6:4
(2:1, 2:1, 2:2)

Těžký boj Dukla ustála a od třetí příčky jí dělí jen bod

12.01.2022 / Natálie Poláčková

Ve 36. kole šlo Dukle o hodně. Zápas dokázala ovládnout a připisuje si plný počet bodů. Skóre otevřeli hosté brankou Romana Vlacha. To ale Dukla nenechala jen tak a od té doby už si držela vždy nejméně jednobrankové vedení. Rozhodující branku zápasu vstřelil Vítězslav Brož. Následně pak vítězství Dukly zpečetil gólem do prázdné Filip Seman.
12.01.2022 17:30, Chance Liga - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Zeleňák, Valenta, Mareš, Rutar, Eliáš, Kachyňa, Kowalczyk – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Helt, Lichanec, Illéš – Cachnín, Zadražil, Brož – Harkabus (A), Seman, Houška
6

VHK ROBE Vsetín

Málek – Jerofejevs, Ondračka, Říha, Smetana, Štach (A), Hryciow, Jenáček – Jonák (C), Pšurný, Rob – Berger, Vlach, Zeman – Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Hořanský, Pitule, Březina
4
Branky a nahrávky: 14. Havránek, 19. Skořepa (Čachotský), 28. Lichanec ( Havránek), 35. Illéš (Čachotský), 47. Brož (Zadražil, Rutar), 60. Seman (Zeleňák) – 11. Vlach (Štach), 33. Rob (Pšurný, Jonák), 52. Vlach (Říha, Půček), 60. Zeman (Březina). Rozhodčí: Ondráček, Marek - Měkýš, Kleprlík. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 841. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4, 6:4.

Průběh utkání

První část zápasu patřila Dukle. Byla od začátku aktivnější, jenže to se neprojevilo na skóre. To otevřel v 11. minutě útočník Roman Vlach, jež trefil odkrytou branku. Jihlava ale na odpověď dlouho nečekala a o tři minuty později vyrovnal Tomáš Havránek. Gól padl po chybě Málka, jehož rozehrávka nevyšla, jak by si představoval a kotouč odrazil se přesně na hokejku Havránka. Ten měl před sebou odkrytou branku, kterou minout nemohl. Ještě ke konci třetiny po střele Čachotského dokázal před bránou kotouč tečovat jihlavský kapitán Josef Skořepa. Díky němu se dostali červenožlutí do vedení.

Druhá perioda působila ze začátku nadějněji pro Vsetín, který si držel ze začátku kotouč. To se ovšem změnilo ve chvíli, kdy se před brankou dostal k puku Peter Lichanec. Ten zvýšil vedení Dukly na 3:1. Následně několik neúspěšných střel vyústilo až v branku v čase 32:06, kdy se střelecky prosadil nejúspěšnější střelec hostů Luboš Rob a připsal si tak patnáctou branku v sezoně. Dukla nedala na vyrovnání Vsetínu šanci a za 2 minuty a 36 vteřin zvýšil náskok domácích Jakub Illéš. Od té doby se stav nezměnil a dopomohli k tomu i gólmani Maksim Zhukov a Jakub Málek.

Poslední třetina byla velmi napínavá. Vsetín do ní vstoupil s velkou aktivitou a se promítlo i na šancích. Pátou branku červenožlutých vsítil útočník s číslem 22, Vítězslav Brož. Díky této brance Dukla vedla už 5:2. Hosté ale rychle odpověděli a druhou branku v zápse si připsal hostující Roman Vlach. To Dukla nenechala jen tak a ani gól Adama Zemana nepomohl Vsetínu srovnat stav utkání. Hra bez brankáře se hostujícímu celku nevyplatila a do prázdné branky se trefil Filip Seman. Ten tak dokonal vítězství Dukly na konečných 6:4.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Mé hodnocení bude stručné. Při utkání s tak kvalitním soupeřem jsme se dopustili hodně individuálních chyb a pak je hrozně těžké zápas uhrát. I když jsme ke konci dotahovali, tak předvedená hra nebyla úplně dle našich představ a Jihlava byla lepší.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Vstup do zápasu jsme měli výborný. V prvních deseti minutách měl Vsetín jednu střelu, co si tak pamatuji. Pak jsme paradoxně a nešťastně soupeři tečovali puk před branku a Vsetín se dostal do vedení. Poté nám to při našem oslabení vsetínský gólman trošku vrátil. Následně se nám podařilo využít přesilovku, i když nebyly dle našich představ. Ale výkon byl z naší strany velice dobrý. Když soupeř prohrával, tak přidal a místy nám to dělalo problémy. V rozehrávce jsme předvedli spoustu individuálních chyb. Ve druhé třetině jsme u nás v pásmu začali ztrácet puky, což Vsetín dostávalo trošku na koně a držel se v útočném pásmu déle. Zápas jsme ale zvládli dobrým výkonem, i když některé individuální chyby mi hlava nebere - viz. třeba v závěru při vsetínské power-play, ale to nechci nyní hodnotit.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie