7:2
(2:0, 3:1, 2:1)

Junioři si doma poradili se Slavií a ukončili tak sérii porážek

11.01.2022 / Daniel Lhotský

Sedmkrát v řadě to juniorům nevyšlo a ani jednou nebodovali. Osmé porážce se už naštěstí vyhnuli, Slavii nepustili ani jednou v zápase do vedení a díky efektivitě v samostatných únicích a ve střelbě porazili svého soupeře 7:2. Josef Vyvial, Adam Rauš i Jan Nevšímal každý vstřelili dvě branky a měli tak velký podíl na výhře, na kterou junioři čekali už od konce listopadu.
11.01.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Šabatka, Matějíček, Kerber, Sapík (A), Vovsík, Zeman – Jungwirth, Melenovský, Rauš – Vyvial (C), Čermák, Menšík (A) – Peš, Nevšímal, Zdarsa – Straka
7

HC Slavia Praha

Pittr (38. Kufa) – Serov, Hrdlička (A), Kluch, Němeček (C), Stejskal, Brotánek – Jokl, Šíma, Soukup – Matuška, Strnad, Snášel – Štrombach, Hofmann, Tichý – Míšek, Kvasnička
2
Branky a nahrávky: 6. Vyvial (Menšík, Čermák), 17. Čermák (Maláč, Matějíček), 22. Rauš, 30. Nevšímal (Peš, Maláč), 38. Rauš (Sapík, Maláč), 48. Nevšímal (Zdarsa, Peš), 51. Vyvial (Menšík) – 26. Matuška (Soukup, Štrombach), 50. Šíma (Matuška, Soukup). Rozhodčí: Horák, Mejzlík – Polák, Rampír. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 93. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:2, 7:2.

Průběh utkání

Domácí Dukla udělala první krok za třemi body už v úvodu utkání. V 6. minutě si v ideální pozici u tyčky počkal na přihrávku Josef Vyvial a dorážkou za Pittra poslal Jihlavu do vedení. V 16. minutě dostala Dukla první přesilovku v utkání a o minutu později ji i využila. Patrik Čermák si dovezl puk až z mezikruží a trefil přesně horní roh branky. Z první třetiny si ale kromě vedení 2:0 odnesla Dukla i dva menší tresty, díky kterým si Slavia hned v úvodu třetiny zahrála dlouhou přesilovku 5 na 3.

To ovšem nakonec Duklu vůbec mrzet nemuselo, protože se dokázala prosadit i ve vlastním oslabení. Při oslabení 5 na 4 ve 22. minutě se dostal Adam Rauš do samostatného úniku a po kličce našel místo mezi betony Pittra. Další vyloučení Jihlavy už ale dokázali slávisté potrestat. Ve 25. minutě se z kruhu prosadil Jan Matuška. Obraně Slavie se nedařilo zabránit hned několika samostatným únikům Dukly a domácí dokázali této situace využít. Štěpán Šabatka přihrál přesně na modrou připravenému Janu Nevšímalovi, který se vydal sám na Pittra, nevymýšlel žádné složité kličky a poslal puk do horního rohu branky. O minutu později se mohli prosadit i Jungwirth, jenže jeho střela z první skončila pouze na výstroji hostujícího gólmana. Necelé tři minuty před koncem se opět dostal sám před brankáře Adam Rauš, kterému při kličce sice sjel puk z hokejky, i tak se ale mohl radovat z gólu, protože pomalu jedoucí puk doklouzal mezi betony Pittra až do branky. Tímto gólem také skončilo účinkování brankáře Pittra v zápase, zbytek utkání odchytal za Slavii Kufa.

Ani Kufa si ale domů neodvezl čisté konto. Ve 48. minutě přidal po střele zblízka už šestý gól Dukly Jan Nevšímal. Za hosty ještě přišla úprava skóre, na 6:2 v 50 minutě snižoval Petr Šíma, který si zpoza branky vyjel s pukem až před Maláče a zakončil do horního rohu. Poslední slovo měla ale Dukla. Na výhru přidal definitivní pojistku Josef Vyvial. Ten dokonce mohl přidat i svůj třetí gól v utkání, jenže tentokrát si se samostatným únikem dokázal Kufa poradit. Skóre se už do konce zápasu neměnilo a Dukla tak vybojovala potřebné 3 body za výhru nad Slavii 7:2.