4:2
(1:0, 1:1, 2:1)

Další domácí vítězství. Jihlavští junioři poráží Salzburg 4:2

30.10.2021 / Natálie Poláčková

Jihlavští junioři dnes odehráli 15. kolo Extraligy juniorů. V něm dokázali porazit hostující tým z rakouského Salzburgu s konečným skórem 4:2. Dva góly vsítil Patrik Čermák a výrazně se tak podílel na červenožluté výhře. Dukle se podařilo vyhrát nejen díky skvělým gólům, ale i pohotovým zákrokům Filipa Maláče.
30.10.2021 12:00, DHL Extraliga juniorů - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Matějíček, Šabatka, Sapík, Melenovský, Číhal, Kerber, Vovsík – Jungwith, Menšík, Rauš – Vyvial, Čermák, Zdarsa – Nevšímal, Bulík, Báťa – Bačkovský
4

EHC RedBull Salzburg

Clara – Kauhanen, Rafalski, Sinn, Weber, Winkelmann, Hübner, Krotsch – Jelavic, Sumpf, Wurzer – Bürgelt, Stiegler, Mackner – Kofler, Kerber, Eckl
2
Branky a nahrávky: 5. Čermák (Melenovský, Šabatka), 25. Menšík (Melenovský, Jungwirth), 52. Rauš (Šabatka, Jungwirth), 53. Čermák (Vovsík, Vyvial) – 34. Bürgelt (Stiegler, Mackner), 41. Wurzer. Rozhodčí: Jiří Ondráček – David Polonyi, Petr Bělohlav. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 4:2.

Průběh utkání

V první části zápasu bylo k vidění několik šancí na obou stranách. Jako první jí dokázal využít Patrik Čermák, který v 5. minutě dokázal prostřelit Claru. Oba celky si vyzkoušely přesilovku, ale ani jeden z nich jí neodkázal využít. Salzburg si ke konci třetiny vypěstoval velkou šanci, ale Maláč jí bez problému pokryl lapačkou. Většinu střel ale dokázali zblokovat obránci Dukly.

Druhá třetina přinesla velkou podívanou. Salzburg do ní nastoupil velice aktivně a se snahou vyrovnat. V přesilovce se ale povedlo Dukle zvýšit stav utkání na 2:0 poté, co se přesně trefil Matouš Menšík. Salzburgu se ovšem povedlo ve 34. minutě také prostřelit Maláče a po střele Benedikta Bürgelta byl rozdíl mezi týmy znovu pouze jedna branka. – 2:1.

Poslední část zápasu nám přinesla celkem 3 branky. Dva z nich na straně Dukly a jeden a straně hostujícího týmu ze Salzburgu. Salzburgu se ve 41. minutě podařilo vyrovnat na 2:2 po střele od Maxmiliana Wurzera. V čase 51:47 se podařilo zvýšit stav utkání na 3:2 jihlavskému útočníkovi Adamu Raušovi, který skvěle prostřelil Claru. O minutu později si ještě druhý gól v zápase připsal Patrik Čermák, který nakonec rozhodl zápas. Salzburgu se nepodařilo vyrovnat ani při hře bez brankáře a zápas skončil lépe pro Duklu – 4:2.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava) - Nečekali jsme nic jednoduchýho. Byli jsme připravení na to, co ten soupeř bude hrát. Mají individuálně zdatné hráče, který chtějí hrát s pukem za všech okolností. Dá se říct, že první třetinu jsme hráli podle našich představ. Vedli jsme 1:0, ale měli jsme tam 3 nebo 4 akci, který byly na vyloženou gólovou šanci, ale ještě nám nevonělo zakončení. Furt jsme si mysleli, že se nic neděje, ale chlapce jsme varovali. Došlo to až k tomu, že soupeř dokázal vyrovnat na 2:2. Nevyzrálost a bohorovnost nás málem stála zápas.

Na druhou stranu klobouk dolů před klukama, že přestože jsme byli 2:0 vepředu a soupeř pak vyrovnal, tak i přes to jsme pak byli schopní odskočit a ten zápas pak ještě dotáhnout do konce. Mám takový upřímně rozpačitý pocity, samozřejmě jsem šťastný, že máme 3 body, ale tyto zápasy bychom měli už hrát jako samozřejmost.

Ilkka Pakarinen (EHC RedBull Salzburg) - Jako první bych vyzdvihl, že to byl velmi vyrovnaný a intenzivní zápas. Měli jsme šance a některé zbytečné góly. A gratuluji Jihlavě k vítězství.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie