0:3
(0:0, 0:1, 0:2 )

Reverse retro dresy tentokrát nepomohly. Derby Vysočiny ovládli hosté

29.01.2022 / Natálie Poláčková

Derby Vysočiny končí lépe pro hostující Třebíč. Dukla odehrála tento zápas ve speciálních retro dresech, ale ani ty jí nepomohly k vítězství. Rozhodující gól padl z hole Václava Krliše. Dvě branky v 60. minutě zapříčinily pojištění výhry Horácké Slávie nad domácím celkem. Ani velká šance Havránka domácím nepomohla a zápas končí konečným výsledkem 0:3.
29.01.2022 17:30, Chance Liga - 42. kolo

HC Dukla Jihlava

Wolf – Mareš, Rutar, Bilčík, Valenta, Kowalczyk, Kachyňa, Eliáš – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Harkabus (A), Zadražil, Illéš – Cachnín, Juda, Brož – Helt, Lichanec, Seman
0

SK Horácká Slavia Třebíč

Jekel – Doudera, Hunkes, Forman, Furch, Poizl, Tureček, Mlčák – Dočekal, Bittner (C), Střondala – Šťovíček, Nedvídek, Sklenář – Krliš, Michálek, Ferda (A) – Zabloudil, Vodný (A), Gajarský
3
Branky a nahrávky: 27. Krliš (Ferda, Tureček), 60. Michálek (Dočekal, Sklenář), 60. Vodný (Dočekal, Mlčák). Rozhodčí: Jechoutek, Jaroš – Jindra, Polák. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 28:25. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Ani přes šest vyloučení v první třetině nebyla k vidění branka. Za to několik gólových šancí ano. První si vytvořil jihlavský útočník Jakub Illéš při přečíslení 2 na 1. Jeho bekhendová klička ale skončila příliš nízko. Několik minut po něm se v před brankovém prostoru mohl prosadil Vítězslav Brož, ani jeho pokus neskončil za zády Jekela. Na straně hostující Třebíče si šanci vypěstoval Střondala. Tuto střelu zablokovala domácí obrana. V přesilovce předvedl své schopnosti také Lukáš Nedvídek, ale Wolf pohotově reagoval lapačkou.

Do druhé části zápasu šla Dukla s početní výhodou. To jim ovšem nebylo nijak platné. Příležitost dojíždějícího Kowalczyka neproklouzla nad helmou Jekela. Následovala přesilová hra Třebíče, která byla následně využita. Zaváhání domácího obránce využil Václav Krliš, který v těsné blízkosti zakončil k bližší tyči. Na srovnání měl příležitost Tomáš Harkabus, trefil pouze dobře bránícího hráče hostů. Ani hostující Dočekal nedokázal zvýšit vedení Třebíče. Zabránil mu v tom zásah domácího gólmana.

Dukla se snažila již od začátku třetí třetiny vyrovnat jednobrankové manko. Jenže Jekel to domácím hokejistům nedovolil. Velkou šanci si vytvořil před brankou přijíždějící Tomáš Havránek, ale ani ta neskončila za brankovou čárou. Dukla v oslabení zkusila hru bez gólmana. Ta se jim bohužel nevyplatila a do prázdné klece se trefil David Michálek. Tím zvýšil náskok Třebíče na 0:2. Už to vypadalo na konec, ale vyloučení Harkabuse dalo hostům příležitost a tu využili. Dvanáct vteřin před koncem se trefil Michal Vodný a ukončil tak zápas.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Utkání bylo o prvním gólu. První třetina byla dost opatrná a čekalo se na větší chybu, která nepřišla ani na jedné straně. Šťastný gól na 1:0 nám dodal trošku energie. Třetinu jsme pak dohráli se třemi gólovými šancemi, které jsme nevyužili. Ve druhé části jsme měli trošku navrch, ale pořád jsme věděli o kvalitě Jihlavy, která v posledních zápasech hrála dobře a lepilo jí to. Měli jsme respekt a do třetí třetiny jsme šli s tím, že utkání dobře odbráníme. Obranu máme propracovanou a když kluci plní pokyny, tak jsme eliminovali veškeré útoky Jihlavy a ta se do nějaké větší šance ve třetí třetině nedostala. V závěru byl odvolaný gólman soupeře, přišel gól, pak další a to byla pro nás třešnička. Jsme spokojení, kluci odvedli skvělou práci a věřím, že naši fanoušci mají z utkání velkou radost.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Měli jsme slušný vstup do zápasu, bohužel ze šancí jsme nedokázali dát gól. Hra se pak trošku rozkouskovala vyloučeními. Ani jeden tým nehrál dnes přesilovky moc dobře a my jsme si jimi nepomohli, stejně jako na Slavii, a je to pro nás téma k zamyšlení, že máme na čem zapracovat. Musím pogratulovat soupeři. Dostal se do vedení 1:0, možná šťastnou akcí, ale štěstí přeje připraveným. Třebíč byla lepší, šikovnější a silnější v osobních soubojích. I když jsme moc chtěli, tak jsme se dostali do křeče, že nám v důležitých okamžicích odskočily puky, když už se začala rýsovat nějaká šance. Když jsme konečně soupeře přečíslili, třeba tři na dva, tak jsme situaci nedokázali využít. I když jsme si říkali, že je to o jednom gólu, tak na nás sedla deka a soupeř nás už nepustil do nějaké šance, abychom ho dokázali dát. Třebíč hrála takticky výborně a není náhodou, že dostala takhle málo branek a je takto úspěšná.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie