3:4
(1:1, 2:1, 0:2)

Junioři na turnaji porazili U-20 Polska a zahrajou si finále

14.08.2021

Jihlavští junioři jsou na vítkovickém mezinárodním turnaji ve finále. Proti Polsku sice prohrávali v první třetině 0:1, ale poté srovnal Jonáš Jungwirth. Ve druhé části se polský juniorský reprezentační výběr dostal do vedení 3:1, ovšem David Bulík stihl snížit a ve třetí třetině dokonala Dukla obrat. Nejprve se trefil Adam Rauš a vítězný gól zaznamenal Jonáš Jungwirth. Dukla tak ve skupině vyhrála oba zápasy a ve finále vyzve domácí Vítkovice.
14.08.2021, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

Polsko U20

3

HC Dukla Jihlava

Krejčí - Šabatka, Zeman, Vranka, Zych, Sviták, Hrbek - Menšík, Jungwirth, Juřička - Rauš, Melenovský, Dymák - Nevšímal, Straka, Vyvial - Bulík, Bačkovský
4
Branky a nahrávky Dukly: Jungwirth (Melenovský), Bulík (Bačkovský, Menšík), Rauš (Melenovský), Jungwirth (Menšík). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): První třetina byla vyrovnaná. Dostali jsme sice první branku, ale kluci v oslabení vyrovnali a po dvaceti minutách zjistili, že s juniory Polska je nečeká vůbec žádná sranda. Soupeř hrál se zápalem, důrazem, důsledně v obraně, organizovaně. Těžko se nám proti němu prosazovalo, tíms spíše, že uskočili do vedení 3:1. My jsme byli od poloviny zápasu lepším týmem. Poslední třetinu hrál soupeř s tím, že dopředu tolik nehrozil a měli jsme utkání více pod kontrolou. Tyčky, další neproměněné šance... Zápas jsme zlomili dvěma brankami v rychlém sledu a nakonec se dostali do jednogólového vedení. Výkon do obrany nebyl bez chyb, ale zápas se nám podařil dotáhnout do výhry, přestože se nevyvíjel zcela dobře. Oceňujeme, že jsme vyhráli i přes to, že jsme ztráceli dvě branky. Utkání nám ukázalo spoustu věcí, čeho můžeme být schopní.