1:8
(1:2, 0:4, 0:2)

Junioři si v Edenu s chutí zastříleli a vyhráli potřetí v řadě

28.09.2021 / Šimon Rogner

Junioři Dukly sice na ledě Slavie inkasovali jako první, ale to pro ně byla jediná vážnější komplikace. Během čtyř minut totiž skórovali Patrik Čermák s Josefem Vyvialem a Jihlava rázem vedla. Koncert Dukly pokračoval mezi 31.-39. minutou, kdy se postupně trefili dvakrát Matouš Menšík, Adam Rauš a Jiří Doležal. Ve třetí části si nejprve junioři zdárně vyzkoušeli hru v oslabení a pak se trefil ještě Jonáš Jungwirth s Janem Nevšímalem. Junioři Dukly tak berou výhrou 8:1 další tři důležité body do tabulky.
28.09.2021 12:30, DHL Extraliga juniorů - 7. kolo

HC Slavia Praha

Pittr (33. Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Cichoň, Kluch, Klatt, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Kuracina, Bor
1

HC Dukla Jihlava

Maláč – Kerber, Sapík, Zeman, Vovsík, Matějíček, Vranka, Šabatka – Báťa, Vyvial, Jungwirth, Menšík, Rauš, Čermák, Straka, Bulík, Nevšímal, Doležal
8
Branky a nahrávky: 7. Hrdlička (Stejskal, Tomas) – 9. Čermák (Doležal, Kerber), 11. Vyvial (Doležal, Matějíček), 31. Menšík (Jungwirth, Vovsík), 33. Menšík (Jungwirth, Báťa), 38. Rauš (Menšík, Vovsík), 39. Doležal (Vyvial, Čermák) 54. Jungwirth (Menšík, Vovsík), 57. Nevšímal (Vyvial, Kerber). Rozhodčí: Jechoutek - Klouček, Žídek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 1:0, 1:8.

Průběh utkání

Slávističtí junioři vstoupili do utkání aktivně a po necelých sedmi minutách využili první přesilovou hru. Stejskalovu střelu od modré nejrychleji sebral Jakub Hrdlička a poslal sešívané do vedení. To však domácím dlouho nevydrželo. O minutu a půl později našel jihlavský Doležal dobře postaveného Patrika Čermáka, který přesnou střelou mezi betony Pittra srovnal. Doležal se činil podruhé o dvě minuty později, když po jeho nahrávce skóroval Josef Vyvial.

Sešívaní si v první třetině vytvořili šance na srovnání – asi tu největší měl v 19. minutě Matuška po nahrávce Strnada – na skóre se ale nic neměnilo. To platilo i po dlouhou dobu druhé periody, do které oba týmy vstoupily opatrným hokejem.

Postupně ale začali určovat tempo hry Jihlavští. Nejprve ve 31. minutě agilní Matěj Vovsík a poté o necelé tři minuty později Matouš Menšík pomohli odskočit hostům na rozdíl tří branek. Červenobílým nepomohlo ani střídání brankáře Pittra za Voleveckého. Ve 38. minutě těsně po konci přesilové hry zvýšil vedení Adam Rauš a minutu před koncem vstřelil šestý gól hostů Jiří Doležal.

Ve třetí třetině se často vylučovalo a hra příliš neplynula. Slávistům se už skórovat nepodařilo, ačkoliv měli hned čtyři přesilové hry. Naopak Dukla zvládla závěr zápasu opět výborně. Domácí vyloučení ztrestal gólem z hranice brankoviště Jonáš Jungwirth a zužitkoval tak velký tlak hostí. O dvě minuty později završil stav na konečných 1:8 Jan Nevšímal pohlednou individuální akcí. Dukla tak vyhrála poslední tři zápasy za plný počet devíti bodů při skóre 19:5!

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Byli jsme připravení na to, že to nebude jednoduchý zápas. Přestože jsme za sebou měli dvě vítězství, zatímco Slavia neúspěšné zápasy. Nechtěli jsme do zápasu vstoupit tak, jak jsme vstoupili – první dvacetiminutovka nebyla z naší strany vůbec dobrá, Slavia měla asi čtyři gólovky. Kdybychom po první třetině prohrávali, tak by se nikdo nemohl divit, protože obraz hry by byl úplně jiný. Povedlo se nám dát dva štastné góly a obrátit jednogólovou ztrátu. Postupně jsme pak s přibývajícím časem přebrali otěže zápasu. Na Slavii byla vidět deka – když skóre bylo rozdílem více gólů, tak byl jejich výkon odevzdanější.