1:2sn
(1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Z Krkonoš se dvěma body! Drama ve Vrchlabí rozhodl Harkabus

25.09.2021 / Raina Tomanová

Dukla ve Vrchlabí nevyhrála skoro 11 let a prolomit se jí to povedlo až v sobotním utkání. Na branku Machače ze začátku 17. minuty reagovala ještě v téže třetině využitou přesilovkou, kterou po přihrávce od Kauppily proměnil Tomáš Harkabus. Bitva pokračovala až do samostatných nájezdů, i tam měl poslední slovo Harkabus, který proměnil poslední nájezd ze základních deseti. Výhrou 2:1 v nájezdech se tak Dukla naladila vítězně na středeční duel s Litoměřicemi.
25.09.2021 17:00, Chance Liga - 5. kolo

HC Stadion Vrchlabí

Soukup – Linhart, Jelínek, Vála, Oliva, Voženílek, Nedbal – Chalupa, Urban, Heřman – Matýs, Kaut, Mrňa – Zeman, Chrtek, Pochobradský – Kučera, Machač, Kynčl
1

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Dundáček, Mareš, Eliáš, Niko, Bilčík, Kauppila, Dvořák – Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, Havránek – Helt, Zadražil, Cachnín – Seman, Juda, Brož
2
Branky a nahrávky: 7. Machač (Kynčl, Voženílek) – 19. Harkabus (Kauppila, Čachotský), rozh. náj. Harkabus. Rozhodčí: Jaroš, Svoboda – Roischel, Zídek. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. Diváci: 652. Střely na branku: 48:26 (10:9, 14:4, 18:8 - 6:5). Zblokované střely: 17:7. Vhazování: 47:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Jako první vypálil Illéš, ale Soukupa nepřekvapil. Ve druhé minutě zahrozili domácí, Kautova střela by sražena do rohu a Voženílek se netrefil jen o malý kousek. Následovalo vyloučení na domácí straně. Vrchlabí se dobře bránilo a v podstatě se Jihlava nedostala do nebezpečného zakončení. V 5. minutě mohl skórovat Pochobradský. Znovu se pak vylučovalo na straně HC Stadionu. K puku se dostal Seman, který se přiblížil až k Soukupovi, ale brankáře nepřekonal. I tentokrát se Vrchlabí ubránilo. Mareš se dostal do šance v 11. minutě, ale trestuhodně minul. Až v čase 16:04 diváci viděli první gól. Za HC Stadion se trefil Michal Machač a překonal poprvé v zápase Zhukova. V 18. minutě se do velké šance dostal Chrtek, ale Zhukov předvedl skvělý zákrok. Další vyloučení na vrchlabské straně už bylo bohužel pro domácí hráče potrestané. V čase 18:42 využil přesilovku Tomáš Harkabus, kterému pomohla v zakončení i tyčka. Ještě před sirénou se musel bránit Soukup, který vytáhl beton proti pokusu Lichance.

Také druhá část začala svižným tempem. Do akce se dostal Urban s Chalupou, druhý jmenovaný branku minul. A také domácí se dočkali výhody. Ve 22. minutě byl vyloučen hostující Helt. Chrtek byl ve velké šanci, ale tečoval jen mimo branku. Ve 27. minutě se k puku dostal Chalupa, ale byl v těžkém úhlu a Zhukova nepřekvapil. Poté byl domácí Zeman přidržen, ale rozhodčí nevylučovali. Ve 32. minutě byl k vidění další skvělý zákrok od Soukupa, tentokrát proti střele Fronka. Poté následovalo vyloučení Jihlavy. Ani tentokrát se HC Stadion nepodařilo vstřelit branku a využít výhodu. Jelínek ani Urban nebyly úspěšní proti jihlavskému brankáři. Ve 38. minutě přišlo další vyloučení Jihlavy, o chvíli později se oslabila dokonce o dva hráče. Bohužel pro HC Stadion dvojnásobná přesilovka gól nepřinesla.

