4:0
(2:0, 1:0, 1:0)

Dukla venku nestačila na Sokolov. Domů odjíždí s prázdnou

05.01.2022

Utkání v Sokolově opravdu patřilo Sokolovu. Neužil podržel ve všech ohledech a když náhodou ne, tak ho zachránila branková konstrukce. Jako třeba u šance Illéše, který trefil v první třetině břevno. Sokolov si tedy po brankách Zemana, Tomiho, Přibyla a ex-jihlavského obránce Pohla připisuje důležité tři body, díky kterým se dostal před Prostějov na páté místo.
05.01.2022 18:00, Chance Liga - 43. kolo

HC Baník Sokolov

Neužil – Klejna, Novák, Pohl, Zeman, Vodička, Weinhold, Seemann – Jurčík, Rohan, Tomi – Šmerha, Jiskra, Kuťák – Prymula, Kverka, Přibyl – Vracovský, Hašek, Novotný
4

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Mareš, Valenta, Kowalczyk, Kachyňa, Zeleňák, Bilčík, Eliáš – Helt, Lichanec, Illéš – Čachotský, Skořepa, Havránek – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus, Seman, Houška
0
Branky a nahrávky: 7. Zeman (Kverka, Vracovský), 20. Tomi (Seemann, Rohan), 32. Přibyl (Prymula), 55. Pohl (Kverka, Šmerha). Rozhodčí: Bejček, Jaroš – Belko, Baxa. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 541. Střely na branku: 38:38. Průběh utkání: 4:0.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Jsme zklamaní, jelikož jsme chtěli v Sokolově udělat nějaké body. Bohužel když chytá Jakub Neužil, tak s ním máme velké problémy. Uděláme si tlak, ale nedokážeme proměnit šance. Soupeř hrál velmi dobře, zodpovědně a obětavě. Největší rozdíl byl v produktivitě. Sokolov se v šancích dokázal trefit k tyčím, clonili před naším gólmanem a ten pak střelu nebo puk neviděl. My trefovali hrudník sokolovského brankáře a nedokázali jsme vystřelit tak, abychom dali gól. Zlomovým momentem byl třetí gól, kdy nám Sokolov odskočil a pak už si výsledek do konce zápasu pohlídal.

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Řekl bych, že hráči předváděli, co jsme si řekli. Plán na Jihlavu kluci od první do poslední sekundy plnili, samozřejmě výborně podpoření Kubou Neužilem. Předvedli jsme skvělý týmový výkon a klukům bych chtěl moc poděkovat, jelikož ho odehráli výborně.