra se opět na ledě srovnávala. Nejednu šanci měli hráči na obou stranách k tomu poslat svůj mančaft do vedení. Ve třetí třetině si ale vzali slovo gólmani na obou stranách a ani jeden nedovolil svému soupeři jít do vedení. Těsně před koncem třetí části byl vyloučen Čmiel za podrážení. Dukla však ani tuto šanci nevyužila a po 60 minutách se v CZ LOKO Aréně prodlužovalo.

Jak to bylo v tomto zápase zvykem, opět se začínalo v početní výhodě, tentokrát ale domácí Dukly, kdy stále plynul trest Čmiela. Tato početní výhoda dostala domácí do lepšího pohybu a obrovského tlaku před brankou Švančary. Obrovskou šanci měl opět Vítězslav Brož, který pálil z úplně stejně pozice jako v první třetině, tentokrát však trefil pouze pravou tyč, nikoliv šibenici. Radovat se ale mohla o minutu a osm vteřin stejně domácí Dukla. Tomáš Chlubna se dostal k odraženému kotouči po zákroku Švančary a doklepnout ho do odkryté klece za jeho záda už mu nedělalo žádný problém. Tímto gólem zajistil pro svůj tým druhý bod z pátečního zápasu za výhru v prodloužení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie