1:6
(0:1, 1:4, 0:1)

Junioři zvládli první zápas na turnaji ve Vítkovicích. Porazili Nitru

13.08.2021

Jihlavští junioři začali turnaj ve Vítkovicích výhrou nad Nitrou, která ve svém kádru měla reprezentanty z nedávného Hlinka Gretzky turnaje. Dukla se dostala do vedení ve třetí mínutě Janen Nevšímalem a veškeré šance soupeře pochytal výborný Filip Maláč. V první minutě druhé třetiny přidali jihlavští dvě branky, když se trefil Josef Vyvial a Michal Kerber. Nitra vzápětí snížila, ale do třetí třetiny si Dukla nesla vedení 5:1 po dalších trefách Davida Bulíka a Michaela Bačkovského. Poslední jmenovaný pak kompletoval výhru Dukly poměrem 6:1.
13.08.2021, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HK Nitra

Nemčič - Páník, Ingeli, Šútovský, Mihalička, Dreisig, Kučerka, Kliment, Lauro - Gemmel, Svitač, Hince - Sýkora, Chromiščák, Pekarčík - Valent, Ferkovič (C), Šimune - Bartakovics, Molnár, Kodhaj - Slažanský
1

HC Dukla Jihlava

Maláč - Zeman, Kerber, Vranka, Číhal, Šabatka, Augusta, Zych - Nevšímal, Straka, Vyvial - Dymák, Rauš, Melenovský - Pavelec, Báťa, Bulík - Bačkovský
6
Branky a nahrávky: 24. Sýkora (Kliment, Molnár) - 3. Nevšímal (Vyvial, Straka), 21. Vyvial (Zeman, Straka), 21. Kerber (Melenovský), 33. Bulík (Číhal, Nevšímal), 38. Bačkovský (Dymák), 45. Bačkovský (Melenovský). Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Nitra má tým plný šikovných hráčů. Tři nebo čtyři hráči z kádru celkem úspěšně reprezentovali Slovensko na Hlinkově memoriálu, takže jsme věděli, že zápas nebude jednoduchý. Z první kloudné akce jsme dali gól. Hodně nás podržel brankář Filip Maláč, protože Nitra měla spoustu střel. Hned na začátku druhé třetiny jsme odskočili soupeři na 3:0, kontrolovali jsme hru, otupili tlak a šance soupeře. Ve třetí části se opakovala první třetina. Soupeř měl hodně šancí a přečíslení. Nehráli jsme dobře do obrany, ale Nitra toho nevyužila, což souviselo i s tím, že její hráči byli mladší, nevyzrálejší a v koncovce neměli úplnou kvalitu. Na ledě spolu byli první týden a ukázalo se to. V utkání vyhrál horší tým, ale to se tak ve sportu občas děje a výhra je občas důležitější než dojem. Nejde to tak dělat donekonečna, ale i takové zápasy je třeba vyhrávat.