3:4sn
(1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Junioři Dukly vezou dva body z Třince, uspěli na nájezdy

06.11.2021

V sobotu v poledne začal duel třineckých a jihlavských juniorů. Domácí se sice v první minutě dostali do vedení, ale na začátku třinácté minuty srovnal stav Lukáš Číhal. V polovině zápasu šli hosté do vedení zásluhou Čermáka. Poslední dvacetiminutovka patřil Ocelářům, jenž se dostal do vedení. Mladíci Dukly se ale nechtěli vracet bez bodu, necelé tři minuty před koncem srovnal stav Marek Chvátal. Prodloužení rozuzlení nepřineslo, to nabídla až osmá série nájezdů, když se prosadil Patrik Čermák. Dukla si z Třince veze dva body po výhře 4:3 po samostatných nájezdech.
06.11.2021 12:00, DHL Extraliga juniorů - 17. kolo

HC Oceláři Třinec

Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak, D. Buják, Hrůzek, Marcinko, Moškoř – Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
3

HC Dukla Jihlava

Maláč – Kerber, Sapík, Vovsík, Matějíček, Chvátal, Šabatka, Číhal – Baťa, Melenovský, Zdarsa, Vyvial, Jungwirth, Menšík, Pavelec, Rauš, Čermák, Nevšímal
4
Branky a nahrávky: 1. Moškoř (Marcinko, Wardas), 47. Haas (Jobánek, Ullrych), 49. Matěj (Ramik, Kozlík) – 13. Číhal (Jungwirth, Rauš), 30. Čermák (Vyvial, Chvátal), 58. Chvátal (Menšík, Zdarsa), rozh. náj. Čermák. Rozhodčí: Cabák – Bartoň, Veselský. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 36:47. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.

Průběh utkání

Lepší vstup do zápasu si třinečtí junioři ani přát nemohli. Časomíra nestihla odečíst ani jednu minutu a mladí Oceláři už zvedali ruce nad hlavy poté, co po přihrávce Marcinka dopravil puk do sítě Jan Moškoř. Jihlava ale stačila do první přestávky vyrovnat a po akci Rauše s Jungwirthem upravil skóre na 1:1 Lukáš Číhal.

I druhá dvacetiminutovka nabídla dva góly, uznán byl ale pouze jeden. A to ten z hole Patrika Čermáka při hře ve čtyřech na obou stranách. Oceláři se z vyrovnání radovali necelé dvě minuty před koncem v početní výhodě, po reklamaci hostů byl ale gól pro vysokou hůl odvolán.

<ú> Ve třetí třetině už ale srovnáno bylo. V čase 46:03 se do listiny střelců zapsal Oskar Haas a na něj vzápětí navázal Pavel Matěj, čímž dokonal třinecký obrat. V závěru základní hrací doby se pak do hlavní role znovu obsadil rozhodčí Cabák, který nejprve gól Marka Chvátala neuznal, aby pak po další reklamaci hostů znovu rozhodl ve prospěch Jihlavy.

Po bezgólovém prodloužení tak nakonec došlo na samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté díky brance Patrika Čermáka a mladí Oceláři tak brali pouze bod.