6:0
(2:0, 4:0 - 6:0)

Dukla zvládla v turnaji vyhrát i druhý zápas, tentokrát s týmem z Tábora

21.08.2021 / Natálie Poláčková

Při druhém zápase v turnaji se Dukla utkala s Táborem. Ze začátku byly síly na ledě vyrovnané, ale od poloviny první dvacetiminutovky měla Dukla navrch. Skóre otevřel v 10. minutě Denis Jeletz z jehož hokejky padla branka i o necelé 4 minuty později. Jihlavští hráči dokázali utkání ovládnout a získat plný počet bodů.
21.08.2021 13:00, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund (20. Černý) – Vandas, Hamřík, Jeletz, Topol, Doskočil, Jurný – Vojáček, Jungwirth, Chlubna – Váňa, Peš, Kudrna – Bakus, Gutsu, Modl
6

HC Tábor

Tesař (Šrámek) – Cícha, Šťastný, Shaklein, Anděl, Bouška, Šíma – Spánek, Sochůrek, Křepelka – Vlček, Eremiáš, Dušek – Fábera, Sabiniok, Pospíchal
0
Branky a nahrávky: 10. Jeletz (Peš), 14. Jeletz (Kudrna, Topol), 24. Peš (Kudrna, Bakus), 26. Vojáček (Váňa), 34. Chlubna (Vojáček), 38. Jungwirth. Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0,4:0 - 6:0.

Průběh utkání

První polovina zápasu byla hra ze strany na stranu. Jeden tým puk ztratit, druhý měl šanci na střelu. Jako první využil velkou šanci Denis Jeletz a otevřel tak skóre zápasu. Další gól padl také z jeho hole po přesné přihrávce od spoluhráče Václava Kudrny. Tábor ani přes hodně šancí skóre nesrovnal. Brankář Sigmund si tak dokázal udržet nulu a Jihlava získala další 2 body.

Druhá polovina byla trochu vyhrocenější, Tábor se snažil srovnat, ale Dukla to nedovolila. Naopak Duklu poslal do vedení Hynek Peš svým již čtvrtým gólem ze 2 zápasů. O necelé dvě minuty později už vedla Dukla 2:0, když Matěj Vojáček dokázal dostat puk za brankáře Tábora. Šance Tábora na srovnání zápasu vždy pokazili buď obránci nebo brankář Černý, který si i díky několika těžkým zákrokům připsal nulu. Dalšími góly, nejprve z hokejky Tobiase Chlubny a poté Jáchyma Jungwirtha si Dukla výhru pojistila. Ze zápasu tak hokejisté Jihlavy získali plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Zápas se hrál 2x20 minut. V začátečních 10 minutách prvního zápasu to nebylo úplně ideální. V těch dalších jsme se už prezentovali hrou, kterou bychom chtěli hrát i v sezóně. Druhá dvacetiminutovka, při které jsme vyhráli 4:0, vypadala přesně tak, jak bychom si jí představovali. Byli jsme agresivní, rychlejší, obratnější a hlavně jsme dávali góly.