6:3
(2:1, 2:0, 2:2)

Junioři v Chomutově body nezískali. Po základní části budou zřejmě desátí

12.02.2022 / Tadeáš Kožený

Jihlavští junioři cestovali na led Chomutova již s jistotou záchrany. Brzy prohrávali a i když Matouš Menšík vyrovnal, do vedení šli po první třetině znovu domácí. Chomutov ve druhé části přidal další dvě branky a v 50. minutě vedl již 6:1. Za Duklu poté korigoval stav kapitán Josef Vyvial a Matouš Menšík. I přes prohru 3:6 skončí Dukla v tabulce na desáté příčce, je zachráněna a bude bojovat o play-off. Její tři soupeři pro nadstavbu budou známí v průběhu soboty 12.2., kdy základní část skončí.
12.02.2022 12:00, DHL Extraliga juniorů - 38. kolo

Piráti Chomutov

Suk – Petrásek (C), Janda, Hynek, Pöschl, Rykl, Žižka – Ekrt, Šugár, Šilar, Krasanovský, Cháb, Svoboda (A), Vostiňák, Černý, Döring, Badinka, Rindoš
6

HC Dukla Jihlava

Pulda – Kerber, Sapík (A), Vovsík, Matějíček, Šabatka – Melenovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Menšík (A), Pavelec, Rauš, Čermák, Peš, Sojka
3
Branky a nahrávky: 5. Černý (Rindoš, Vostiňák), 19. Pöschl, 31. Ekrt (Badinka, Pöschl), 40. Krasanovský (Svoboda, Černý), 41. Černý (Svoboda, Petrásek), 50. Šilar (Ekrt) – 16. Menšík (Vyvial, Melenovský), 57. Vyvial (Menšík, Čermák), 58. Jungwirth (Vyvial, Sojka). Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – Svobodová, Teršíp. Vyloučení: 10:7, navíc Poschl, Janda (oba CHM) oba 5 minut a do konce utkání - Straka, Vovsík (oba JIH) oba 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 61. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:3.

Průběh utkání

První obrovskou šanci zápasu měl hostující Adam Sojka, který hned ve druhé minutě utkání nastřelil tyčku chomutovského brankáře Štěpána Suka. Úvodní jihlavský tlak však Piráti přečkali bez úhony a naopak se sami radovali z prvního vstřeleného gólu zápasu. Po chybě hostujícího beka se k puku dostal útočník Jan Rindoš, který před brankou našel úplně volného Davida Černého, který propálil hostujícího brankáře Pavla Puldu – 1:0.

Poté se hra vyrovnala a na další zásah se čekalo do 16. minuty, kdy chomutovského brankáře překonal Matouš Menšík - 1:1. Hned po gólu byl vyloučen domácí hráč, ale Piráti místo bránění udeřili. Po chybě obrany Dukly jel sám ve vlastním oslabení na brankáře Martin Pöschl a střelou pod vyrážečku stanovil stav zápasu po první třetině na 2:1.

Druhá perioda začala tlakem hráčů Dukly, ale výborný domácí brankář Štěpán Suk všechny šance zneškodnil. A tak udeřila domácí družina na druhé straně, po sražené střele se k puku v ideální pozici dostal Jan Ekrt a propálil vše, co měl v cestě - 3:1. Po tomto gólu se hra začala kouskovat kvůli spoustě vyloučení na obou stranách. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 3:1, tak vteřinu před koncem druhé třetiny po krásné kombinaci přihrávajícího Tadeáše Svobody úspěšně zakončil Matyáš Krasanovský - 4:1.

Třetí třetina začala stejně, jak druhá skončila. V čase 40:41 se k volnému puku dostal David Černý a hostujícímu brankáři nedal šanci - 5:1. Dukla se potom vrhla do útoku, ale všechny její velké šance pochytl výborný brankář domácích. Na 6:1 zvyšoval znovu ve vlastním oslabení domácí Tomáš Šilar, který se dostal za hostující obránce a povedenou kličkou parádně zavěsil.

Jihlava se ale nevzdala a stále se snažila o snížení, které přišlo v 57. minutě po chybě domácího týmu, kdy po přihrávce Matouše Menšíka zakončil Josef Vyvial - 6:2. Po snížení se na ledě strhla bitka, po které domácí Jan Janda a hostující Matěj Vovsík dostali trest na 5 minut a do konce utkání. Na konečných 6:3 upravil hostující Jonáš Jungwirth.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Pro nás bylo dnes dobré, že jsme zvládli minulý zápas a do Chomutova jsme přijeli bez nervů. Přesto jsme věděli, že nás nečeká lehký zápas. Na začátku střetnutí jsme nevyužili šance, Chomutov naopak své ano a pak už to bylo těžké otočit. Pozitivně hodnotím závěr, kdy jsme se nevzdali a alespoň jsme kosmeticky upravili skóre zápasu.

Petr Jíra (Piráti Chomutov): Navázali jsme předešlé zápasy, které byly z naší strany povedené. První třetinu jsme vyhráli 2:1, poté nám to tam napadalo a kluci si tím začali věřit. Naše hra potom vypadala výborně. Na konci zápasu nám hostě vstřelili gól, po kterém jsme trochu znervózněli, ale konec zápasu jsme nakonec zvládli.