6:0
(4:0, 1:0, 1:0)

První třetina rozhodla o vítězství Dukly nad Třincem 6:0

29.01.2022 / Andrea Nováková

Jihlava jasně ovládla první třetinu a ta rozhodla o vítězství Dukly. V této části Jihlava zaznamenala hned čtyři přesné střely. Nejprve v přesilové hře z hole Marka Chvátala. Pak se přidali další střelci, a to Matyáš Sapík, Josef Vyvial a Matouš Menšík. Dukla rázem vedla 4:0. V druhé třetině padl pouze jeden gól a opět na straně domácích, když se trefil Marek Chvátal. Na konečných 6:0 zvyšoval Matouš Menšík. Dukla porazila Oceláře z Třince a získala cenné tři body do ligové tabulky.
29.01.2022 13:00, DHL Extraliga juniorů - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Šabatka, Matějíček, Kerber, Sapík (A), Vovsík, Zeman – Vyvial (C), Čermák, Menšík (A) -Jungwirth, Melenovský, Rauš – Peš, Zdarsa, Nevšímal – Straka
6

HC Oceláři Třinec

Švančara (21. Klimek) – Chovaniak (A), Kareš, Hrůzek, Ročák, Andrle – Šutý, Geidl, Matěj (A) – Ramik, Kozlík, Wardas (C) – Moškoř, Jobánek, Haas – Ullrych, Pětník, Procházka
0
Branky a nahrávky: 7. Chvátal (Čermák, Jungwirth), 12. Sapík (Čermák), 19. Vyvial (Chvátal, Čermák), 20. Menšík (Čermák, Vyvial), 32. Chvátal (Vyvial, Jungwirth), 56. Menšík (Čermák, Vyvial). Rozhodčí: Mejzlík, Kopeček – Zíka, Rampír. Vyloučení: 6:8, navíc Nevšímal (JIH) 5 + do konce utkání - Moškoř (TRI) 5 + do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 37:35. Průběh utkání: 6:0.

Průběh utkání

První dvacetiminutovku ovládla jednoznačně domácí Dukla Jihlava. V šesté minutě hry si domácí zahráli první přesilovou hru, kterou dokázali efektivně využít. V této početní výhodě se prosadil Marek Chvátal, jenž zachytil přihrávku od Čermáka a přesnou střelou prostřelil brankáře hostí Švančaru. Možnost přesilové hry měli i Oceláři z Třince. Hostům se však přesilovka nepovedla a ještě mohli obdržet branku, když se do úniku dostal Matouš Menšík. O pár minut později se Jihlava opět ozvala a zvyšovala na 2:0, když se hezkou tečí prosadil Matyáš Sapík. Po vyloučení Menšíka měli Oceláři šanci snížit náskok domácích, to se však nepodařilo. Po faulu Ocelářů si Dukla zahrála přesilovku 5 na 4 a opět to skončilo gólem, když sedm vteřin od začátku přesilovky poslal hezkou tečí Duklu do tříbrankového vedení Josef Vyvial. Necelou minutu před koncem třetiny se prosadil Matouš Menšík a domácí odcházeli do kabin za příznivého stavu 4:0.

Do druhé třetiny místo Patrika Švančary naskočil jeho kolega Jakub Klimek. V prostřední části byl Třinec aktivní a snažil se o vstřelení branky. Oceláři drželi domácí Jihlavu v jejich obranném pásmu a ostřelovali Maláče téměř z každé pozice. V jedné akci se jim podařilo nastřelil tyčku domácí branky, kterou střežil Filip Maláč. I přes všechnu snahu se hostům kontaktní branku vsítit nepodařilo. V 31. minutě se hosté provinili nedovoleným bráněním. To potrestal domácí Marek Chvátal a navýšil tak vedení Dukly na 5:0. V závěru třetiny si Třinec zahrál přesilovou hru, ale ani v té nebyl úspěšný.

Hned na úvod třetiny si Dukla opět zahrála přesilovou hru, ale tentokrát nebyla velmi úspěšná a Třinec se dobře bránil. Na ledě se začalo přiostřovat a vyskytlo se pár šarvátek. Z toho vyplynula i bitka mezi Janem Nevšímalem a Janem Moškořem, kteří si za tento přestupek odnesli trest do konce utkání. V 56. minutě přišel gól z hole Matouše Menšíka, který upravil na konečných 6:0.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Byl to od začátku do konce výborně odehraný zápas. Z pohledu toho, jak máme problém se začátky utkání, tak dnes nás začátek dostal k vítěznému cíli. Potom není jednoduché odehrát zbývající třetiny, když člověk drží náskok, aby se nepolevilo v koncentraci a abychom stále dodržovali věci, které chceme. Dnes to frajeři do puntíku splnili. Myslím, že jsme si proti top týmu této soutěže dokázali, že když máme den a děláme to, co máme dělat tak můžeme porážet každého.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnešnímu utkání dala ráz první třetina. Prohrávali jsme 4:0, zkusili jsme vyměnit brankáře, aby se to trochu oživilo. Bohužel jsme z jediný přesilovky v druhé třetině dostali pátý gól a utkání se víceméně dohrávalo.