5:1
(2:0, 1:0, 2:1)

Pět vsítěných branek jasně rozhodlo o vítězství Dukly nad Šumperkem

28.02.2022 / Natálie Poláčková

Dukla si výhru v dnešním utkání zařídila již v průběhu první třetiny, když v 6. minutě poslal domácí do vedení Tomáš Harkabus. Na další branku červenožlutí čekali pouze minutu a druhý gól padl z hole Filipa Semana. Hosté se střelecky prosadili pouze jednou a domácí hokejisté tak v posledním domácím zápase vítězí 5:1. Po tomto kole je navíc jasné, že jihlavští hokejisté vyzvou ve čtvrtfinále play-off 2022 tým HC ZUBR Přerov.
28.02.2022 17:30, Chance Liga - 50. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Eliáš, Kachyňa, Chvátal – Jungwirth, Skořepa (C), Havránek – Harkabus (A), Zadražil, Helt – Cachnín, Juda, Čermák – Seman, Menšík
5

DRACI PARS Šumperk

Mokry – Pěnčík, Drtil (A), Rutar, Hrachovský, Březák, Řezáč – Vildumetz, Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Kohút, Kratochvíl – Furch, Šilhavý, Šuhaj – Antoníček, Macuh, Spratek – Horký
1
Branky a nahrávky: 6. Harkabus (Zadražil, Helt), 7. Seman (Havránek), 26. Juda (Kachyňa, Chvátal), 53. Menšík (Helt, Seman), 60. Havránek (Kowalczyk, Zadražil) – 48. Vildumetz (Kindl, Žálčík). Rozhodčí: Horák, Valenta – Maštalíř, Polák. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 861. Střely na branku: 36:38. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Průběh utkání

První část ze začátku přinesla šanci Menšíka, ten ale trefil pouze brankovou síť. Následovalo několik střel šumperských Draků, ani jednu ale Zhukov za svá záda nepustil. V 6. minutě tvrdou střelu vystřelil Matěj Zadražil, ta se odrazila od zadního mantinelu přímo na hokejku Tomáše Harkabuse, který trefil odkrytou klec. Trvalo pouze necelou minutu, než se Jihlava dostala do dvoubrankového vedení, které červenožlutým hokejistům zařídil Filip Seman. Domácí útočník nahrál kotouč za bránu, kde stál Havránek, ten mu rychle přihrávku vrátil a Seman prostřelil hostujícího gólmana z těsné blízkosti. Faul Zadražila naskytl Šumperku příležitost přesilovky, tu ale Draci nevyužili. Naopak do úniku se dostal Daniel Kowalczyk, který trefil břevno. V 17. minutě si hosté vytvořili velký tlak a Zhukov musel čelit několika nebezpečným střelám.

Na začátku druhé minuty trefil domácí kapitán tyčku, pak se naskytla šance také Zadražilovi, ale Mokry stihl reagovat lapačkou. Ve 26. minutě se z ofsajdu prosadil útočník s číslem 18, Miroslav Juda, který při dorážce poslal kotouč do klece hostů. Chvátal zkusil střelu od modré, ale Harkabus jí před bránou tečovat nestihl. Pak se ale hostům naskytla nejspíše šance utkání, když hráli přesilovku pět na tři celých 70 vteřin. První přišla střela Tomáše Drtila, na tu reagoval Zhukov. Po vystřídání si velkou šanci vytvořil také Žálčík, ale i tato akce skončila pouze zákrokem domácího gólmana. Po přihrávce Havránka se ještě ke kotouči dostal Jonáš Jungwirth, ale Mokry zasáhl a kotouč za svá záda nepustil.

Poslední perioda přinesla šanci Cahcnína, ale ta nakonec skončila mimo branku. Tomáš Vildumetz trefil tyčku, ale kotouč nikdo do branky nedorazil. Poté už ho ale hostující útočník přeci jen dostal až záda Zhukova. Dukla to však nenechala jen tak a Filip Helt našel před brankou Matouše Menšíka, který překonal ležícího gólmana a po několika šancích konečně dostal kotouč za brankovou čáru. Už to vypadalo, že čtyři branky jsou konečný počet, to by se ke kotouči ovšem nesměl dostat Tomáš Havránek a puk se přeci jen za brankovou čáru dostal. Díky tomu domácí tento zápas jasně ovládli a vyhráli 5:1.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (DRACI PARS Šumperk): My jsme se minulým zápasem dostali pod obrovský tlak. Chtěli jsme se vyhnout play-down, ale prohráli jsme 0:1 s Třebíčí a to se na nás odrazilo do tohoto zápasu. Od první minuty jsme byli v totální křeči. Nebyli jsme si schopní nahrát puk. Ačkoliv kluci jednoznačně tvrdě pracovali až do konce zápasu a snažili se to zlomit, tak jsme věděli, že je utkání o jedné vstřelené brance během první a druhé třetiny. Prostě se nám ale nepovedlo gól dát. Tlak na hráče byl pak čím dál větší, ale ten jsme si na sebe udělali sami. Takto se odehrál celý zápas. Nicméně Dukla hrála výborně, hrála s lehkostí, omlazená a její mladí kluci hráli výborně. Neporadili jsme si v utkání s naším nastavením.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Jsme spokojení s výsledkem. Dokázali jsme zvládnout zápas s mladými hráči, kteří ukázali, že na nich může být budoucnost našeho klubu. Byli jsme nachystaní na to, že Šumperk bude hrát úplně o všechno. Na soupeři to bylo znát, jak řekl trenér soupeře. Ale bohužel pro ně v negativním slova smyslu, že byli v křeči a z mého pohledu někdy až nepochopitelně překombinovávali situace. Potřebovali dát gól a chtěli ho dát do prázdné. Ale člověk to kolikrát sám zažil, že když o něco jde, tak to kolikrát nemusí vyjít. Šumperk bojoval a opravdu nám kolikrát zatápěl. V důležitých okamžicích nás několikrát podržel Maks a jsme rádi, že jeho forma z loňska je zpět a snad mu to vydrží co nejdéle.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie