4:3
(1:2, 2:0, 1:1)

Vítězný duel pro jihlavské juniory. Soupeře ze Zlína poráží 4:3

27.11.2021 / Natálie Poláčková

Včerejší zápas domácímu týmu juniorů sice nevyšel, ale dneska se hokejisté vyznamenali. První třetina sice nebylo to pravé ořechové, ale zbytek už šel lépe a Dukla dokázala zvítězit. Zasloužili se o to také Daniel Pavelec a Matouš Menšík, oba vstřelili v zápase dvě branky.

27.11.2021 12:00, DHL Extraliga juniorů - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Číhal, Matějíček, Kerber, Vovsík, Topol – Jungwirth, Menšík, Rauš – Vyvial, Čermák, Zdarsa – Peš, Pavelec, Doležal – Bulík
4

Berani Zlín

Synek – Talafa, Kunst, Riedl, Nábělek, Burian, Kráčalík, Velikovský – Frömel, Chludil, Masař – Dědek, Čechmánek, Martinec – Laciga, Tomeček, Luža
3
Branky a nahrávky: 10. Pavelec (Peš, Zdarsa), 23. Menšík (Zdarsa), 32. Pavelec (Bulík, Zdarsa), 44. Menšík (Číhal, Jungwirth) – 10. Laciga (Tomeček, Talafa), 11. Frömel (Talafa, Luža), 57. Riedl (Chludil). Rozhodčí: Daniel Pražák, Jiří Ondráček – Martin Kreuzer, Jaroslav Štěrba. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 33. Střely na branku: 20:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3.

Průběh utkání

Počáteční třetina ukázala bojovnost Zlína. Hráči začali hrát velmi aktivně, což vyústilo v branku Adama Laciga. Dukla ale na odpověď čekala pouze 19 vteřin, když padla branka z hole Daniela Pavelce. To se ovšem hostujícímu týmu ani v nejmenším nelíbilo a proto v čase 10:27 při přesilovce 5 na 3 znovu naklonil stav na stranu hostů Šimon Frömel. Zbytek třetiny se nesl stále v rychlém duchu, ale další branky už jsme k vidění neměli.

Druhá část zápasu už byla více nakloněná na stranu jihlavské Dukly. Hráči v červenožlutých dresech vstoupily do hry aktivněji. Bylo to také poznat, když se v oslabení proti Synkovi prosadil Matouš Menšík. Hra se hrála ze strany na stranu. Dukla toho využila a druhou branku v zápase vsítil Daniel Pavelec. Ani následná vyloučení nepomohla týmům dát další gól.

Poslední perioda byla obzvláště napínavá. Berani se za každou cenu snažili vyrovnat. Jihlava to ale v žádném případě dovolit nechtěla a brala hostujícímu týmu kotouče jedna, dva. Díky tomu vznikla šance Dukly, ze které vzešel druhý gól Matouše Menšíka, který pomohl Dukle odskočit na dvoubrankový rozdíl. Čtyři minuty do konce se Zlín rozhodl zkusit hru bez gólmana. To se jim také vyplatilo a Vojtěch Riedl vstřelil třetí branku Zlína. Jeho branka byla také posledním gólem v zápase. Následná snaha Zlína už nevyšla a Dukla si dokázala vítězství obhájit.

Matouš Menšík: Po včerejší prohře, kde jsme vůbec nepodali hezký výkon. Dneska jsme do zápasu nevstoupili vůbec dobře. Po první třetině jsme prohrávali 1:2. Byli jsme rádi, že nás v první třetině podržel gólman. V kabině jsme se trochu seřvali. Myslím si, že jsme byli lepším týmem, otočili jsme zápas a vyhráli. Jsem rád, že mi to tam konečně spadlo, že jsem taky jednou vystřelil a spadlo mi to tam, takže jsem rád a teď jen pokračovat v dobré práci.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Zhodnotil bych to tak, že první třetina byla tragická, když to ještě vezmu slušně. Tam jsme si koledovali o rozhodnutí zápasu. Kdyby Zlín vedl 8:1, tak by se tomu nikdo nedivil. Od druhé třetiny už se naši hráči tak nějak vzpamatovali a vyrovnali. Soupeři byli v nějakém nasazení a bojovnosti. V tu chvíli jsme jim říkali, že když tam je to srdce a nasazení a přístup jednotlivce, tak my se tu nemusíme bát. Máme šance postavit se každému soupeři. Dá se říct, že od druhé třetiny jsem spokojený, až na tu koncovku jsme mohli to zvládnout trochu jistěji a zkušeněji. Na druhou stranu stále jsme v nějakém stavu učení a děkuji klukům za tři body.

Michal Tomeček (PSG Berani Zlín): První třetinu jsme hráli celkem dobře a vyrovnaný hokej. Byli jsme více na puku. Ve druhé třetině jsme ovšem trochu polevili a nechali si dát nějaké góly. Třetí třetinu jsme to jenom honili a bohužel Jihlava dneska byla lepší. Ty body jsme tady nechali my po našich chybách, musíme se z toho poučit a příště do toho jít lépe.