3:4
(2:1, 0:2, 1:1)

Univerzitní tým Black Dogs byl těsně nad síly juniorky

02.08.2021

Jihlavští junioři vyzvali v rámci přípravy zajímavého soupeře. Po výhrách v Pardubicích a ve Vsetíně přivítali v Telči univerzitní tým Black Dogs Budweis. Šlo o kvalitní zápas v dobrém tempu, jemuž nechyběla hokejovost, rychlost i důraz. Dukla v první třetině vedla brankou Jonáše Jungwirtha a po vyrovnání Black Dogs vrátil Jihlavě náskok Adam Rauš. Nicméně ve druhé části budějovický univerzitní tým srovnal a poté i otočil stav. V závěru utkání Dukla inkasovala gól do prázdné branky a Marek Melenovský svým druhým bodem v utkání už jen mírnil porážku na 3:4.
02.08.2021 17:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí, Pulda - Sapík, Hrbek, Matějíček, Kerber, Sviták, Zych - Jungwirth, Báťa, Bulík - Dymák, Melenovský, Rauš - Straka, Polodna, Vyvial
3

Black Dogs Budweis

4
Branky a nahrávky: Jungwirth (Vyvial, Sapík), Rauš (Dymák, Melenovský), Melenovský (Rauš). Střely na branku: 36:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Říkali jsme si, co od zápasu proti univerzitnímu týmu čekat. Trénoval jsem předloni univerzitní tým Univerzity Karlovy a vím, jaké jsem v něm měl hráče. S určitým nadhledem se dá univerzitní liga přirovnat ke druhé národní lize. Kvalitně je oproti juniorské soutěži v určitých aspektech lepší - hráči jsou starší, vyspělejší, zkušenější, silnější... To se potvrdilo i nyní. Budějovický tým byl TOP v nedohrané sezoně a i sezonu před tím, která se odehrála celá, patřil ke špičce. Je vidět, že v jihočeském univerzitním městě a spádové oblasti je potenciál a materiál. Šlo o kvalitní tým se silnými a rychlými hráči, na hokejce s pukem byli v klidu a zkušení. Snažili se věci řešit hokejovým způsobem a když naši hráči neměli puk, tak dostávali meltu a bylo těžké se proti nim prosadit. Utkání mělo super kvalitu. Utrpěli jsme dvě zranění po soubojích, které z jednoho úhlu pohledu mohli být za hranou, ale z druhého úhlu pohledu jsme říkali, že jde o dobrý test odolnosti. O některých klucích nám tohle všechno ukázalo spoustu věcí. Prohráli jsme sice 3:4 s inkasovaným gólem do prázdné branky při odvolání brankáře, ale s tímto zápasovým testem jsme byli spokojení. Na podobný tým asi s největší pravděpodobností v juniorské soutěži nenarazíme. Nebylo na škodu si vyzkoušet i něco takového.