1:4
(0:2, 0:0, 1:2)

Junioři skolili Litvínov a slaví extraligovou záchranu i boje o play-off

10.02.2022

Jeden z velkých cílů celé sezony se stal skutečností. Jihlavští junioři, mnohými "odborníky" před sezonou hodně podceňovaní, došli již kolo před koncem základní části k jistotě záchrany. Stačila jim k tomu výhra v Litvínově, ke které našlápli po sedmi minutách, kdy vedli trefami Marka Melenovského a Štěpána Šabatky. Na začátku třetí části navíc zvýšil jihlavský náskok Matouš Menšík. Litvínov sice snížil, ale trefa Matěje Vovsíka do prázdné branky znamenala potvrzení extraligy juniorů v Jihlavě i pro příští sezonu. Dukla tak postoupila do vyšší nadstavby a bude bojovat o play-off.
10.02.2022 17:30, DHL Extraliga juniorů - 37. kolo

HC VERVA Litvínov

D. Čermák – Hocelík, Baláž, Háva, Kroupa, Kadár, Hák, Hora – Danielčák, Slavík, Stehlík (C), Maštalířský, Skuhrovec, Limanovský (A), Postl, Vopat, Beran, Špaček
1

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Šabatka, Matějíček, Kerber, Sapík (A), Vovsík, Zeman – Vyvial (C), Menšík (A), P. Čermák, Jungwirth, Melenovský, Rauš, Straka, Zdarsa, Peš, Nevšímal
4
Branky a nahrávky: 55. Skuhrovec (Vopat, Maštalířský) – 6. Melenovský (Jungwirth, Šabatka), 7. Šabatka (Rauš, Jungwirth), 41. Menšík (P. Čermák, Šabatka), 59. Vovsík (Menšík, Melenovský). Rozhodčí: Micka, Valda – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Jeli jsme do Litvínova k soupeři, který hraje o život v nezáviděníhodné situaci a se ztrátou na nás. Klukům jsem říkal, že mají výborný tým, hlavně v ofenzívě a že nás u nich nečeká nic lehkého. Zápas pro nás znamenal výhodu, že když uděláme tři body, tak odhodíme základní balvan sezony a splníme základní cíl. Že se nebudeme muset obávat o boje o sestup a naopak půjdeme do boje o play-off a o vavříny. S touto motivací jsme tam jeli. Vnitřně jsem přemýšlel, jak to bude vypadat a co z toho vznikne. Od prvního střídání to byl výkon s nejpřísnějšími parametry po celých šedesát minut. Měli jsme akorát malé výpadky ve druhé třetině, ale Malage nás podržel svými zákroky ve hře. Takový výkon hráčů je pro každého trenéra ideální. Byli jsme celý zápas lepší a zaslouženě jsme dokráčeli k vítězství.