4:3
(0:1, 4,1, 0:1)

Těžký boj dospěl až k vítězství jihlavských juniorů

19.11.2021 / Natálie Poláčková

18. kolo Extraligy juniorů proti sobě odehrála Dukla s Litvínovem. Domácí celek ho dokázal zvládnout a zvítězit 4:3. Ve druhé třetině totiž otočili nepříznivý stav 0:1 po první části Martin Matějíček, Josef Vyvial a Daniel Pavelec. Rozhodující branku vstřelil ve 33. minutě Patrik Čermák. Dukla byla od druhé třetiny značně aktivnější a i přes veškerou snahu soupeře mu nedovolila srovnat a pohlídala si třetí vítězství v řadě.

19.11.2021 18:00, DHL Extraliga juniorů - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Šabatka, Chvátal, Sapík, Vovsík, Matějíček, Kerber, Číhal – Jungwirth, Menšík, Rauš – Čermák, Doležal, Vyvial – Pavelec, Zdarsa, Peš – Melenovský
4

HC VERVA Litvínov

Čermák – Hocelík, Werner, Kroupa, Kadár, Hynek, Hák, Kuchař – Stehlík, Slavík, Skuhrovec – Danielčák, Vopat, Špaček – Beran, Postl, Dej – Fišer
3
Branky a nahrávky: 22. Matějíček (Čermák, Vyvial), 24. Vyvial, 30. Pavelec (Peš), 33. Čermák (Melenovský) – 6. Kroupa (Slavík, Stehlík), 40. Stehlík (Slavík, Skuhravec), 59. Skuhravec (Slavík). Rozhodčí: Mejzlík – Polák, Berger. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 166. Střely na branku: 25:30. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3.

Průběh utkání

Začátek zápasu se nesl v poněkud rychlém duchu. Poměrně jasně navrch měl ovšem od začátku zápasu Litvínov, který také svou kvalitu ukázal v šesté minutě zápasu, kdy Maláče prostřelil Jakub Kroupa a poslal tak Litvínov do vedení. Ještě do konce třetiny byly vidět šance na obou stranách, ale více na straně hostujícího týmu. Ani jeden brankář ale kotouč za svá záda nepustil a Litvínov odcházel do kabiny s jedním gólem navrch.

Do druhé třetiny už vstoupila aktivněji Dukla a bylo vidět, že si hráči o přestávce v kabině asi něco řekli. Jihlavští hokejisté hráli značně aktivněji a toho využil dvě minuty po začátku druhé části obránce Martin Matějíček, který dnes skóroval za Duklu jako první. Následné tři branky padly v rozmezí devíti minut. Podíleli se na nic Josef Vyvial, který skóroval v oslabení, dále Daniel Pavelec a jako poslední ve 33. minutě prostřelil hostujícího gólmana Davida Čermáka, právě útočník s číslem 22 Patrik Čermák. Ačkoliv Dukla vedla o tři branky, tak hostující tým jim nechtěl dát nic zadarmo a jetě na konci třetiny propálil Lukáš Stehlík tvrdou střelou Maláče.

Poslední třetina byla trochu vyhrocená z obou stran. Vznikaly zde menší bitky, ale také několik gólových šancí. Dukla se snažila Litvínovu bránit všemi možnými způsoby. I přes to dokázal minutu před koncem vstřelit branku David Skuhravec. Litvínov ještě zkoušel hru bez brankáře, ta mu ale nevyšla a Dukla vyhrála s těsným výsledkem 4:3.

Hodnocení Patrika Čermáka: První třetina nebyla úplně ono. Od druhé třetiny už jsme se do toho pomalu dostávali a myslím, že potom už to bylo pod kontrolou.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Byli jsme připravení na dobrého a rozjetého soupeře. Litvínov v posledním utkání smetl Karlovy Vary, což je jeden z TOP týmů soutěže. Věděli jsme, že zápas bude na ostří nože. Chtěli jsme dobře začít, což se nám úplně nepovedlo. Naštěstí se i hosté rozjížděli pomalu a první třetina neměla úplně parametry. Hokej byl opatrný a zbytečně jsme prohráli gólem z přesilové hry. Ale ani my, ani soupeř jsme nepředvedli výkon na hranici svých možností. Ve druhé části jsme to zaplaťpánbůh byli my. Tato třetina zápas otočila a rozhodla. Tak nějak jsme předvedli výkon, na který máme a dali jsme pár hezkých gólů. Dostali jsme se na tříbrankový rozdíl. Jen škoda, že Litvínov na konci třetiny zabral a my přešli do "nezodpovědné" pasivity. Nedrželi jsme defenzívní postavení a pouštěli jsme po lehkovážných minelách soupeře do šancí. Dostali jsme gól do šatny na 2:4 a tyto góly vždy bývají předzvěstí obratů či problémů v zápasu. Ve třetí části jsme soupeře už nepouštěli tolik do šancí, ale z naší strany byla hra pasivní. Naopak jsme pak vymýšleli nesmyslné herní věci v situacích, kdy jsme měli hrát jednoduše. Nedařilo se nám plnit plán, který by si vedení 4:2 vyžadovalo a vyvrcholilo to tím, že minutu a půl před koncem jsme soupeře nechali ujet do situace čtyři na jednoho. Ve chvíli, kdy bráníme vedení, tak jsem možná nikdy neviděl, abychom propadli čtyři na jednoho. Zcela se rozpadla koncepce a plán hry, kdy jsme potřebovali zápas udržet. Ale s vydatnou pomocí "Malageho" jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Nicméně koledovali jsme si o ztrátu vítězství. Zaplaťpánbůh za tři body a už nyní začíná příprava na zápas s Chomutovem. Chtěl bych ještě poděkovat jihlavským fanouškům. Díky tomu, že nás přišli podpořit, se vskutku jednalo o speciální zápas.

Martin Tvrzník (HC Litvínov): Nevím moc, co k tomu říct. 4:3 prohra, no. Ztratili jsme body, ale za první dvě třetiny. Ty byly z naší strany hodně špatné. I když jsme první třetinu vyhráli 1:0, tak jsme hráli špatně. Ve druhé třetině to jenom gradovalo. Nejde hrát jenom určité části. Musíme hrát prostě celý zápas.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie