3:2
(1:1, 0:0, 2:1)

Junioři sahali v Brně po bodu, nakonec jedou domů s prázdnou

10.09.2021 / Lukáš Zrotal

V prvním mistrovském duelu cestovala juniorka Dukly do Brna, kde na ně čekala Kometa. Hosté šli do vedení, když se trefil Matouš Menšík. Jihlavané měli ve třetí části za stavu 1:1 přesilovou hru, ale místo toho jít do vedení inkasovalli. Srovnání stavu zařídil přesnou ranou Matěj Vovsík. Domácí šli tři minuty před koncem do vedení, na to již sveřenci Michala Broše odpověď nenašli. Dukla prohrála těsně 2:3.
10.09.2021 17:00, DHL Extraliga juniorů - 1. kolo

HC Kometa Brno

Postava – Holemý, J. Sedláček (C), Běhůnek, Němec, Řehák, Ulbricht – I. Sedláček, Malý (A), Nesvadba, Šalé, Bartes (A), Meluzín, Žák, Otava, Boltvan, Hrnčíř, Cápay
3

HC Dukla Jihlava

Maláč – Šabatka, Zeman, Vovsík, Sapík (C), Matějíček, Kerber – Nevšímal, Doležal (A), Čermák, Jungwirth, Menšík (A), Rauš, Pavelec, Melenovský, Bulík, Straka, Zdarsa
2
Branky a nahrávky: 5. Holemý (Sedláček, Malý), 43. Malý, 57. Sedláček (Němec) – 4. Menšík (Jungwirth), 52. Vovsík (Menšík, Jungwirth). Rozhodčí: Vrba – Měkýš, Komínek. Vyloučení: 5:2, navíc Sedláček (KOM) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 53. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupili aktivněji hráči Komety, první gól však padl na druhé straně. Už ve čtvrté minutě se radoval jihlavský Matouš Menšík ‒ 0:1. Následně si hráči Komety zahráli přesilovou hru, jihlavská obrana byla ale pozorná a skóre se neměnilo. Kometa se dostala k několika dorážkám, Maláč ovšem všechny střely kryl. Ve 14. minutě pálil nebezpečně jihlavský Čermák, jeho rána ale gólem neskončila. Puk skončil v síti o minutu později, ale na druhé straně ‒ nahození obránce Jana Holemého propadlo až do sítě ‒ 1:1. V poslední minutě první třetiny si domácí vytvořili několik nebezpečných šancí, gól nakonec nepadl a do šaten se šlo za nerozhodnutého stavu.

Hned z kraje druhé třetiny se dostali hráči Komety do protiútoku dva na nikoho, střela však zůstala pouze na tyči. Následně si Dukla zahrála přesilovku, ta zůstala neproměněná. Stejně jako ta další, která se proměnila ve výhodu 5 na 3. Brněnský Ivo Sedláček totiž dostal od rozhodčích trest ve hře za tvrdý zákrok u mantinelu. Kometě se však podařilo dlouhou výhodu soupeře ubránit. Ve 39. minutě se předvedl gólman Postava, když zklikvidoval střelu z bezprostřední blízkosti. Ve druhé periodě gól nepadl a skóre zůstalo 1:1.

Zápas rozhodla třetí třetina. Na začátku šla Kometa do čtyř, ale v průběhu oslabení se k puku dostal Jakub Malý a z úniku přesně zakončil - 2:1. V 52. minutě se Dukle podařilo využít přesilovku. Matěj Vovsík vypálil od modré a propálí vše, co mu stálo v cestě - 2:2. Poslední slovo si však vzali domácí. Tři minuty před koncem pálil přesně kapitán Jan Sedláček - 3:2. Do konce zápasu už se nic důležitého nestalo a junioři Dukly zahájili soutěž porážkou.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa Brno): „Pro nás strašně těžký zápas. Od začátku hlavně psychicky náročný, protože kluci po dobré přípravě naskočili do ostrého zápasu. Bylo tam vidět spoustu nervozity, byly tam věci, na které nejsme zvyklý. Hra byla poměrně kostrbatá a k tomu spoustu vyloučení, což bere hráčům hodně sil, to byla taková červená nit, která se táhla celým zápasem. Naštěstí jsme dali 3 góly, vyhráli jsme 3:2 a věřím, že zítra bude výkon o dost lepší."

Michal Broš (Dukla Jihlava): „Odjíždíme trošku zklamaní, protože jsme v zápase nebyli vůbec horším týmem. Myslím si, že rozhodly dva aspekty - že jsme byli jaloví v přesilovkách a že jsme soupeři nabídli obě dvě ty gólové akce. V obou případech jsme měli kotouč v pásmu a přišli jsme o něj. Na druhou stranu pokud hrajete tak dlouho v přesilovce jako my a dáte z toho jen jeden gól, tak je otázka, jestli si zasloužíte nějaké body. Je potřeba se z toho poučit a máme před sebou ještě dost práce, takže pokračujem dál."