3:6
(2:2, 1:2, 0:2)

Junioři vezou důležité tři body z Olomouce

22.10.2021 / Michal Jonáš

Junioři Dukly potřebovali po dvou porážkách doma s těžkými soupeři opět bodovat a to se jim povedlo. V Olomouci v první třetině dvakrát vedli trefami Michaela Bačkovského a Šimona Báti, ale domácí dvakrát srovnali a v polovině zápasu šli do vedení. Na to ale Dukla rychle odpověděla gólem Jonáše Jungwirtha a před přestávkou jí vrátil vedení Michal Kerber. Také ve třetí třetině Jihlava dvakrát skórovala zásluhou Šimona Zdarsy s Jonášem Jungwirthem a tři body pro červenožluté byly na světě - 6:3!
22.10.2021 17:30, DHL Extraliga juniorů - 12. kolo

HC Olomouc

Kmec – Kočí, Rajzík, Přecechtěl, Panáček, Stratil, Poledna – Tichý, Ministr, Kučera – Tomajko (C), Zapletal, Fasner – Matašovský, Handl (A), Mácha (A) – Tarnoczy, Ruda
3

HC Dukla Jihlava

Maláč – Kerber, Sapík (A), Matějíček, Vranka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský – Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth – Menšík (A), Rauš, Čermák – Bulík, Nevšímal
6
Branky a nahrávky: 9. Ministr (Matašovský), 17. Ministr (Handl), 29. Tomajko (Kučera, Tarnoczy) – 5. Bačkovský (Nevšímal, Báťa), 10. Báťa (Nevšímal, Číhal), 31. Jungwirth (Rauš, Sapík), 37. Kerber (Jungwirth, Rauš), 46. Zdarsa (Vyvial, Čermák), 55. Jungwirth (Sapík, Menšík). Rozhodčí: Held - Lukš, Axman. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 48. Střely na branku: 45:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:6.

Průběh utkání

Úvodní střelu zápasu si připsal Ruda, který se snažil překvapit brankáře hostů skrytou střelou, jeho pokus byl ale úspěšně zlikvidován. V čase 4:37 se k přihrávce dostal Nevšímal, který poslal puk na druhou stranu brankoviště, kde ho uklidil do prázdné brány Michael Bačkovský. Hanáci se dlouho snažili vytvořit si příležitost v útočném pásmu. To se jim povedlo až v 9. minutě, když Daniel Ministr využil signalizované vyloučení Dukly a vyslal do sítě vyrovnávací trefu.

Hanáci se ale nemohli radovat dlouho, v čase 9:06 totiž zůstal kotouč ležet po střele Nevšímala před brankářem Kmecem. V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Šimon Báťa a puk dorazil až do sítě. O chvíli později mohlo být znovu vyrovnáno. Do úniku se dostal Handl a Mácha. První zmiňovaný místo přihrávky volil svižnou střelu, kterou ale Maláč zlikvidoval perfektním zákrokem. Další příležitost Hanáků vytvořil Tarnoczy, jenž vyslal křižnou přihrávku na Tomajka, avšak ten nedokázal kotouč zpracovat.

Olomoučtí hráči byli trpělivý a nepřestávali v tlaku na branku, což vedlo k vyrovnání. O něj se postaral nádherným sólem zakončeným střelou pod víko Daniel Ministr. O inviduální akci se pokusil také Kučera, který kličkoval na modré, jeho nahození na bránu Maláč vůbec neviděl a jen se štěstím ho vyrazil.

V polovině druhé části hry našel Kučera osamoceného Matěje Tomajka na druhé straně brankoviště, a ten ránou z první vyslal puk až za Maláčova záda. Mora tak byla poprvé ve vedení. Jenže vzápětí přišlo vyloučení, které okamžitě potrestal Jonáš Jungwirth ránou z mezikruží, čímž opět zařídil vyrovnání dnešního klání. Na konci druhé dvacetiminutovky přišel zmatek před domácí bránou, ve kterém se dostal k puku Michal Kerber, jenž jej dotlačil za brankovou čáru.

V úvodu třetí třetiny mohli Kohouti stav otočit. Nejdříve se do úniku dostal Ruda, potom měl nebezpečnou střelu Handl s Máchou, ale ani jeden nedokázal gólmana Dukly překonat. V 46. minutě vypálil z levého kruhu Šimon Zdarsa, na jehož střelu nedokázal olomoucký brankář zareagovat. Na inkasovaný gól chtěl zareagovat Poledna, ale nastřelil pouze brankovou konstrukci. Ve vlastním oslabení se do úniku následně dostal Jonáš Junghwirth, kde s přehledem překonal brankáře Kmece střelou pod horní tyč. Zbytek utkání se odehrál ve středním pásmu, takže další změna výsledku už nepřišla. Jihlava zvítězila na olomouckém ledě 6:3.