1:3
(1:1, 0:0, 0:2)

Úspěšný den mladíků. Po dorostu vyhráli v přípravě i junioři!

11.08.2021 / Tomáš Lysý

Junioři Dukly si napravili chuť po vysoké porážce v Brně a o den později dovezli z Olomouce výhru 3:1. Domácí sice v patnácté minutě šli ve vlastním oslabení do vedení, ale Jihlava záhy srovnala díky Michaelu Bačkovskému. Utkání rozhodla třetí třetina. Oba týmy mohly nejprve žehrat na nevyužité šance, což Dukle následně nemuselo příliš vadit. Alex Augusta ve 48. minutě totiž využil přesilovou hru a pět minut před koncem základní hrací doby stvrdil jihlavskou výhru 3:1 Šimon Báťa.
11.08.2021, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Olomouc

Kubík – Přecechtěl, Poledna, Kočí, Fojt, Panáček, Stratil, Drábek – Ruda, Tarnoczy, Tichý – Fasner, Fibigr, Havel – Stodůlka, Korbini, Janech – Ševčík
1

HC Dukla Jihlava

Pulda – Vranka, Hrbek, Matějíček, Šabatka, Augusta, Kerber – Pavelec, Melenovský, Peš – Coufal, Báťa, Bulík – Bačkovský, Juřička, Straka
3
Branky a nahrávky: 15. Kočí (Poledna) – 16. Bačkovský (Straka), 48. Augusta (Bačkovský), 55. Báťa. Rozhodčí: . Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Jihlavští junioři mohli jít do vedení již na začátku utkání, avšak únik dorostence Coufala zneškodnil gólman Kubík. Na druhé straně pak musela obrana hostí likvidovat chybku Puldy v rozehrávce, kdy Olomoučané nedokázali dopravit puk přes obětavou práci hostí do volné branky. V čase 14:20 padla první branka - při oslabení Olomouce paradoxně do jihlavské sítě. Václav Kočí zachytil rozehrávku a samostatný únik zakončil bekhendovým blafákem. Jihlava se ale nenechala zahanbit a již při hře pět na pět srovnala stav. Michael Bačkovský dostal v útočném pásmu kvanta prostoru a trefil se z kruhu do pravé šibenice - 1:1. Dukla mohla do přestávky strhnout vedení na svojí stranu, ale Melenovský ve velkém předbrankovém závaru kotouč do sítě nedopravil.

Ve druhé části sehrála Dukla po nevyužité přesilovce parádní kombinaci na Zlatou helmu, které chybělo pouze lepší zakončení Bulíka, které zároveň překazil dobrým zákrokem Kubík. V přesilové hře Olomouce zahrozil Fibigr, ale na Puldu si nepřišel. A neradoval se ani Bačkovský, který se po návratu z trestné lavice hned zapojil do útoku. Jeho střela ale opět skončila na Kubíkovi. Závěr třetiny se nesl ve dvou velkých šancích na obou stranách, nicméně domácí Ruda s Tarnoczym ani Peš s Polodnou na druhé straně neuspěli.

Tlak Olomouce ze začátku třetí části uťalo kohoutí oslabení. Jihlava ho ale nevyužila, ovšem ani Hanáci nebyli při následné početní výhodě úspěšnější. Tichý se zblízka neprosadil. Záhy přišlo znovu vyloučení na olomoucké straně. Bačkovský se ještě neradoval, ale Alex Augusta již ano. Další Bačkovského střela se odrazila od tří hráčů a nejpozornějším z nich byl právě úspěšný střelec. V další přesilovce hostí nenavýšil Peš jihlavské vedení a Dukla pak byla ráda, že při své početní výhodě znovu neinkasovala. Kočí ani Poledna však srovnat nedokázali. Zákonitě tak přišel trest, když Šimon Báťa přesnou ranou pod víko stvrdil jihlavské vítězství. A to ještě Bulíka v další velké šanci vychytal Kubík. Při jeho následném odvolání a olomoucké power-play se již nic nestalo a Dukla si tak po porážce v Brně 1:6 napravila chuť výhrou nad Olomoucí 3:1.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Oba týmy nenastoupily v úplně nejsilnějších sestavách, hrály se spoustou prvoročáků a hokejistů dorosteneckého věku. Z mého pohledu tomu zápas odpovídal a nebyla tam taková kvalita, jenž by měla odpovídat utkání juniorské kategorie. Na druhou stranu zápas nepostrádal bojovnost, živost. Z pohledu defenzívy se mi naše hra nelíbila. Měli jsme v obranné činnosti spoustu okének a soupeř měl spoustu přečíslení. Souvisela s tím ale kvalita a soupeř toho nedokázal využít. Projevila se i kvalita našeho gólmana. Ale u nás to bylo podobné, kvůli gólmanovi a naší ne úplné šikovnosti jsme šance neproměnili. Měli jsme ale více kvalitních, přesných přihrávek a více hokejového umu. A také štěstí v zakončení, jeden tečovaný gól proletěl lobem a vzduchem za gólmana. Za závěr jsme kluky pochválili. Bylo vidět, že výhru chtějí, skákali do střel a zavile bojovali. Je to sice jen příprava, ale každé vítězství je důležité a závěr dne je lepší, když má člověk za sebou pozitivní impuls.