4:5
(2:2, 1:1, 1:2)

Tygr přemohl Ježka ve vyrovnaném klání

03.12.2021 / Milan Horák

Dukla doma proti Bílým Tygrům sice otevřela skóre po 44 vteřinách, pak ale stále dotahovala. Ve třetí třetině za stavu 3:3 vše nasvědčovalo tomu, že o vítězi rozhodně prodloužení či nájezdy. Individuální chyba za vlastní brankou ale rozhodla o vítězi. Dukla doma prohrává s Libercem 4:5.
03.12.2021 18:00, DHL Extraliga juniorů - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Číhal, Matějíček, Kerber, Sapík, Vovsík – Jungwirth, Menšík, Rauš – Čermák, Vyvial, Zdarsa – Peš, Pavelec, Doležal, Bulík, Bačkovský
4

Bílí Tygři Liberec

Vopravil – Starý, Hladík, Kollert, Culek, Patzelt – Zajíček, Nezbeda, Měchura – Gajda, Jenčovský, Pérez – Leden, Fiala, Kříž – Vyhlídko
5
Branky a nahrávky: 1. Rauš (Jungwirth, Menšík), 20. Chvátal (Rauš), 31. Doležal (Čermák, Vyvial), 60. Čermák (Menšík) – 7. Měchura (Nezbeda, Zajíček), 10. Zajíček (Nezbeda, Měchura), 23. Měchura (Starý), 58. Zajíček (Měchura), 59. Gajda (Starý, Kollert). Rozhodčí: Čech, Skopal – Rampír, Roupec. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 3:5, 4:5.

Průběh utkání

První třetina začala pro domácí tým skvěle. Neuplynula ani minuta hry a domácí střídačka se radovala. Z pravé strany poslal puk křížem na Jungwirtha Menšík, ten následně našel Adama Rauše na mezikruží a ten z první zakončil. Byla to vůbec první střela utkání. V sedmé minutě se Liberec v přesilové hře dostal do pásma a bylo srovnáno. Maláčovi vypadl kotouč po střele Nezbedy přímo na hůl Adamu Měchurovi a ten se z dorážky nemýlil. O tři minuty později dostal Jakub Zajíček vynikající přihrávku na kruhy od Nezbedy a jeho rána zaletěla přesně pravé šibenice Maláčovy klece. I když už to vypadalo, že hráči půjdou do kabin za příznivějšího stavu pro Bílé Tygry, Dukla opět udeřila. Marek Chvátal předvedl parádní akci, kdy si ve vlastním pásmu vzal puk, projel až k Vopravilovi a po podařené bekhendové kličce vyrovnal na 2:2 necelou minutu před koncem první části.

Druhá část začala opět ve vysokém tempu a ve 23. minutě si Liberec vzal vedení zpět. Nezbeda vyslal do úniku Adama Měchuru, který zakýval rameny, počkal na pohyb Maláče a když viděl volné místo, poslal mu puk mezi nohy. Vedení Liberce netrvalo ani deset minut a bylo opět srovnáno. Ve 31. minutě Čermák nejprve pálil z mezikruží, ale od bruslí obránce se puk odrazil na hůl Jiřího Doležala a ten střelou k tyči srovnal na 3:3. Do konce druhé části již branky nepadly a hráči šli do kabin opět smírně.

Ve třetí části měla Dukla tři přesilové hry, ve kterých mohla utkání zvrátit a ukořistit všechny body. Liberec je však poctivě ubránil a za to byl také odměněn. V 58. minutě, když vše nasvědčovalo tomu, že utkání spěje do prodloužení, respektive nájezdů, Tygři udeřili. Obránci Dukly se nedohodli za vlastní klecí a tato individuální chyba stála Duklu body. Za Maláčovou brankou totiž dokázal ukrást puk domácímu obránci Měchura, posunul ho před kasu na Jakuba Zajíčka a ten střelou bekhendem rozvlnil síť za Maláčem. Dukle už nezbývala jiná možnost, než jít do šesti a zkusit se zápasem něco udělat. Do odkryté klece se trefil Petr Gajda a o utkání bylo takřka rozhodnuto. Skóre ještě následně upravil Patrik Čermák, který dokázal rychle objet branku a dostat puk za brankovou čáru - 4:5.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Nezvládli jsme zápas, ve kterém jsme rozhodně nebyli horší. Měli jsme tam pasáže, kdy jsme kontrolovali hru. Myslím si, že minimálně remíza by tomu zápase slušela více, ale když nejsme schopni se vyvarovat základních žákovských chyb, tak nás to stojí body. Není to poprvé a s takovou to s námi dobře nedopadne.

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Těžké utkání, tak jako u nás velice vyrovnané. My jsme jenom rádi, že jsme to zvládli. Ve třetí třetině jsme ubránili tři přesilovky a pak jsme se štěstím dali gól, ale tak to k tomu hokeji asi patří. Domácí se sice ještě snažili o zvrat, ale bohudík pro nás už neměli dost času.