0:3
(0:0, 0:2, 0:1)

Junioři vybojovali na ledě Kladna důležité vítězství

17.11.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští junioři cestovali na led Kladna posílení tím, že někteří hráči zvládli pondělní zápas za A-tým proti Porubě. Na branku se čekalo až do 26. minuty, kdy se jako první prosadil Daniel Pavelec. V čase 39:00 navíc zvýšil jihlavské vedení Jonáš Jungwirth. Třetí část hry si Dukla pohlídala, hned na jejím začátku se prosadil ještě Hynek Peš a výhra Dukly byla ozdobena čistým kontem Filipa Maláče, který pochytal všech 25 střel soupeře - 3:0 pro Duklu!
17.11.2021 18:00, DHL Extraliga juniorů - 24. kolo

Rytíři Kladno

Burda – Strnad, Staněk (A), Perný, Koštoval, Funk (C), L. Sýkora, Kohlíček – Hurta, Kočka, Šimek, Šíma, Hrabík, Kuzďas, Kouba, Vimmer, Hvězda, Holub
0

HC Dukla Jihlava

Maláč – Kerber, Sapík (A), Vovsík, Matějíček, Chvátal, Šabatka, Číhal – Melenovský, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Menšík (A), Pavelec, Rauš, Čermák, Peš, Doležal
3
Branky a nahrávky: 26. Pavelec (Rauš, Menšík), 39. Jungwirth (Chvátal, Menšík), 45. Peš (Číhal, Zdarsa). Rozhodčí: Micka – Kučera, Schopf. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 25:27. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

První třetina zápasu byla pro Duklu hodně těžká a prakticky jen díky skvěle chytajícímu Filipu Maláčovi drželi červenožlutí bezbrankový stav. Gólman Dukly vychytal devět pokusů soupeře, kdežto červenožlutí hokejisté prověřili Burdu těžkými střelami sotva dvakrát.

Druhá třetina obraz hry změnila. Jihlava začala sázet na rychlé protiútoky a spoléhala na chyby Kladna. Tak se povedla i první branka. Po rychlém přechodu do pásma a po několika soubojích vyjel Rauš do předbrankového prostoru a v situaci dva na jednoho vybídl Daniela Pavelce, který uklidil puk do prázdné branky. Na konci této dvacetiminutovky navíc červenožlutí navýšili své vedení, čímž potvrdila svůj zlepšený výkon a vyhrané osobní souboje. Menšík přehrál puk na modrou čáru pro Chvátala, který vystřelil a po velkém provozu před brankou se k odraženému puku dostal Jonáš Jungwirth. Jihlavský forvard doklepl puk do prázdné branky za ležícího Burdu.

Veškeré naděje posledního Kladna na dramatizaci stavu vzal ve 45. minutě Hynek Peš, který zaznamenal svůj první gól za juniory. Jihlavští hokejisté v útočném pásmu kontrolovali puk. Zdarsa dal kotouč na modrou pro Číhala, který hezky naznačil kličku, čímž oklamal soupeře. Vystřelil a z předbrankového prostoru doklepl jihlavský dorostenec Hynek Peš puk do sítě nějakou částí výstroje. Zbytek utkání si již Dukla pohlídala, udržela Filipu Maláčovi čisté konto a získala jak důležité, tak povinné tři body - 3:0.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): První třetinu jsme přijeli a čekali těžký zápas. Bavil jsem se před zápasem s "Eddie" Kreglem, který byl posunutý zpět k juniorce od A-týmu a věděl jsem, že nás čeká nabuzený těžký soupeř se spoustou emocí. Kladenští kluci na nás byli vyhecovaní a to se potvrdilo. Měli jsme velké problémy s širokým hřištěm a s hrou domácích, kteří byli lepší. Díky gólmanovi "Malagemu" jsme udrželi vzadu čisté konto, naopak my měli sotva střelu a půl za prvních dvacet minut. Nic moc tedy. Ale tušil a doufal jsem, že po přežití první "dvacky" se nadechneme k nějakému lepšímu výkonu a rozjeli nohy, což se potvrdilo. Od druhé třetiny jsme zápas přebírali pod kontrolu a byli lepší. Po prvním gólu bylo vidět, že je Kladno dole a mentální stránka věci jim nohy svazuje v důležitých momentech. Když prohrávají, tak soupeři mají hru proti Kladnu o něco jednodušší. Hru jsme pak kontrolovali až do konce a hráči to odehráli suprově. Jsem rád za první nulu vzadu.