6:3
(3:2, 2:0, 1:1)

Skvělá práce juniorů. V domácím zápase zdolali velikána z Prahy

25.09.2021 / Natálie Poláčková

Jihlavská juniorka dnes odehrála svůj druhý domácí zápas. Včera hráči vyhráli nad Kladnem 5:1. Dnes junioři porazili doposud neporaženou Spartu vysoko 6:3 a připsali si tak druhou výhru v řadě. Spartu porazili i díky 2 gólům Patrika Čermáka. Dukla si do tabulky připisuje další cenné body.
25.09.2021 15:15, DHL Extraliga juniorů - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Sapík, Vovsík, Zeman, Šabatka, Matějíček, Kerber – Jungwirth, Menšík, Rauš – Nevšímal, Doležal, Čermák – Straka, Báťa, Bulík – Pavelec, Vyvial
6

HC Sparta Praha

Hrabal (18. Krbeček) – Tomek, Ducháč, Chvátal, Port, Tomov, Červenka, David – Hauser, Vitouch, Krupička – Slavíček, Senčák, Kubánek – Theimer, Vágner, Zembol – Bareš
3
Branky a nahrávky: 7. Vyvial (Čermák), 17. Čermák (Vyvial), 18. Rauš (Menšík, Sapík), 23. Čermák (Matějíček), 34. Menšík (Rauš, Junghwirth), 57. Matějíček (Rauš, Menšík) – 2. Kubánek (Slavíček), 3. Slavíček (Tomek, Kubánek), 46. Tomek (Vitouch). Rozhodčí: Lacina – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 40:38. Průběh utkání: 2:0,3:2,5:3, 6:3.

Průběh utkání

Hned na začátku první třetiny jsme viděli 2 góly na straně Sparty, ty dali Kubánek a Slavíček. Obě střely propálily Maláče během dvou minut. O 5 minut později přišla odpověď ze strany Jihlavy z hokejky Josefa Vyviala. Ke konci třetiny byly k vidění další 2 góly Dukly. Tentokrát v podání Patrika Čermáka a Adama Rauše. Právě Rauš svým gólem vyhnal z brankoviště hostujícího gólmana Hrabala.

Ve druhé třetině zvedla Dukla skóre o další 2 góly. První z nich vsítil Patrik Čermák, jenž dokázal využít přesilovou hru. Zdálo se, že si Krbeček na kontě udrží jen jeden gól, když pochytal hodně velkých šancí na straně Dukly. Ale po střele Matouše Menšíka, který skvěle zamíchal pukem před bránou už tomu tak nebylo, a tím se zdání gólmana Sparty rozplynulo.

Třetí třetina přinesla hodně vyloučených na obou stranách. Spartě se naskytla možnost hry 5 na 3. Tomek toho využil a přes zakrytý výhled Maláče prostřelil. Zbytek utkání se hlavně ze strany Sparty trochu vyhrotil. Ani jeden tým si nenechal nic líbit a začali vznikat menší roztržky. Ty ale ukončil v 57. minutě Martin Matějíček, který zpečetil výhru Dukly a vstřelil poslední gól v zápase.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Byli jsme nachystaní na top tým soutěže a udělali jsme nějaké předzápasové upgrady. Ten start nebyl úplně ideální. V prvních 5 minutách jsme soupeřům dali asi 4 samostatné nájezdy a on 2 z toho proměnil. Nevypadalo to pro nás moc dobře. Pak se ale štěstí otočilo. Spartě asi do hlavy vlezlo, že to tady bude snadný a že nám dají 10. Nám se povedlo dát první gól rychle, vyrovnat a zase otočit. Od té doby jsme vystrkovali růžky. Kluci zjistili jak hrát a šlo to. Nějací hráči dohrávali se zraněním se sebezapřením. Když se tohle všechno poskládalo dohromady, tak jsme vyhráli.

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): My jsme prvních 5 zápasů odehráli výborně. Samozřejmě jsme před zápasem nabádali hráče, aby si v hlavě srovnali, že to pokaždé nejde samo a nemusí to být úplně nejlehčí. To se přesně ukázalo. Vedli jsme 2:0. Pak jsme se rozložili, tahali jsme nohy a došla nám síla v osobních soubojích. Jihlava nás přehrála bojovností, srdíčkem a dnešní výhru si výkon zaslouží více než my.