6:0
(2:0, 2:0, 2:0)

Na střely vyrovnaný zápas jasně ovládla domácí Dukla

14.01.2022 / Andrea Nováková

Dukla dokázala navázat na vítězný zápas se Slavii a připsat si tak druhou výhru v řadě. Olomouci nedala Jihlava šanci a porazila ji vysoko 6:0. Vítěznou branku vstřelil Jan Nevšímal již v sedmé minutě. Poté Dukla skóre rovnoměrně navyšovala, a to vždy dvěma brankami v každé dvacetiminutovce. Přestože i Mora měla své šance, dokázal Filip Maláč udržet čisté konto.
14.01.2022 17:00, DHL Extraliga juniorů - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Šabatka, Matějíček, Kerber, Sapík (A), Vovsík, Zeman – Jungwirth, Melenovský, Rauš – Čermák, Vyvial (C), Menšík (A) – Peš, Nevšímal, Zdarsa – Straka
6

HC Olomouc

Špunar (22. Kmec) – Groch, Stratil, Poledna (C), Panáček, Kočí, Přecechtěl – Kučera, Handl (A), Mácha (A) – Tarnoczy, Fasner, Zapletal – Fibigr, Matašovský, Havel – Ruda
0
Branky a nahrávky: 7. Nevšímal, 18. Čermák (Menšík, Vyvial), 22. Matějíček (Čermák, Vyvial), 28. Šabatka (Rauš, Straka), 48. Kerber (Jungwirth), 56. Melenovský (Vovsík, Rauš). Rozhodčí: Reich, Marek – Zídek, Roupec. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 6:0.

Průběh utkání

Z kraje úvodní třetiny byla aktivnější Olomouc, která Jihlavu delší dobu držela v jejich obranném pásmu. Pak ale přišel šťastný gól Dukly, když se po chybě Olomouce do úplně odkryté brány trefil jihlavský Jan Nevšímal. Tento gól dodal Jihlavě sebevědomí a začala být aktivnější. V čase 7:33 přišlo první vyloučení, a to na straně Olomouce. Jihlava však tuto šanci na zvýšení náskoku nevyužila. Také Mora měla výhodu přesilové hry a také bez gólového efektu. Necelé tři minuty před koncem první periody Dukla navýšila svůj náskok, když se po závaru před brankou prosadil Patrik Čermák.

V úvodu prostřední části se o slovo přihlásila Jihlava, konkrétně Martin Matějíček, který svou střelou poslal červenožluté do tříbrankového vedení. Na třetí branku domácí Dukly reagovala Olomouc odvoláním gólmana Špunara, kterého v brance vystřídal Matěj Kmec. Jihlavský Vyvial s Menšíkem měli ve 23. minutě šanci, která brankou neskončila, protože Menšík nedokázal bekhendem přehodit beton hostujícího brankáře. Mrzet je to ale příliš nemuselo. O pár minut později zvyšoval na 4:0 Štěpán Šabatka, jenž vyslal střelu přímo do šibenice. Po této brance si hostující trenéři vyžádali oddechový čas. V závěru druhé třetiny si Jihlava zahrála krátkou přesilovku 5 na 3, kterou se jí nepodařilo proměnit.

Do třetího dějství vstupovala Dukla s výhodou jednoho hráče v poli navíc. Přesilová hra se jí ale příliš nevydařila a zůstala nevyužita. Tento dílčí nezdar byl ale brzy zapomenut. V čase 47:46 se po pěkné kombinaci prosadil pohotovou střelou z vrcholku kruhů Michal Kerber, který zaznamenal již pátou branku svého týmu v dnešním utkání. Poté se hra trochu přiostřila a bylo k vidění vyloučení domácího Jonáše Jungwirtha za faul kolenem. Také tato příležitost neskončila brankou a následovalo současné vyloučení na obou stranách za hrubost. Hru ve čtyřech ukončilo další vyloučení na straně Olomouce a výhodu přesilové hry 4 na 3 už Dukla využila, když na konečných 6:0 upravil po samostatné akci bekhendovým blafákem Marek Melenovský. V závěru zápasu měla Olomouc tutéž možnost přesilové hry 4:3, ale ani z té se hostům výborně chytajícího Filipa Maláče překonat nepodařilo a jihlavský brankář si tak připsal čisté konto.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Další důležitý a těžký zápas se soupeřem, který je na podobné bodové vlně. Myslím, že jsme do zápasu nevstoupili ideálně. Hned první střídání jsme tam ztratili puk. Více méně prvních deset minut nás hosté válcovali a my jsme měli jednu střelu na branku a oni měli několik gólovek. Můžeme poděkovat Filipu Maláčovi, že nás už několik zápasů drží a dnes nás také podržel. Základní stavební kámen položil on, že jsme prvních deset minut ustáli bez obdržených gólů. Od prvního gólu jsme začali věřit své hře a začali jsme dělat věci správně a dá se říct, že jsme soupeře měli tam kde jsme ho chtěli mít.