9:1
(5:0, 4:0, 0:1 - 9:1)

I další domácí přípravný zápas Dukla zvládla. Poráží zálohu Vienny Capitals

26.08.2021 / Natálie Poláčková

Dukla v sedmém přípravném utkání přivítala na domácím ledě tým Vienna Capitals. Průběh zápasu už od začátku určovala Dukla, která již ve 2. minutě po gólu Filipa Helta vedla 1:0. Dukla dokázala již po osmi minutách vést 3:0. Vídeň se do šancí moc nedostávala, a tak i díky hattricku Petera Lichance dokázala Dukla vyhrát s vysokým rozdílem 9:1.
26.08.2021 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Wolf (41. Maláč) – Eliáš, Niko, Kowalczyk, Dvořák, Bilčík, Kauppila – Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, Helt – Havránek, Zdražil, Seman – Janoušek, Cachnín, Brož
9

Vienna Capitals

Steen (41. Widmalh) – Machan, Moser, Denardin, Mantsch, Pallierer, Kompain, Schramm – Widhalm, Maxa, Draschkowitz – Kosnar, Granitz, Bohm – Aschauer, Nilsson, Ploner – Fichtinger, Kieweg
1
Branky a nahrávky: 2. Helt (Čachotský, Lichanec), 6. Lichanec (Čachotský), 8. Lichanec (Kowalczyk, Helt), 17. Helt (Niko), 19. Fronk (Niko), 26. Fronk (Illéš), 28. Lichanec (Kauppila, Čachotský), 33. Cachnín (Brož, Bilčík), 34. Čachotský (Illéš, Kowalczyk) – 45. Maxa (Draschkowitz). Rozhodčí: Doležal, Mejzlík, Jančí, Mareček. Vyloučení: 4:8. Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

Průběh utkání

V první třetině bylo k vidění nejvíce gólů. Skóre otevřel již ve 2. minutě Filip Helt, který dokázal skórovat ještě i v 17. minutě. Již v první třetině si k hattricku nakročil Peter Lichanec. Dokázal dát dva góly během necelých 2 minut. Gól si ke konci třetiny připsal i Filip Helt a nedlouho po něm také Jiří Fronk po střele od modré. Aktivně měla Dukla v první části jasně navrch. Tvořila si hodně šancí a nepustila Vídeň ke žádné větší střele.

Druhá třetina přinesla další góly Dukly. Nejprve Jihlava využila přesilovku pět na tři, při které si druhou branku v utkání připsal Jiří Fronk. Dále svůj hattrick zkompletoval Peter Lichanec svým gólem při přesilovce. Před brankou si dokázal dobře zpracovat puk i Richard Cachnín a jeho přesné zamíření skončilo za zády Steena. Poslední branku v této třetině vstřelil jihlavský kapitán Tomáš Čachtoský a Dukla rázem vedla 9:0.

Ve třetí třetině Jihlava trochu polevila a Vídeň se začala dostávat do šancí. Většinu z nich Maláč pokryl, ale na jednu nestačil kvůli zakrytému výhledu. Vídni se tak podařilo snížit na rozdíl osmi gólů zásluhou Alexandera Maxy. Ačkoliv měly týmy na obou stranách hodně šancí, tak ani jeden z brankářů nehodlal sbírat z brány další puk. Jihlavě se nakonec povedlo vyhrát 9:1. Díky tomu i další domácí přípravný zápas končí vítězně a Dukla tak navazuje na úterní výhru.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Tyto zápasy se hodnotí špatně. Dvě třetiny nám vyšly a hráli jsme mnohem lépe než soupeř. Výsledek tomu odpovídal. Ale zaráží nás třetí třetina, kterou jsme dokonce 0:1 prohráli. Nechci snižovat kvality záložního týmu Vienny, ale s takovýmto týmem prohrát třetinu bychom vůbec neměli. O přestávce mezi třetinami jsme upozorňovali kluky, ať vůbec neřeší výsledek a starají se o svůj pohyb a o naše systémové věci. Bohužel ve třetí třetině se to všechno rozpadlo. Za stavu 9:0 je těžké udržet koncentraci a myšlenky, kde bych měl být, co bych měl dělat a tak. Ale prostě prohrát třetí třetinu bychom neměli. Šlo o polevení, které se nám "vrátilo" stylem, že si nepřihrajeme, nezpracujeme přihrávku a dokonce jsme měli i věci, kdy jsme mohli jít do založení útoku a jen jsme puk nastřelili. To nám hlava vůbec nebrala. Zápas byl takový, jaký byl a tím bych to uzavřel.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie