2:1
(1:0, 1:1, 0:0)

Junioři srdnatě bojovali s jedním z nejlepších týmů extraligy

07.01.2022 / Vlastimil Mourek

T2žší trip si jen těžko představit. Jihlavští junioři absolvují dvojzápas na ledě Karlových Varů a Plzně, tedy proti nejlepším týmům extraligy. Po bezbrankové první třetině se prosadil jako první domácí Lubomír Kupčo, který v minulém utkání popravil Duklu na jejím ledě. Za hosty rychle vyrovnal lídr Patrik Čermák, ovšem krátce po polovině utkání Karlovy Vary opět vedly a výsledek se už poté nezměnil - 2:1. Po utkání proti Plzni by už měla Dukla potkat relativně snazší soupeře.
07.01.2022 17:30, DHL Extraliga juniorů - 28. kolo

HC Energie Karlovy Vary

Dybal – Benda "C", Dorot, Kočí, Vogel, Pohanka, Krajčík – Kusak, Adámek, Csabi, Kupčo "A", Bulka, Šmajda, Šlechta, Botoš, Seidler, Príhoda, Varvařovský
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Šabatka, Matějíček, Kerber, Sapík "A", Vovsík, Zeman – Nevšímal, Čermák, Menšík "C", Jungwirth, Melenovský, Rauš, Peš, Baťa, Zdarsa, Straka
1
Branky a nahrávky: 25. Kupčo (Adámek, Benda), 31. Šlechta (Kočí, Botoš) – 27. Čermák (Nevšímal, Menšík). Rozhodčí: Kostourek, Glanc – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Úvod utkání měla pod kontrolou Jihlava. První větší šance přišla však od domácích, Lubomír Kupčo spěchal na branku hostů sám, Filip Maláč jeho bekhendovou kličku zarazil betonem. Tím začala i chvíle převahy pro Karlovy Vary, vše opět zastavila obrovská šance soupeře. Na přelomu 9. a 10. minuty Matěj Vovsík v přečíslení dva na jednoho předal kotouč Janu Nevšímalovi, Adam Dybal si poradil i s následnou dorážkou z hole Štěpána Šabatky. Hrál se rychlý a aktivní hokej na obě strany, vzápětí břevno orazítkoval zpoza kruhů Matyáš Adámek. Dále se pokračovalo v rychlé hře, ke konci mohli Jihlavští do vedení, jenže Šimon Zdarsa rozezněl břevno u Dybalovy svatyně.

Druhá část začala podobně. Brzy se nechal vyloučit Martin Matějíček za hákování, čehož domácí využili. Lubomír Kupčo si u mantinelu vzal kotouč a objel s ním obranu do mezikruží, odkud zavěsil k tyči do protipohybu brankáře Filipa Maláče. Karlovarské vedení však netrvalo dlouho, po dvou minutách si za kruhy počkal na přihrávku od Jana Nevšímala Patrik Čermák, jenž následně Adama Dybala propálil. Energetici začali mít mírně navrch a na přelomu poloviny zápasu si vzali vedení zpět. Matteo Kočí nahodil od modré a kotouč úspěšně tečoval Robert Šlechta za záda jihlavského gólmana. Vzápětí mohl zařídit srovnaný stav Hynek Peš, který na Dybala vyrazil sám, domácí gólman vyrazil kus černé gumy do tyčky. Dále se hráčům nedařilo vytvořit si soustavný tlak a byly vidět spíše úniky a rychlé přenášení hry.

V poslední dvacetiminutovce si energetici více hlídali své pásmo a nedovolili Ježkům dlouhý pobyt v něm. Šance opět obě mužstva měla, jenže každé něco chybělo. Někde byla nepřesná finální přihrávka, pak zas šla nějaká střele úplně vedle. Největší příležitost měli domácí v 50. minutě, kdy Filipu Maláčovi vypadla střela Mattea Kočího, nikdo z energetiků však nedokázal dotlačit kotouč až za brankovou čáru. Hra se začala čím dál více vyostřovat a vyhrocovat, proto bylo vidět spoustu nevybíravých hitů. Bezmocná Dukla zkusila risk bez brankáře, jenže nevyšel ani ten. Karlovarští tak v omlazené sestavě způsobenou zraněními některých opor připisují čtvrtou výhru v řadě.