4:3sn
(0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)

Dukla na poslední chvíli otočila zápas s Havířovem a bere dva body

28.01.2022

Jihlava nevstoupila do zápasu dobře a již ve druhé minutě se dostala do jednobrankového deficitu. Do kabin šel navíc Havířov spokojenější o dvě branky. Dukla sice na začátku druhé třetiny snížila Josefem Vyvialem, ale vzápětí si AZet vzal dvoubrankové vedení zpět. Když domácí na konci druhé třetiny nevyužili minutovou přesilovku pět na tři, bylo zle. Deset a půl minuty před koncem vykřesal jihlavskou naději Adam Rauš a domácí pak ukázali obrovské srdíčko, když Patrik Čermák po dvou asistencích vstřelil v poslední minutě branku na 3:3. V prodloužení nevyužili hosté trestné střílení a Filip Maláč se tak připravil na samostatné nájezdy. Za svá záda pustil jen jeden puk, naopak za Duklu se prosadili hned první dva exekutoři - Josef Vyvial a Jonáš Jungwirth. Důležité dva body tak zůstaly v Jihlavě - 4:3 po samostatných nájezdech.
28.01.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Šabatka, Chvátal, Kerber, Matějíček, Vovsík, Sapík, Zeman – Menšík, Čermák, Vyvial – Rauš, Melenovský, Jungwirth – Straka, Zdarsa, Peš – Nevšímal
4

AZ Heimstaden Havířov

Nowak – Kočí, Zavřel, Fědor, Kubíček, Bílek, Kyselý – Horváth, Becher, Špaček – Pastor, Byčkov, Bárta – Hledík, Makovec, Valach – Pavlačka
3
Branky a nahrávky: 24. Vyvial (Čermák, Menšík), 50. Rauš (Čermák, Menšík), 60. Čermák (Jungwirth, Matějíček), rozh. náj. Jungwirth – 3. Byčkov (Fědor, Pastor), 15. Kočí (Horváth), 26. Kočí (Horváth, Becher). Rozhodčí: Skopal, Reich – Kreuzer, Rampír. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 46:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3.

Ohlasy trenérů

Filip Koštacký (AZ Heimstaden Havířov): Byl to vyrovnaný zápas. Dostali jsme se do vedení a celkem dlouho jsme ho drželi. Bohužel v poslední třetině už jsme nedokázali čelit tlaku domácích a dostali jsme góly, zejména vyrovnávací na 3:3 osmnáct sekund před koncem byl pro nás smutný. Prodloužení i přes náš samostatný nájezd nerozhodlo, neproměnili jsme ho. Na nájezdy byli už domácí šťastnější. U zápasu mne dost mrzí některé velmi tvrdé zákroky a spousta kontroverzních rozhodnutí.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Takový vývoj jsem očekával a předpokládal jsem, že bude těžký. Kor po naší vítězné šňůře a klukům jsem to říkal. Navíc když zápasů není moc do konce a my jdeme za nějakým svým cílem. Finální kroky jsou ty nejtěžší, navíc Havířov nám svou taktikou a typologickým postavením nesedí a nehraje se nám proti němu dobře. Potvrdilo se to na začátku. Nezačali jsme úplně dobře a prvních pět minut jsme soupeře posadili na koně, z čehož dal Havířov gól. Pak se převaha začala obracet na naše hokejky, ale nebyli jsme schopní přetavit naše vyložené šance v góly. Soupeř dal naopak druhou branku a většinu zápasu jsme byli dvě branky vzadu. Klobouk dolů před hráči, jak závěr zvládli, navíc za tohoto vývoje a proti týmu, který není vůbec špatný. Jejich obránci a spousta útočníků mají klid na hokejce, dovedou dobře spolupracovat, udržet puk a hodně soupeři zatápět ve chvíli, kdy mají náskok. Děkovali jsme klukům, že předvedli takový velký obrat a urvali vítězství na penalty.