Do třetí třetiny vstoupili hosté oslabeni o jednoho hráče, ale branka nepadla. Machač se snažil o gól ve 43. minutě, Zhukov byl připravený s lapačkou. Ve 46. minutě měl jihlavský gólman velké štěstí, protože proti němu vyrazil Zeman, jeho střelu vyrazil. Po několika zakázaných uvolněních se dostal k puku Seman a mohl potrestat chybu Vály. Soukup ale nadále Vrchlabí držel ve hře. Ve 48. minutě přišlo současné vyloučení Olivy a Brože. O minutu později oslabil svůj tým hostující Harkabus. Vrchlabský Matýs trefil jen beton brankáře a stejný hráč v 51. minutě vstřelil podle všeho branku, ale rozhodčí byli jiného názoru. Puk se dostal na druhou stranu, kde zasahoval Soukup. Hostující Helt byl v jasné šanci a mohl pro svůj tým získat náskok, ale přestřelil. Mrňa na druhé straně měl před sebou volnou branku, ale Zhukov vyskočil a gólu zabránil. V 54. minutě byl vyloučen hostující hráč. Urban se dostal do velké šance, stejně jako Kaut. Zhukov měl co dělat, aby oslabení zvládnul. Také Jihlava se dočkala výhody, v 55. minutě byl vyloučen Chrtek. Helt chtěl překvapit Soukupa, ale to se mu nepovedlo. V 56. minutě byl ještě vyloučen jihlavský Lichanec a pokračovala se ve hře 4 na 4. Oba týmy již byly v plném počtu, když byl vyloučen další jihlavský hráč. S pokusem Urbana si Zhukov poradil. V 60. minutě se o gól pokusil Zemana, ale jeho střela byla sražena do vyrážečky brankáře. Další branka již nepadla a šlo se do prodloužení.

Prodloužení začali akčněji hosté, Harkabus si našel Nika, který pálil z levého kruhu. Soukup se ale stihnul přemístit. Lichanec se také pokusil o gól, ale Soukup branku ubránil. Na druhé straně se do šance dostal Chrtek, ale minul branku. Jelínek trefil jen vyrážečku Zhukova, stejně jako na druhé straně Dundáček. O vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. První série gól nepřinesla, stejně jako druhá. V té třetí byli naopak úspěšní oba střelci – za domácí Chalupa a za Jihlavu Čachotský. Ve čtvrté gól nepřišel, ale v páté se trefil pouze hostující Tomáš Harkabus. Jihlava si tak vzala bod navíc a odjela domů spokojenější.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Jsme rádi, že jsme, oproti minulému zápasu, do toho dali víc srdce, víc bojovnosti, víc nasazení. Jeli jsme sem s velkým respektem k soupeři, který ještě letos neprohrál. Musím říct, že to byl opravdu hezký rychlý zápas se šťastným koncem pro nás. Nájezdy jsou vždy loterie. Pokud mám z týmu někoho vyzdvihnout, je to určitě Maks. Ve třetí třetině některé ty zákroky, to byla opravdu říše snů. Věřím, že třeba frustrace pro útočníky Vrchlabí musela být velká, ale na druhou stranu jim také výborně zachytal gólman. Myslím si, že to dělení bodů je asi spravedlivé a pak už je to jen kdo z koho a my jsme byli šťastnější.

Jan Starý (HC Stadion Vrchlabí): Dnešní utkání bylo náročné, přijela Jihlava, velice kvalitní a dobře organizovaný tým. Myslím si, že utkání splnilo naše očekávání a dobře nás prověřilo v našich věcech, které chceme hrát. Zápas měl velice dobrou úroveň. První třetina byla z naší strany velice dobrá, plnili jsme věci, které jsme si řekli, vycházeli tam. Prvních deset minut bylo od nás opravdu dobrých. Ve druhé třetině jsme z toho trošku polevili a některé ty situace jsme zbytečně přehrávali. S takhle kvalitním soupeřem to ale není určitě jednoduché, takže jsme rádi, že jsme udrželi ten nerozhodný stav až do konce. Měli jsme tam samozřejmě šance zápas rozhodnout, mohli jsme i inkasovat, takže za nás velice kvalitní utkání, které jsme odehráli velice dobře.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie