1:4
(1:0, 0:3, 0:1)

Vítězná série skončila i juniorům, jelikož doma podlehli Kometě

26.11.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští junioři konečně doma vstřelili branku jako první, jenže tentokrát to na body nestačilo. Proti Kometě využil přesilovou hru ve dvanácté minutě Josef Vyvial, ale další branky již Dukla nevstřelila. Naopak góly začali dávat Brňané. V rozmezí 22. - 29. minuty otočili hosté stav na 1:3. Jihlava se mohla k soupeři docvaknout v přesilových hrách, ale ani jednu nevyužila a naopak v závěru Brno stvrdilo vítězství trefou do prázdné brány - 1:4 v jihlavský neprospěch.
26.11.2021 18:00, DHL Extraliga juniorů - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Číhal, Chvátal, Sapík, Vovsík, Matějíček, Kerber, Topol – Jungwirth, Menšík, Rauš – Čermák, Zdarsa, Vyvial – Peš, Pavelec, Doležal – Bulík
1

HC Kometa Brno

Postava – Holemý, J. Sedláček (C), Fajmon, Svoboda, Řehák, Grauer – I. Sedláček, Šalé, Malý (A) – Bělohlav, Bartes (A), Harmim – Hrnčíř, Otava, Nesvadba – Horký, Boltvan
4
Branky a nahrávky: 12. Vyvial (Matějíček, Čermák) – 22. Šalé (I. Sedláček, Fajmon), 28. Šalé (Malý, Holemý), 29. Horký (Harmim, Bartes), 60. Malý (Šalé, Řehák). Rozhodčí: Kika, Marek – Nechvátal, Zídek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 162. Střely na branku: 22:31. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Průběh utkání

Jihlavští dorostenci začali proti Kometě slušně a vybojovali si dvě přesilové hry hned v prvních deseti minutách. Druhou také dokázali využít, když Josef Vyvial získal puk od Matějíčka a na bližší tyči krásně vymetl šibenici - 1:0. Brno mohlo odpovědět vzápětí, ovšem parádní individuální akci Malého chybělo jen lepší zakončení – orazítkoval tyčku. Dvě minuty před koncem mohl jihlavské vedení navýšit Menšík, ale tváří v tvář proti Postavovi puk pod jeho betony nezasunul.

Do druhé části šla Kometa dohrávanou přesilovkou a i když jí nevyužila, ihned poté srovnala stav. Eduard Šalé si před brankou navedl puk na bekhend a nedal natahujícímu se Maláčovi šanci. Hostující útočník se tak rozehrál k velkému výkonu. Dukla nestíhala tempo hry soupeře. Ivo Sedláček se ještě nadvakrát neprosadil, tak raději po chvíli rozehrál akci, ve které nahrál Malému a ten vyslal do brejku Eduarda Šalého. Šikovný forvard Komety přetlačil obránce a trefil se nad lapačkou Maláče do šibenice. O necelou minutu později viděl Harmim před brankou Adama Horkého, nahrál mu puk a ten prošel pod betony jihlavského gólmana do sítě - 1:3. Vzápětí mohl zkompletovat hattrick Šalé, ovšem napálil kotouč jen do břevna, kus černé gumy se odrazil těsně před brankovou čáru a tam si ho jihlavští hokejisté pohlídali.

Do třetí části šla s přesilovkou i Dukla, ale neprosadila se. Kometa si skvěle hlídala dvoubrankový náskok. V další přesilové hře se snažil něco změnit Čermák, když vzal individuální akcí odpovědnost na sebe, ale těsně minul branku. Již v rovnovážném počtu hráčů na ledě mohl vstřelit kontaktní branku Pavelec, ale v protiútoku zblízka netrefil volnou část svatyně Komety. V závěru se Dukla ani pořádně nedostala ke hře bez brankáře a když už ano, zbývala do konce půl minuta. Jihlavský risk následně ztrestal Jakub Malý, kterému nahrál kdo jiný než Eduard Šalé - 1:4. Po porážce v Brně 2:3, kdy rozhodující branka padla v samotném závěru, tak Dukla padla Kometě i doma.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Utkání pro nás bylo hodně těžké. Dukla je soupeř, který má kvalitu, má dobré postavení v tabulce a získává body. Tři body jsou pro nás důležité. Kaňkou našeho výkonu bylo, že jsme v první třetině možná ještě spali a nechali jsme Duklu dát gól v přesilové hře. Pak už jsme měli zápas pod kontrolou. Klukům patří velký dík a snad budou v podobných výkonech pokračovat i nadále.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Připravovali jsme se jako na důležité utkání znamenající start do druhé poloviny základní části. Ve srovnání s minulými zápasy jsme tomuto duelu věnovali větší přípravu, i teoretickou, a nezačali jsme vůbec špatně. Vedli jsme a první třetina byla na naše poměry solidní, nadprůměrná. S tím, že jsme doufali a počítali, že druhá třetina bude lepší než první - tak jak to tenhle tým umí. A že přitáhneme šrouby. Ale opak byl pravdou. Hra se nám rozsypala a udělali jsme několik hrubek. Nikoliv z individuálního pohledu, ale týmového. Nedůslednosti, nepozornosti... Druhá třetina rozhodla zápas a pak jsme se ani nepřiblížili k naší hranici nějakého TOP výkonu. Pokud nebudeme hrabat na sto procent a každý hráč se nepřiblíží svému osobnímu maximu, tak proti týmům jako je Kometa nemáme šanci. Jsem zklamaný z toho, že nás soupeř vycvičil z kvalitě. Nevyndali jsme ze sebe ani procento navíc v bojovnosti, soudržnosti a nebylo vidět srdíčko. Proto jsme nemohli pomýšlet na úspěch.