0:5
(0:3, 0:2 - 0:5)

Dorestenci berou na úvod Memoriálu výhru 5:0 nad Havlíčkovým Brodem

21.08.2021 / Andrea Nováková

Jihlava měla na úvod tým Havlíčkova Brodu, který porazila 5:0. Skóre se otevřelo v čase 01:06, kdy první gól vstřelil kanonýr Hynek Peš, který během zápasu přidal další branky. Mladíci zvládli oba poločasy a z tohoto zápasu si odnáší plný počet bodů.
21.08.2021 09:00, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Beran – Ondruš, Vaněček, Novotný, Mrtka Patrik, Mrtka Radim, Adam – Fiala, Fruhbauer, Nový – Prchal, Bernard, Teplý – Nosek, Koubek, Smetánka.
0

HC Dukla Jihlava

Račan – Vandas, Hamřík, Loffler, Jeletz, Ošmera, Topol – Coufal, Veselský, Klapica – Peš, Kudrna, Gutsu – Modl, Habermann, Novák.
5
Branky a nahrávky:2. Peš (Račan), 16. Peš (Gutsu, Kudrna), 18. Peš (Gutsu), 34. Gutsu (Peš, Kudrna), 40. Klapica (Coufal). Rozhodčí: . Vyloučení:6:5. Využití:0:1. V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání:0:3, 0:2, 0:5.

Průběh utkání

Jihlava byla po celý zápas aktivnější než její soupeř z Havlíčkova Brodu. Hned v druhé minutě se dostala Dukla do vedení gólem Hynka Peše. Tento mladý útočník se v tomto utkání zapsal do statistik hned třikrát, když zkompletoval svůj hattrick. První polovinu zápasu vyhrála Jihlava v poměru 3:0 a do další půle šla se ziskem dvou bodů.

Druhá polovina byla vyostřenější a naskytlo se pár šarvátek. V čase 33:05 přidal čtvrtý gól Jihlavy hráč s jednadvacítkou na zádech Alexandr Gutsu. Havlíčkův Brod na konci druhé části odvolal svého gólmana. Jihlava tuto šanci využila a do prázdné brány se trefil Andrej Klapica.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Zápas se hrál samostatně 2x20 minut. Každá dvacetiminutovka se hrála zvlášť, takže budu hodnotit obě dvacetiminutovky. V té první jsme upozorňovali, že musíme k tomu přistoupit zodpovědně, ale nedělo se to. Sice jsme ji vyhráli 3:0, ale rozhodně jsme nebyli s výkonem hráčů spokojení. Druhou dvacetiminutovku jsme se snažili hrát hokej, bohužel se to přitvrdilo a my jsme z toho opět byli vyjukaný. Samozřejmě vítězství je cenné, ale musíme si k tomu něco říct a rozhodně musíme změnit hru.