5:3
(2:1, 1:2,, 2:0)

Neporazitelnost dorostu stále trvá. Na domácím ledě porazili Techniku Brno

13.08.2021 / Natálie Poláčková

Dorostenci nastoupili k šestému přípravnému zápasu. Na domácím ledě přivítali Techniku Brno. V úvodu zápasu měla hra rychlé tempo a příležitostí pro vstřelení branky bylo hodně na obou stranách. Dukle se podařilo nastřílet 5 branek a díky tomu vyhrát za konečného stavu 5:3 již po šesté v řadě a díky tomu zůstávají v přípravě stále neporažení.
13.08.2021 17:00, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund (31. Račan) – Pražák, Vandras, Ošmera, Sapík, Jeletz, Vojáček – Váňa, Chlubna, Bakus – Kudrna, Novák, Vondruška– Habermann, Bambula, Fink – Macek, Chvátal
5

VSK Technika Brno

Rýgl – Vildomec, Pospíšil, Dvořák, Hejduk, Pajer, Hrabinec, Čaňo – Görge, Janík, Jakovský – Uher, Netopil, Straka – Lancouch, Novotný, Palkovič – Smrž
3
Branky a nahrávky: 12. Vojáček (Kudrna), 17. Vojáček, 37. Vandas (Pražák), 51. Habermann (Chlubna, Vandas), 55. Habermann (Vojáček, Jeletz) – 18. Pospíšil, 24. Görge, 33. Netopil.

Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3, 5:3.

Průběh utkání

První třetina začala v rychlém tempu. Šance byly na obou stranách. Dukla hrála přesilovku, kterou ale nevyužila. Gól padl až ve 12. minutě, kdy přesně zamířil Matěj Vojáček. Do konce první třetiny padly ještě dva góly. Dukla odskočila na rozdíl 2:0 opět díky Matěji Vojáčkovi, ale Technice se podařilo před odchodem do kabiny přiblížit o jeden gól zásluhou Antonína Pospíšila.

Druhá třetina byla vydařenější pro Brno. Hráči byli více aktivní a vytvářeli si hodně šancí. Většinu z nich jihlavský brankář dokázal pochytat, ale na pokusy Görgeho a Netopila už neviděl. Díky tomu se ve 33. minutě dostali hosté do vedení. To si ale do třetí třetiny neodnesli, protože ještě před přestávkou dokázal skóre srovnat Tomáš Vandas.

Síly obou týmů ve třetí části byly vyrovnané a týmy měly na obou stranách hodně šancí. Dukle se podařilo při přesilové hře zvýšit stav utkání na rozdíl jednoho gólu trefou Jindřicha Habermanna. Ani další přesilovku si Jihlava nenechala ujít a Jindřich Habermann tečí Vojáčkovy střely upravil skóre zápasu na konečnou výhru 5:3.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): První třetina nebyla podle našich představ, ale dokázali jsme uhrát do kabiny skóre 2:1. Něco jsme si k tomu řekli, ale ve druhé třetině jsme ty totožné chyby dělali znovu. Poslední část už jsme zvládli. Díky velkému počtu střel se nám podařilo vyhrát zápas.