5:6
(1:2, 2:1, 2:3)

Přestřelku na ledě s Jestřáby Dukla zvládla a odváží si z Prostějova cenné tři body

08.12.2021

Vstup do zápasu vyšel Dukle skvěle. Už po 14 vteřinách, po kterých se podařilo skórovat také Prostějovu na ledě Jihlavy, se mohla jihlavská střídačka radovat z vedení po gólu Lukáše Mareše, který se ihned po vhazování vydal na výlet do pásma soupeře a po střele Fronka zametl puk do sítě. Dukla následně odskočila na dvoubrankový náskok využitou přesilovkou gólem Harkabuse z levé strany. Poté se Dukla na chvíli odmlčela a rázem bylo po gólech Mrázka a Jelínka srovnáno. Dukle vrátil vedení zpět Filip Helt, který se nekompromisně trefil ve druhé části do pravé šibenice. Toto vedení Dukly však trvalo pouze necelé tři minuty a po dorážce Jana Rudovského, který si našel vypadený puk z výstroje Zhukova, bylo opět srovnáno. Ve třetí třetině se Dukla dostala potřetí do vedení dokonce podruhé o dvě branky po gólech Fronka a Harkabuse. Ani to však Jestřáby nezastavilo a během dvou minut bylo opět srovnáno, kdy se dokázal prosadit Štefka a při hře v šesti Klimíček. Vítězství Dukly dokázal vystřelit 58:32 Jakub Illéš.
08.12.2021 18:00, Chance Liga - 27. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Bláha – M. Jáchym, Klimíček, Havlík, Babka, Vala, Zajíc, Motloch – Martin Novák, T. Jáchym, Mrázek – Švec, Kloz, Rudovský – Beránek, Koblížek, Dubský – Jelínek, Janeček, Štefka
5

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Mareš, Kowalczyk, Valenta, Eliáš, Kachyňa, Malík – Helt, Lichanec, Fronk – Harkabus, Skořepa, Illéš – Cachnín, Juda, Brož – Havránek, Seman, Mácha
6
Branky a nahrávky: 16. Mrázek (Novák, Kloz), 23. Jelínek (Štefka, Janeček), 37. Rudovský (Havlík, Novák), 56. Štefka (Babka, Jelínek), 57. Klimíček (Mrázek, Švec) – 1. Mareš (Fronk, Lichanec), 15. Harkabus (Havránek, Kachyňa), 34. Helt (Fronk, Lichanec), 51. Fronk (Havránek, Kachyňa), 55. Harkabus (Illéš, Skořepa), 59. Illéš (Skořepa, Harkabus). Rozhodčí: Kozloi, Cabák – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3 3:5, 5:5, 5:6.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Jasný cíl, za kterým jsme si jeli, byly tři body a ten jsme splnili. Zápas byl bláznivý a dvakrát jsme neudrželi vedení o dvě branky, což je špatné. Ale bojovností kluků jsme dokázali zápas minutu a půl před koncem přehoupnout na naší stranu a vedení už udržet. Nejsme spokojení s tím, že dostaneme pět gólů. Na druhou stranu v naší, nechci říct úplně nepohodě, ale po čtyřech prohraných zápasech bez bodu, jsme rádi. Na gól se hrozně nadřeme a pak lacino dostáváme. Mohli jsme dát spoustu dalších gólů, kdy jsme v úplně vyložených šancích netrefili prázdnou branku a prostě nám to tam nepadlo. Nicméně dali jsme šest branek na ledě soupeře, což není vůbec málo a můžeme se od toho odrazit dále. Když bych řekl k vyloženě zápasu pár vět: Když jsme se my nebo soupeř dostali do útočného pásma, tak se v něm byly oba týmy schopny udržet a vytvořit si šance. Ale vyhráli jsme úplně zaslouženě, protože vyložených šancí jsme si vytvořili mnohem více, než soupeř. Bohužel jsme je neproměnili ve chvíli, kdy bychom odskočili na více gólů nebo reagovali na soupeřův snižující gól. Zápas by se pak otočil dříve a byl z naší strany klidnější, než když vedeme jen o dvě branky a soupeř sníží na kontaktní gól. Jsme spokojení s nasazením hráčů, s bojovností a hlavně s třemi body, které jsme po dlouhé době získali.