2:4
(0:3, 1:0, 1:1)

I přes veškerou snahu a odhodlání junioři prohrávají s neporaženou Plzní 2:4

16.10.2021 / Natálie Poláčková

Po porážce proti Karlovým Varům jihlavští junioři utkali s neporaženým týmem HC Škoda Plzeň a snažili se její neporazitelnost utnout. Ani přes hodně úspěšných zákroků Maláče a branky vstřelenými Patrikem Čermákem a Matyášem Sapíkem se jim to nepovedlo a Plzeň si odváží tři body.
16.10.2021 12:00, DHL Extraliga juniorů - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Číhal, Kerber, Vranka, Sapík, Matějíček, Topol – Nevšímal, Melenovský, Zdarsa – Jungwirth, Menšík, Rauš – Pavelec, Čermák, Vyvial – Bačkovský
2

HC Škoda Plzeň

Němeček – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Vajner, Malák – Kvasnička, Kopic, Korčák – Malát, Dvořák, Slanina – Marcel, M. Soukup, D. Soukup – Ženíšek
4
Branky a nahrávky: 40. Čermák (Matějíček, Menšík), 59. Sapík (Matějíček, Menšík) – 11. Slanina (D. Soukup, Hamšík), 14. Slanina (Ženíšek, Kvasnička), 20. Hamšík (Slanina, Malát), 60. Marcel (Kopic). Rozhodčí: Pokorný – Kis, Rampír. Vyloučení: 3:7, navíc Kerber (JIH) 5 min. - Malát (PLZ) 5 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 107. Střely na branku: 19:50. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

V první části zápasu byly k vidění jen góly na straně Plzně. Dvěma góly se během tří minut prosadil Jan Slanina. Dukla se stále snažila s Plzní držet tempo, ale kvůli gólům které obdrželi na nich byla znát nervozita a nedařilo se jim dostat se do šancí. Když už se nějaká šance naskytla, tak jí pokryl hostující brankář Němeček. Plzni se ještě vteřinu před koncem třetiny podařilo vsítit třetí gól a do kabiny jihlavští hokejisté odcházeli s třígólovým mankem.

Druhá třetina probíhala v rychlém tempu. Hra se přesunovala ze strany na stranu a hokejisté obou týmů měli šance. Už se zdálo, že v této části budou oba brankáři stoprocentní, ale toto zdání pokazil 43 vteřin před koncem při přesilovce 5 na 3 Patrik Čermák, který vsítil první gól na straně Dukly. I díky němu se mohli hokejisté Jihlavy alespoň trochu uklidnit a ke srovnání zbývali jim jen dva góly.

V poslední třetině se hokejisté Dukly snažili vyrovnat všemi možnými způsoby, ale nedařilo se jim to. Ani několik přesilovek jim nepomohlo. Trenérská parta rozhodla, že vyzkouší hru bez brankáře a to jim pomohlo. V čase 58:28 prostřelil Němečka Matyáš Sapík který snížil na 2:3. Jihlava stále zkoušela hru bez brankáře, což se jim nakonec nevyplatilo a Plzeň zpečetila výhru střelou do prázdné brány.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Po včerejší prohře s Varama jsme apelovali na to, že je potřeba plnit nějaký plán a věci, co chceme aby tam byly. Což se nám úplně nepovedlo v první třetině, kdy ten výkon nebyl úplně špatný, byly tam tři momenty, který nás pak nakonec stály zápas. Pak tu byl ten výborný výkon ve druhé a třetí třetině, kdy jsme byli rovnocenný soupeř jednomu z nejlepších týmů téhle soutěže. A nedarovali jsme jim nic, jak fyzicky, tak co se týče hry. Pak jsme ještě sahali po nějakém tom bodu, sice to nakonec nevyšlo, ale za ty poslední dvě třetiny se nemusíme stydět.

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): My jsme dneska narazili na soupeře, který je hrozně houževnatý, dobře bruslí a dohrává souboje. Dostali jsme se do vedení, ale hráli jsme první dvě třetiny ne úplně to, co jsme chtěli. Soupeř nám snížil, ale zbytek utkání už jsme si pohlídali.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie