5:2
(0:0, 4:1, 1:1)

Druhá třetina rozhodla. Dorost bere v přípravě další výhru

11.08.2021 / Daniel Lhotský

Dorost ve středu nastoupil k pátému přípravnému zápasu, kdy na svém ledě přivítal Hradec Králové. Utkání v rychlém tempu rozhodla druhá třetina, ve které Jihlava nasázela hostům čtyři branky. Počet brankových příležitostí byl sice vyrovnaný, v koncovce se ale mnohem více dařilo Dukle, která vyhrála 5:2. Dorostenci si tak před náročnou sezónou připsali už pátou výhru v řadě a v přípravě zatím zůstávají neporažení.
11.08.2021, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý - Vandas, Hamřík, Topol, Loffler, Ošmera, Jeletz, Gutsu, Veselovský, Klapica, Bakus, Kudrna, Novák, Jungwirth, Modl, Habermann, Vojáček, Váňa, Chlubna
5

Mountfield HK

Mrázek – Pavič, Samek, Fiala, Bezpalec, Žaba, Ondruš, Klíma, Mach, Jón, Král, Hora, Vencl, Síla, Trejbal, Dunda
2
Branky a nahrávky: 23. Chlubna (Jeletz), 30. Hamřík (Vojáček), 33. Jungwirth (Chlubna), 34. Vojáček (Vandas), 42. Habermann (Kudrna, Loffler) – 25. Trejbal (Ondruš), 59. Trejbal (Bezpalec). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.

Průběh utkání

První třetina příliš zajímavé hokejové podívané nenabídla. Dukla hrála jednu dvouminutovou přesilovku, ve které se ale nedokázala prosadit. V 10. minutě se do úniku dostal Modl, ale také neuspěl. Hned na úvod druhé třetiny diváci viděli rovnou dva góly. Nejprve se ve 22. minutě za domácí v tlačenici před bránou prosadil Tobias Chlubna, o minutu později vyrovnal Jan Trejbal.

O minutu později mohli jít hosté do vedení, ale ve zmatcích před bránou nedostali puk až za brankovou čáru. Ve 29. minutě vystřelil Jan Hamřík od modré a díky teči jednoho z hráčů před brankou poslal Duklu opět do vedení. Po střídání gólmanů Dukla definitivně strhla utkání na svou stranu. Nejprve se za Jihlavu trefil Jáchym Jungwirth a přesně o minutu později také Matěj Vojáček.

Hned na úvodu třetí třetiny zvyšoval po dorážce na 5:1 Jindřich Habermann. Za hosty ještě dvě minuty před koncem upravil skóre jediný střelec Mountfieldu Jan Trejbal, to už ale bylo vše a Dukla brala výhru 5:2.

Ohlasy trenérů

Bohdan Višňák (Mountfield HK): Po vyrovnané první třetině jsme propadli ve druhém dějství. Po individuálních hrubých chybách při bránění a backchekingu jsme dostali čtyři góly. A to rozhodlo. Do třetí třetiny jsme šli s cílem, že chceme s utkáním ještě něco udělat, ale soupeř si už zápas pohlídal.

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Na začátku utkání jsme se rozkoukávali, takový trošku respekt k soupeři. Pak jsme ale zjistili, že se dá s nimi hrát. Hráli jsme ze zajištěné obrany a byli jsme dost produktivní, takže jsme s výsledkem spokojení. Samozřejmě chyby tam jsou, ale od toho je příprava, abychom to vyladili a připravili do sezony.